Csúszik a Kenobi sorozat forgatása, de a premierje nem

A pletykák szerint lecserélték a miniszéria forgatókönyvíróját, Hossein Aminit. Ewan McGregor azt nyilatkozta, nem nyáron, hanem 2021 elején kezdik a forgatást.

Lecserélik a Kenobi miniszéria forgatókönyvíróját, ezáltal az egész projekt csúszik – írta meg péntekre virradóra a The Hollywood Reporter. A Collider ezt megelőzően arról írt, hogy a sorozat forgatását előkészítő stábot hazaküldték a Pinewood stúdióból.

A THR információi szerint mindössze két epizód forgatókönyvét írta meg eddig Hossein Amini, ám a Lucasfilm nem volt elégedett ezekkel és a kibontakozó történettel sem. Így a cég új forgatókönyvírót keres a sorozathoz. Mindez annak fényében érdekes fejlemény, hogy Amini évek óta kutatott a projekthez – erről és terveiről egy hosszabb interjúban mesélt korábban.

Ewan McGregor mindezeket követően egy filmje kapcsán csoportos interjút adott több portálnak egy rendezvényen. Ennek során a Kenobi miniszériával kapcsolatos új információkról is kérdezték, a színész pedig így válaszolt (az Entertainment Tonight és az IGN tolmácsolása nyomán):

„Azt hiszem, most, hogy a Skywalker kora után több idejük lett a Lucasfilm alkalmazottjainak, jobban oda akarnak figyelni az írásra. Úgy nyolcvan–kilencven százalékát olvastam annak, ami kész van, és a forgatókönyv nagyon nagyon jó. Csak még jobbá szeretnék tenni. A forgatás kezdete pedig augusztusról jövő év elejére, januárra csúszik. Szóval egyáltalán nem olyan drámai a helyzet, mint elsőre hangzik. (…) A premier is ugyanakkor lesz, mint tervezték, a csúszás ezt nem érinti.”

Security Check Required

No Description

Amini távozása nem érinti Deborah Chow pozícióját, azaz A mandalore-iban a Star Wars világában debütált direktor rendezi majd a minisorozatot. Ugyanakkor hogy hány részes lesz a széria, az bizonytalan: a THR információi szerint azon is dolgozik majd az új forgatókönyvíró, hogy a tervezett hat epizód helyett mindössze négybe sűrítse bele a történéseket. McGregor ezzel kapcsolatban az IGN-nek azt mondta: „Erről nem hallottam”.

Nyitókép: Ewan McGregor a 2019-es D23 Expón, a Kenobi sorozat hivatalos bejelentésén (Metro.co.uk)

Legfontosabb posztjaink