Weathers: A mandalore-it nem köti gúzsba a hagyomány

Sokat tanult a sorozat stábjától az amerikai színész, aki a második évadban már rendezni is fog.

Carl Weathers egy fejvadászcéhet irányító karaktert (Greef Carga) alakít A mandalore-iban, az első élőszereplős Star Wars sorozatban, amely november 12-én indul a Disney+ streaming-szolgáltatón. A közelmúltban egy sajtóeseményen interjút adott Bryan Youngnak, aki írt már a Ziro.hu-ra is korábban.

(CSH40) Bryan Young: A Star Wars része a nemzeti identitásunknak
Bryan Young amerikai újságíró és író úgy véli, a Star Wars mindenütt ott van, és ha e franchise rajongója vagy, világpolgár is vagy egyben. RÉSZLETEK ITT.

„Besétáltam egy konferenciaterembe, amelynek falai tele voltak különféle látványtervekkel. [John Favreau] elképesztően lelkes volt, minden olyan nagyszerűnek tűnt” – mesélte a Syfy Wire-n megjelent cikkben Weathers arról, milyen volt, amikor először beszélgetett a szerepről a sorozat showrunnerével, Jon Favreau-val. A színész nem tudta elhinni, mibe csöppent, aztán amikor Dave Filonival is találkozott, azt gondolta: „Jó kezekben vagyunk”.

Weathers már akkor jelezte, szívesen rendezne is, ám az első évadban erre végül nem került sor. A sajtóeseményen azonban bejelentették, a színész a második évadban beülhet a direktori székbe is. A tévés rendezői szerepkör nem lesz számára ismeretlen, 25 éve végzi, olyan produkciókban, mint például a Hawaii Five-0. A színész elárulta, amikor nem a kamera előtt állt, sokat tanult A mandalore-i stábjától, akiket tehetséges, együttműködő, jószívű emberekként ismert meg.

Még több akció A mandalore-i új előzetesében!
Magyar idő szerint hétfő este A mandalore-i sorozat főszereplői egy rövid videó keretében megnézték az élőszereplős széria új és végleges előzetesét., bejelentve, hogy hamarosan mi is láthatjuk. Ez a hamarosan nálunk kedd hajnalban jött el. Nézzük! RÉSZLETEK ITT.

Mint mondta, fontos volt számára, hogy az egyébként is sokszínű produkciót még diverzebbé tegye.

„Fontos, hogy a háttérben nagyon sokszínűek legyenek a személyek. Nemcsak a bőrszínre gondolok. Szeretnék különböző magasságúakat látni. Szeretnék olyat látni, akinek hiányzik egy végtagja. Egy albínót, kis növésűeket, gyerekeket. Mindenfélét szeretnék látni abban az univerzumban, amit mi is megtapasztalunk a mindennapokban”

– fogalmazott Carl Weathers, aki számára a homogén világ nem starwarsos. Azt is elárulta, miért olyan nagyszerű A mandalore-i: újít, nem bilincseli meg a hagyomány. Elmesélte, hogy vagy két tucatszor olvasta a forgatókönyvet, de egy sort sehogyan sem sikerült megértenie és megjegyeznie. Azt hitte, hogy valami idézet egy korábbi filmből, ezért megkérdezte Favreau-t, aki így válaszolt: „Oh, csak kitaláltam az egészet”. Weathers így folytatta:

„Annyira tökéletes, mert azt az érzést nyújtja, hogy ez valami különleges dolog, pedig nem is! Ez a kreativitás, csak kitalálsz dolgokat, az emberek pedig elhiszik. Ez ugyanaz, mint amikor arra gondolunk, hogyan kell fogni egy sugárvetőt. Hogyan találták ki, hogy így kell? Dave [Filoni] megkérdezte George-ot, aki csak annyit mondott: »Így működik a vásznon«.”

Nézhetjük-e majd magyarul A mandalore-it, és ha igen, mikor?
Kevesebb, mint egy hónap múlva debütál az Egyesül Államokban a Disney+ streaming-szolgáltatás, és rajta a friss és ropogós Star Wars élőszereplős sorozat, A mandalore-i. De vajon nézhetjük-e azt kis hazánkban, legálisan, a közeljövőben? Esetleg magyar nyelven? Ennek próbáltam utánajárni. RÉSZLETEK ITT.

Nyitókép: Carl Weathers mint Greef Carga A mandalore-iban (Lucasfilm)

Legfontosabb posztjaink