További Star Wars sorozatokat terveznek a Disney+-ra

Ezt Bob Iger vezérigazgató jelentette be a Disney részvényeseinek szóló konferenciahívásán. Arról is beszélt, hogy szünetre mennek az egészestés filmek.

Jövő héten indul a Disney streaming-szolgáltatása, a Disney+, amelyen egyúttal debütál az első élőszereplős Star Wars sorozat, A mandalore-i is. Azt is tudjuk, hogy ennek lesz második évada, emellett készül egy egyelőre cím nélküli sorozat Cassian Andorról, valamint egy szintén cím nélküli, hatrészes miniszéria Obi-Wan Kenobiról.

A Star Wars a szélesvászonról a nappaliba költözik – örüljünk-e ennek?
Berobbant a Disney+ és ezzel a kisképernyős Star Wars műfaja. Az animációkon felül immár élőszereplős sorozatok is érkeznek, rögtön három: novemberben A mandalore-i, majd 2021 körül a Cassian Andor és a Kenobi központú sorozatok is jönnek. Na de megéri ez? RÉSZLETEK ITT.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a cégcsoport pénzügyi eredményeiről beszámoló szokásos éves konferenciahívásán azonban arról beszélt, tovább bővítik a messzi-messzi galaxist a kisképernyőn. Mint mondta, a három sorozaton felül

„továbbiakat is fejlesztünk a Disney+-ra”.

A cégvezető arról is beszélt, hogy a Skywalker kora után „egy kis szünetre” mennek az egészestés Star Wars filmek. A megfogalmazás azért érdekes, mert a Lucasfilm korábbi bejelentése szerint 2022 decemberében érkezik a következő Star Wars film, amit a Benioff–Weiss páros készített volna, ám velük elváltak a cég útjai.

_

Bob Iger megemlítette azt is, hogy A mandalore-iból voltak tesztvetítések, méghozzá rajongóknak, és ezek jó hangulatot teremtettek. Hozzátette, hogy a sajtónak nem vetítettek előre, hogy elkerüljék a spoilereket, így ők is a Disney+-on láthatják először A mandalore-it.

A sorozat november 12-én kezdődik, de november 15-én jön a következő epizód, onnantól hetente kerülnek majd fel az új részek. A mandalore-iról írott cikkeinket itt éritek el. A sorozat felvezetésének szántuk podkasztunk, a Huttcast legutóbbi adását, amelyben Muchichka László filmes újságíró, videóblogger volt a vendégünk. Az adást itt hallgathatjátok meg:

#008 „Ragadjon benned a Wedge Antilles” by Huttcast

A Benioff-Weiss párosról, A mandalore-iról és a galaxis egyik kedvelt pilótájáról is beszélgettünk a Huttcast legutóbbi adásában, amelyben Muchichka László volt a vendégünk.

Nyitókép: Star Wars és Disney+ (TheDisInsider.com)

Legfontosabb posztjaink