[CSH40] Bryan Young: A Star Wars része a nemzeti identitásunknak

Bryan Young amerikai újságíró és író úgy véli, a Star Wars mindenütt ott van, és ha e franchise rajongója vagy, világpolgár is vagy egyben.

A képre kattintva eléred a sorozat összes cikkét!

Ezt jelenti számomra és hazám számára a Star Wars

Mint minden Star Wars rajongó, én is érzem a mély kapcsolatot a világgal és a mitológiával. Olyan, mintha  a Star Wars mindenütt ott lenne az Egyesült Államokban. Beágyazódott a popkultúránkba és mindenütt utalásokra lelhetünk. 

Lényegében nincsen olyan hely, ahova elmennél, és NEM találsz valakit, akivel a Star Warsról lehetne beszélgetni. Úgy vélem,

a Star Wars része a nemzeti identitásunknak, mert beleivódott a mitológiánkba.

Nem hiszem, hogy lekörözte népszerűségben a vallást, de az biztos, hogy már közelít afelé.

Kádárnak és Aczélnak sem volt kifogása a 40 éve bemutatott Star Warsszal szemben
Igyekeztünk utánajárni levéltári kutatás és egy érintett megkérdezésével, hogyan jutott el a Csillagok háborúja a magyar mozivásznakig. RÉSZLETEK ITT.

Erre tart a rajongótábor

Arra a kérdésre, hogy merre tart a rajongótábor, azt hiszem az a választ, hogy  többségében jó irányba tart.  A szélről behallatszódó illékony hangok olyan halkak és kis számúak, hogy nem nagyon kell aggódni miattuk, a pozitív hangokból jóval több van. A rajongótábor világítótornyai a szervezetek, mint például azok a jelmezes klubok, amelyek jótékonykodnak a világ minden táján. Jó lenne, ha jobban felkarolnánk ezeket a kezdeményezéseket, akár a közvetlen politikai fellépést is beleértve.

Üzenet a magyar rajongóknak

Azt szeretném, ha a magyar rajongók is tudnák, hogy

a Star Wars rajongók rendjének tagjaiként a világ polgárai is egyben.

Menjetek bármerre, találjatok egy embert, akivel el tudtok beszélgetni a Star Warsról, és hirtelen lesz egy új barátotok. Remélem, egy nap én is eljutok Magyarországra, ahol szeretnék új barátokat szerezni a helyi Star Wars rajongók köreiből. Mert számomra  a Star Wars legalább annyira szól a közösségről és a barátságokról, mint a filmekről, képregényekről és könyvekről. 

Nyitókép: Star Wars felirat és amerikai zászló (Modern War Institute at West Point)


Bryan Young – Podkaszter, újságíró, filmkészítő és író. Újságíróként gyakran ír egyebek között a StarWars.com-ra, a Syfyra, a /Filmre és a HowStuffWorksre. Emellett alapító szerkesztője és korábbi főszerkesztője a Big Shiny Robot! Geekportálnak. Filmkészítőként írt és rendezett különféle hosszúságú filmeket, videókat és reklámokat. Íróként megannyi fikciós és nem-fikciós mű szerzője. Podkaszerként két show házigazdája – a Full of Sith a Star Wars rajongók körében az egyik legtöbbre tartott, a témával foglalkozó podkaszt.

Bryan Young

Bryan Young is a podcaster, journalist, filmmaker, and author. As a journalist, he writes regularly for StarWars.Com, Syfy, /Film, and HowStuffWorks, among others. He’s also the founding editor and former editor-in-chief of the geek news site Big Shiny Robot!

Legfontosabb posztjaink