Már a legelején biztos volt, hogy megvalósul A mandalore-i

Kathleen Kennedy mesélt a projekt kezdeteiről a Los Angeles Times-nak. Jon Favreau izgatott, hogy ismét a TV-ben debütálhat egy Star Wars-produkció.

Jon Favreau a hátsó ajtón keresztül került a Disney közelébe, ugyanis még azelőtt rendezte meg a 2008-as Vasembert, hogy a Marvel Entertainmentet négymilliárd dollárért felvásárolta a cégcsoport. Aztán ő volt a direktora a Vasember 2-nek, majd Harold „Happy” Hoganként több filmben arcát is adta a Marvel filmes univerzum egyik alakjának. Az 52 éves Favreau eközben a Marvel, majd a Disney egyik legfontosabb kreatívja lett, aki executive producerként és ötletgazdaként is részt vett a filmes világhatalomra törő cég egyre nagyobbá duzzadásában – legutóbb a CGI révén felturbózott Oroszlánkirály rebootot tette le az asztalra.

Favreau számára ráadásul a messzi-messzi galaxis sem ismeretlen, már A klónok háborúja animációs sorozatban is szerepet kapott – egy mandalore-i, – Pre Vizsla hangjaként, míg legújabban a Solo: Egy Star Wars-történetben hallhattuk, mint Rio Durrant.

„Nem hinném, hogy meglepetés lenne, hogy Jon a Disney több fontos történetének elmesélésében vezető szerepet kapott” – fogalmazott Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke a Los Angeles Times-nak nyilatkozva. Mint mondta, ő már az 1996-os indie-film, a Swingers (Bárbarátok) óta ismeri a filmet író Favreau-t. Kennedy így folytatta:

„Walt Disney mondta, hogy »Valahogy egészen szórakoztató megtenni azt, ami lehetetlen«, és ez tökéletesen leírja Jont. Amikor átvettem a Lucasfilm vezetését, ő volt az egyik első, akit megkerestem, mert Jon élvezi, hogy megpróbálja elérni a lehetetlent.”

A cikkből kiderül, Favreau kereste meg Kennedyt egy olyan tévésorozat ötletével, amely westernes hangulatú, és A Jedi visszatér után játszódik, egy olyan magányos pisztolyhőssel a főszerepben, aki a galaxis külső szegleteiben él.

„Jon úgy ült le velem beszélgetni erről, hogy már teljesen ki volt dolgozva A mandalore-i terve. Azt imádtam ebben az első beszélgetésben, hogy nem lehetőségekről beszélgettünk. Egyből arról kezdtünk diskurálni, hogyan fogjuk megvalósítani, milyen új technológiákat tudunk fejleszteni az ötletei megvalósításához, és milyen tehetséges emberekre lesz szükségünk, hogy valami frisset, újat és egyedit érjünk el. Szerettem a lelkesedését és a vakmerőségét”

– mesélte Kathleen Kennedy a lapnak. Korábban egyébként Giancarlo Esposito, a sorozat egyik szereplője árulta el, hogy Favreau már a produkció kezdeti fázisában együtt dolgozott a messzi-messzi galaxis kitalálójával, George Lucasszal – aki tavaly ősszel járt is a forgatáson –, együtt ötöltek ki sok mindent.

Favreau azt reméli, a sorozat tudja majd csillapítani a rajongóbázis túlzott érzelmeit. Úgy fogalmazott, az, hogy a Disney+ streaming-szolgáltatásra készül a sorozat – aminek már a második évadán dolgoznak –, kevesebb ellenőrzéssel és nyomással jár. „Ez új dolog, Star Wars premier az otthonodban. Senki sem látott elsőként TV-n Star Warst azt hiszem a Holiday Special óta” – mondta mosolyogva, majd azt sugallta:  ez sokkal jobb lesz, mint a megannyi rajongó által inkább elfeledni szándékozott 1978-as tévéfilm. 

(SWJ) Lakner Dávid: A Holiday Special miatt sem dőlt be a franchise
Már nemcsak a keménymagnak, hanem másod- és harmadgenerációs rajongóknak, felületes követőknek is sajátos elvárásaik vannak a Star Warsszal szemben. RÉSZLETEK ITT.

Favreau azt is elárulta, nem akar exkluzív szerződést kötni a Disney-vel, és rengeteg ötlete van még – olyanok is, amelyek nem férnének el a Disney ernyője alatt. Így ráadásul nem kell azzal foglalkoznia, hogy megannyi különböző projektje hogyan illeszkedik egy nagy cégcsoport üzleti terveibe. „Akkor vagyok a legboldogabb, ha valamin nerdösködhetek” – mondta.

A november 12-én a Disney+-on debütáló A mandalore-iról többet is megtudhatunk majd az augusztusi D23-on, ahol saját panelbeszélgetése lesz az első élőszereplős Star Wars-sorozatnak. Itt feltehetően trailert is levetítenek majd, addig be kell érnünk az áprilisi Star Wars Celebrationön levetített videók telefonnal felvett változataival:

The Mandalorian: All Star Wars Celebration Footage (Best Quality)

This video is NOT monetized and I will NOT be earning any money from it whatsoever. All you see here is property of Disney & Lucasfilm. I simply merged audio and video from different sources and stabilized where necessary.

A mandalore-iról írott összes cikkünket itt éred el.

Nyitókép: Pedro Pascal, A mandalore-i címszereplőjeként (Lucasfilm)

Legfontosabb posztjaink