Home office-ban zajlik A mandalore-i utómunkája

Pedro Pascal és Rick Famuyiwa A mandalore-i első évadának készítése közben, a Disney Gallery: The Mandalorian dokusorozat első részéből (Disney)

A koronavírus-járvány kissé megnehezítette a stáb dolgát, de a második évad utómunkálatai jól haladnak.


A Variety közölt egy összeállítást arról, hogyan birkózik meg a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel több hollywoodi szuperprodukció stábja. Ebben a cikkben A mandalore-i második évadáról is szó esik.

„Már javában az utómunkálatoknál tartunk, eddig komoly kihívást és rengeteg tapasztalatot jelentett. De jó, hogy a napjainkban tapasztalt őrülettől kicsit el tudok szakadni”

– fogalmazott Rick Famuyiwa a lapnak, aki az első évadhoz hasonlóan ismét beült a direktori székbe. A show animációs szupervízora, Hal Hickel is nyilatkozott a Variety-nek. Mint mondta, katartikus élményt jelentett belevágni az utómunkába, de hozzátette, a körülmények miatt az amúgy is rengeteg munkájuk tovább gyarapodott, így nehéz dolguk van. Elmondta:

„Az olyan nagy nyári szuperprodukciók, mint például az Avengers, mintegy kétezer vizuális effektet tartalmaznak, míg nálunk az első évadban 4000 volt, és a másodikban sem lesz kevesebb. Nagyjából ugyanannyi, vagy még kevesebb időnk van mindezekre, mint a nagy nyári filmeknek, plusz most mind egymástól távol kell dolgozzunk. A cunami közepén vagyunk jelenleg, de elkészülünk, ígérem, mindenki megkapja a Baby Yodáját.”

Az utómunkáról és A mandalore-i második évadáról Dave Filoni is nyilatkozott, egy főként A klónok háborúja záróévadáról szóló interjúban az Entertainment Weekly-nek. Mint mondta, az utómunka nagy öröm, de szerinte lehet, csak ő reagál rá így. Elárulta, rengeteg tapasztalatot szerzett az első évadnál, amelyeket igyekezett kamatoztatni a másodikban.

„Minden egyre jobb lesz, és mindannyiunkat rengeteg energiával töltött fel az első évaddal kapcsolatos megannyi pozitív reakció. Alig várjuk, hogy megoszthassuk mindenkivel, miután befejeztük”

– lelkendezett Dave Filoni, akit az élőszereplős Ahsokáról is kérdeztek. Így fogalmazott:

„Oh, mennyi pletyka! (…) Az a jó ebben a karakterben, hogy bizonyított, és bebiztosította a helyét a Star Wars fontosabb szereplői között. De ki tudja, mit hoz a jövő? Egyelőre lássuk A klónok háborúja fináléját és hogy miként reagálnak rá.”

A mandalore-i második évada a tervek szerint októberben kezdődik a Disney+-on. Addig a május 4-én induló, az első évad készítésének kulisszatitkaiba betekintést engedő Disney Gallery: The Mandalorian dokusorozattal vigasztalódhatunk.

Exit mobile version