A mandalore-i trailer és Kenobi hivatalos visszatérése – A D23 első napja

Véget ért a Disney „saját Comic-Conjának”, a D23-nak talán leginkább várt panelja, melyben a cég és fiókcégei, mint a Lucasfilm lerántották a leplet a novemberben érkező streaming szolgáltatás néhány jelentősebb sorozatáról, amelyből a Star Wars tartalmak sem maradhattak ki. Mi több, azt kaptuk,  amiért egy ideje drukkoltunk: hivatalos trailert A mandalore-ihoz, na és az Obi-Wan Kenobi sorozat bejelentését!

Mikor ezt a cikket írom nálunk hajnal 3 körül van Magyarországon, Anaheimben pedig – ahol a D23 Expót tartják – éppen 18:00 körül jár az idő, hozzánk képest tegnap. Ez azonban azt is jelenti, hogy lassan véget ér ott is az augusztus 23-ai program, ami izgalmas Disney és Marvel bejelentések mellett a Star Wars hírekben sem szűkölködött!

Disney Legendák

Először is, helyi idő szerint délelőtt megtörtént az új Disney Legendák kitüntetése, ahol idén 11 tehetséges színészt, rendezőt, énekest, sőt Disneyland-en dolgozó építészt vezettek be a stúdió legendái közé. A Star Wars rajongók leginkább a Darth Vader felejthetetlen hangját kölcsönző  James Earl Jones,  valamint A mandalore-i sorozatot létrehozó, illetve Pre Vizslát és Rio Durrantot alakító zseni,  John Favreau  miatt tarthatták érdekesnek ezt a panelt, mindketten rászolgáltak a legenda címre. Azt azonban nem sejtettük, hogy a legendák között egy további Star Wars színésznek is örülhetünk, a Disney CEO-ja, Bob Iger ugyanis a kitüntetett Ming Na-Wen színésznő (Mulan, A S.H.I.E.L.D. ügynökei) esetében is megerősítette,

ő is szerepelni fog A mandalore-iban!

Képtalálat a következőre: „ming na-wen star wars”

Ming Na-Wen (The Nerds of Color)

Disney Plus

És ha már A mandalore-i, természetesen a legtöbben a remélt előzetes miatt vártuk annyira az augusztus 23-ai napot, illetve 24-ei hajnalt, ekkor tartották ugyanis azt a panelt, melyben a Disney és a fiókstúdióinak vezetői bemutatták a (legalábbis az Egyesült Államokban, vagy épp Hollandiában) november 12-én érkező streaming szolgáltatás, a Disney Plus néhány projektjét. A meglepetést leginkább a Marvel szolgáltatta, akik újabb sorozatcímekkel rukkoltak elő, mely közkedvelt képregényes karaktereket (Ms. Marvel, She-Hulk, MoonKnight) szállítanak a szolgáltatásra, míg a Star Wars esetében inkább azt mondhatjuk, hogy  rebesgetett reményeink váltak valóvá. 

A színpadon megjelent a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy, aki felvetette a Disney Plusra érkező új Star Wars szériákat, animációsakat és élőszereplősöket egyaránt. Megtudtuk, hogy

 •  A klónok háborúja  animációs sorozat új évadja, melynek trailerét a chicago-i Celebration-ön vetítették le, 2020 februárjában érkezik a szolgáltatásra. (Azaz nem bizonyult igaznak a 2020 nyaráról szóló korábbi iparági pletyka, ami hozzánk is eljutott.)
 • A  Cassian Andor és K-2SO  előtörténetét bemutató kémsorozatról is szó esett, Diego Luna és Alan Tudyk is megjelent a színpadon, és kiderült az is, hogy a széria forgatása jövőre kezdődik Londonban, s több mint 10 órányi tartalom várható.
 • És következett A mandalore-i. A színpadra előbb a két fő készítő, John Favreau és Dave Filoni lépett föl, akik elmondták, hogy nyolc forgatókönyvet írtak a sorozathoz, többségét Favreau, míg Filoni egyet. Favreu azt is kijelentette, hogy a sorozat mindenkinek szól: az előzmény-, a klasszikus, a folytatástrilógiák, A klónok háborúja, és a Bővített univerzum rajongóinak is.
 • A mandalore-i színészei közül is többen felléptek a színpadra, méghozzá  Pedro Pascal, Gina  Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito,  valamint az IG–11-et alakító, és a rendezésben is szerepet vállaló  Taika Waititi.  Levetítették az immár hivatalos előzetest is, mely végre a YouTube-ra is felkerült, íme:

 • Ám itt még nem ért véget a panel, Kennedy ugyanis visszatért még egy bejelentés erejéig: ahogy azt korábban több forrás is lehozta, érkezik  az élőszereplős, egyelőre cím nélküli Obi-Wan Kenobi sorozat is, méghozzá természetesen Ewan McGregorral a főszerepben.  McGregor maga is megjelent a színpadon,  s az is kiderült, hogy a széria forgatókönyve már kész, a történet  nyolc évvel A Sithek bosszúja  után fog játszódni. Ahogyan a Cassian Andor sorozatot, úgy ezt is jövőre kezdik forgatni. Hello There!

Lacey Gilleran on Twitter

Ewan deserves this #Kenobi https://t.co/zdrGAZ2Wmv

Az élőszereplős sorozat kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy szóba kerültek a Huttcast negyedik adásában is, amelyben Barta Zoltán, a Magyar Star Wars Klub vezetője vendégeskedett nálunk. Az adást ITT hallgathatod meg!

 • Ráadásul kaptunk egy, a Marveléhez hasonló idővonalat is, amelyen a Star Wars filmek, élőszereplős és animációs sorozatok, valamint a Galaxy’s Edge idővonala is megfigyelhető. Eszerint a Kenobi széria körülbelül a Solo: Egy Star Wars-történet ideje alatt (pontosabban úgy tűnik, hogy a Han koréliai megmenekülése és a Beckettékkel való találkozása között), míg a Cassian Andor sorozat a Star Wars Lázadók animációs széria időszakában fog játszódni. Megjegyzendő, hogy mindkét projekt egyelőre még cím nélküt fut.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

További érdekességek

 • Már az augusztus 23-ai program előtt fel került az internetre, hogy a jelenlévők számára kiállították A mandalore-i két főhősének, a címszereplőnek, valamint a Gina Carano által alakított Cara Dune-nak az öltözetét, sőt a rendezvényre a FunkoPop is új figurával készült, mely fellebbentette a fátylat IG–11-ről, és egy eddig ismeretlen karakterről, az ugnaught Kuiilról is. 

 • Továbbá a trailer előtt, még a nap folyamán egy király plakátot is kaptunk A mandalore-ihoz (ennek részletét lásd a nyitóképen, forrása: StarWars.com)
 • Ahogy korábban a san diego-i Comic-Con-on, úgy itt is kiállították a Star Wars filmek rohamosztagos páncéljait, mely kiállítás egy újabb darabbal bővült, a Skywalker kora rohamosztagosai közül korábban megismertetett Sith Trooper mellett kaptunk egy ugyancsak a IX. filmben felbukkanó  Jet Troopert  is.

 • Belejentettek egy érdekes új élményt az orlandói (Florida állam) Walt Disney World parkba, a Star Wars Galactic Starcruisert, ami egy  űrhajónak felépített hotel!  Pontosabban: több mint hotel, két éjszakás Star Wars élményt ígér egy új hajó, a Halcyon fedélzetén, ahol a vendégek találkozhatnak a karakterekkel, és részesei lehetnek a történetnek.

A Halcyon (D23.com)

 • A D23 Expón részt vevők ráadásul újabb képsorokat, egy rövid kedvcsinálót is láthattak a Skywalker korához, ahol például Vader maszkja is felbukkan. De ez persze csak a kezdet, remélhetően a magyar idő szerint ma este tartott Go Behind the Scenes panelen további részletek derülnek ki a Skywalker-saga zárórészéről is!

Legfontosabb posztjaink