Ewan McGregor négy éven át hazudott a Star Wars-rajongóknak

A skót színész egy friss nyilatkozatában árult el részleteket az egyelőre cím nélküli Kenobi sorozatról.

„Kib*szottul nagy megkönnyebbülés” – fogalmazott a Men’s Journalnak adott interjújában Ewan McGregor annak kapcsán, hogy az augusztus végi D23 Expón végre hivatalossá vált, a Disney+-ra készül egy élőszereplős Kenobi sorozat a főszereplésével. Mint mondta,  négy éven át kellett hazudnia a rajongóknak, amíg a Lucasfilm kiötlötte, hogyan térhet vissza a messzi-messzi galaxisba. 

A sorozat sajtóértesülések szerint hat egyórás epizódból áll majd, McGregor csak általánosságban mesélhetett róla. Elárulta – amit eddig is tudtunk –, hogy A Sithek bosszúja és az Egy új remény között játszódik majd, és hogy érdekes lesz ismét egy olyan karakter bőrébe bújnia, akit már ismerünk.  „Izgalmas lesz a története, tudván, hogy a jediket lemészárolták a harmadik rész végén. Ezen nehéz túltennie magát”  – fogalmazott McGregor.

„Mind közelebb és közelebb kívánok kerülni ahhoz, hogy Obi-Wan miként érezhette magát akkor, amikor már Alec Guiness formálta meg a karaktert. Őszültem, közelebb állok hozzá korban, úgyhogy könnyebb dolgom lesz”

– mondta a skót színész a lapnak.

A pletykák útvesztőjében: a Kenobi-saga újratöltve
Milyen pletykák és információk előzték meg a nagy bejelentést? Ennek jártunk utána még a D23 Expo előtt. RÉSZLETEK ITT.

A sorozat kapcsán szintén relatíve friss információ, hogy Joel Edgerton, aki A Sithek bosszújában formálta meg Owen Larst, Luke Skywalker nevelőapját és Anakin Skywalker mostohatestvérét, felbukkanhat a sorozatban. Ő maga így fogalmazott a Happy Sad Confused podkasztnak:

„Nagyon is valós esélye van ennek. Valószínűleg épp egy mesterlövész van a tetőn, aki figyel arra, nehogy rosszat mondjak. Nagyon szívesen mondanék többet, de nem tehetem.”

Az viszont már bizonyos, hogy a sorozatot Deborah Chow rendezi majd (aki A mandalore-i epizódjain kezdett dolgozni a messzi-messzi galaxisban), a történetet pedig Hossein Amini írja. Mindezekről bővebben – Kathleen Kennedy Lucasfilm-vezér reakcióját is közölve – itt írtunk korábban.

Arról, hogy szükségünk van-e egyáltalán Kenobi élőszereplős sorozatra, Barta Zoltánnal, a Magyar Star Wars Klub vezetőjével beszélgettünk saját podkasztunk, a Huttcast 4. adásában, íme:

#004 Szükségünk van-e Kenobi sorozatra? by Huttcast

Első vendégét köszönthette a Ziro.hu podkasztja Barta Zoltán személyében, aki a Magyar Star Wars Klubot vezeti. Az adás főként a negyvenedik évfordulóról és a Klub eseményeiről szólt, de szóba kerültek a végén az élőszereplős sorozatok is.

(via ComicBook.com)

Nyitókép: Ewan McGregor a 2019-es D23 Expón, a Kenobi sorozat hivatalos bejelentésén (Metro.co.uk)

Legfontosabb posztjaink