Hivatalos: megvan a Kenobi sorozat rendezője és forgatókönyvírója

A StarWars.com-on jelentették be magyar idő szerint péntek este, hogy a Deborah Chow–Hossein Amini páros felel majd a Kenobi-sorozat rendezéséért és megírásáért. Az is kiderült, hogy a főszereplő Ewan McGregor producerként is részt vesz a harmadik élőszereplős Star Wars sorozat munkálataiban.

Deborah Chow rendezi az egyelőre cím nélküli Kenobi-sorozatot – jelentette be a Lucasfilm a StarWars.com-on. A harmadik élőszereplős Star Wars-sorozatról régóta pletykáltak, ám csak augusztus végén, a D23-on lett hivatalos, hogy valóban elkészül egy ilyen projekt a messzi-messzi galaxisban.

A rendezőnő nem ismeretlen a Star Wars világában, ugyanis dolgozott már A mandalore-i első évadában is (egyébként olyan sorozatokban rendezett epizódokat korábban, mint a Mr Robot, a Better Call Saul, az American Gods, vagy a Man in the High Castle). Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke is lelkesen nyilatkozott róla a hivatalos honlapnak:

„Olyan rendezőt kerestünk, aki Obi-Wan csöndes eltökéltségét és az őt körülvevő misztikumot egyaránt képes bemutatni úgy, hogy az tökéletesen belesimuljon a Star Wars-eposzba. A mandalore-i karaktereivel végzett fantasztikus munkája alapján teljes meggyőződésem, hogy Deborah a megfelelő rendező, hogy elmesélje ezt a történetet.” (Az Oviban Kenobi blog fordítása)

Dave Filoni – aki együtt dolgozott A mandalore-in Deborah Chow-val – sem rejtette véka alá, mennyire örül annak, hogy kolléganője ismét a messzi-messzi galaxisban játszódó történeten dolgozhat. „Gratulálok Deb! Remek volt vele dolgozni A mandalore-in és izgatott vagyok, hogy ismét a Galaxisunkban munkálkodik.  Remek választás ehhez a történethez, alig várom, hogy láthassam.  Az Erő vele van!!!” – írta a Twitteren George Lucas kalapos padawanja.

#004 Szükségünk van-e Kenobi sorozatra? by Huttcast

Első vendégét köszönthette a Ziro.hu podkasztja Barta Zoltán személyében, aki a Magyar Star Wars Klubot vezeti. Az adás főként a negyvenedik évfordulóról és a Klub eseményeiről szólt, de szóba kerültek a végén az élőszereplős sorozatok is.

A sorozatot Hossein Amini írja, akinek eddigi legismertebb filmje a Drive, Ryan Goslinggal a főszerepben. Chow, Amini és McGregor executive producerként dolgozik majd Kathleen Kennedy, Tracey Seaward (The Queen) és John Swartz (Rogue One: A Star Wars Story) mellett. Jason McGatlin, a Lucasfilm ügyvezető alelnöke pedig co-producerként munkálkodik majd a sorozaton, amely nyolc évvel játszódik A Sithek bosszúja után és leghamarabb 2020-ban kezdik forgatni.

Nyitókép: Deborah Chow és Hossein Amini (StarWarsNovinky.cz)


Elképesztő hetünk volt, ezek voltak a legfontosabb hírek:

Legfontosabb posztjaink