[Pletyka] A Zsivány Egyes írója beszáll a Cassian-sorozatba

Tony Gilroy korábban komoly tapasztalatot szerzett kémtörténetek megalkotásában.

Tony Gilroy, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet forgatókönyvírója munkába áll az egyelőre cím nélküli Cassian Andor sorozatnál – tudta meg a Variety. Az információik szerint ő írja a pilotot a második élőszereplős Star Wars-sorozathoz, emellett néhány epizódot meg is rendez majd.

Mint írják, együtt dolgozik majd a sorozat showrunnerével, Stephen Schiffel. A sorozatnak egyelőre nincs kitűzött premierje, a Variety szerint a Disney korábban arra utalt, hogy 2021-ben érkezhet leghamarabb a Cassian-sorozat első epizódja.

A produkció Cassian Andorra (Diego Luna) és társára, K2–SO-ra (Alan Tudyk) fókuszál majd, utóbbi korábban poénkodott azzal, hogy lehetne a címe Zsivány Nulla. Előzménytörténet lesz, az ígéretek szerint igazi kémthriller. A sorozat a Disney+-ra érkezik majd.

Gilroynak van tapasztalata ilyenekben, hiszen a Jason Bourne-szérián is dolgozott korábban. A messzi-messzi galaxisba a rajongók körében nagyon kedvelt Zsivány Egyessel tört be.

Eredetileg nem feltüntetett íróként dolgozott a projekten, ám egyes pletykák szerint

a Lucasfilm nem volt elégedett Gareth Edwards teljesítményével, ezért a film egyes jeleneteinek újraforgatásait már Gilroy vezényelte le, valamint a vágás során is felügyelte Edwardsot

– végül forgatókönyvíróként került a stáblistára.

Nyitókép: Diego Luna Cassian Andor szerepében (StarWars.com)

Legfontosabb posztjaink