A mandalore-i trailer és Kenobi hivatalos visszatérése – A D23 első napja

Véget ért a Disney „saját Comic-Conjának”, a D23-nak talán leginkább várt panelja, melyben a cég és fiókcégei, mint a Lucasfilm lerántották a leplet a novemberben érkező streaming szolgáltatás néhány jelentősebb sorozatáról, amelyből a Star Wars tartalmak sem maradhattak ki. Mi több, azt kaptuk,  amiért egy ideje drukkoltunk: hivatalos trailert A mandalore-ihoz, na és az Obi-Wan Kenobi sorozat bejelentését!

Mikor ezt a cikket írom nálunk hajnal 3 körül van Magyarországon, Anaheimben pedig – ahol a D23 Expót tartják – éppen 18:00 körül jár az idő, hozzánk képest tegnap. Ez azonban azt is jelenti, hogy lassan véget ér ott is az augusztus 23-ai program, ami izgalmas Disney és Marvel bejelentések mellett a Star Wars hírekben sem szűkölködött!

Disney Legendák

Először is, helyi idő szerint délelőtt megtörtént az új Disney Legendák kitüntetése, ahol idén 11 tehetséges színészt, rendezőt, énekest, sőt Disneyland-en dolgozó építészt vezettek be a stúdió legendái közé. A Star Wars rajongók leginkább a Darth Vader felejthetetlen hangját kölcsönző  James Earl Jones,  valamint A mandalore-i sorozatot létrehozó, illetve Pre Vizslát és Rio Durrantot alakító zseni,  John Favreau  miatt tarthatták érdekesnek ezt a panelt, mindketten rászolgáltak a legenda címre. Azt azonban nem sejtettük, hogy a legendák között egy további Star Wars színésznek is örülhetünk, a Disney CEO-ja, Bob Iger ugyanis a kitüntetett Ming Na-Wen színésznő (Mulan, A S.H.I.E.L.D. ügynökei) esetében is megerősítette,

ő is szerepelni fog A mandalore-iban!

Képtalálat a következőre: „ming na-wen star wars”

Ming Na-Wen (The Nerds of Color)

Disney Plus

És ha már A mandalore-i, természetesen a legtöbben a remélt előzetes miatt vártuk annyira az augusztus 23-ai napot, illetve 24-ei hajnalt, ekkor tartották ugyanis azt a panelt, melyben a Disney és a fiókstúdióinak vezetői bemutatták a (legalábbis az Egyesült Államokban, vagy épp Hollandiában) november 12-én érkező streaming szolgáltatás, a Disney Plus néhány projektjét. A meglepetést leginkább a Marvel szolgáltatta, akik újabb sorozatcímekkel rukkoltak elő, mely közkedvelt képregényes karaktereket (Ms. Marvel, She-Hulk, MoonKnight) szállítanak a szolgáltatásra, míg a Star Wars esetében inkább azt mondhatjuk, hogy  rebesgetett reményeink váltak valóvá. 

A színpadon megjelent a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy, aki felvetette a Disney Plusra érkező új Star Wars szériákat, animációsakat és élőszereplősöket egyaránt. Megtudtuk, hogy

 •  A klónok háborúja  animációs sorozat új évadja, melynek trailerét a chicago-i Celebration-ön vetítették le, 2020 februárjában érkezik a szolgáltatásra. (Azaz nem bizonyult igaznak a 2020 nyaráról szóló korábbi iparági pletyka, ami hozzánk is eljutott.)
 • A  Cassian Andor és K-2SO  előtörténetét bemutató kémsorozatról is szó esett, Diego Luna és Alan Tudyk is megjelent a színpadon, és kiderült az is, hogy a széria forgatása jövőre kezdődik Londonban, s több mint 10 órányi tartalom várható.
 • És következett A mandalore-i. A színpadra előbb a két fő készítő, John Favreau és Dave Filoni lépett föl, akik elmondták, hogy nyolc forgatókönyvet írtak a sorozathoz, többségét Favreau, míg Filoni egyet. Favreu azt is kijelentette, hogy a sorozat mindenkinek szól: az előzmény-, a klasszikus, a folytatástrilógiák, A klónok háborúja, és a Bővített univerzum rajongóinak is.
 • A mandalore-i színészei közül is többen felléptek a színpadra, méghozzá  Pedro Pascal, Gina  Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito,  valamint az IG–11-et alakító, és a rendezésben is szerepet vállaló  Taika Waititi.  Levetítették az immár hivatalos előzetest is, mely végre a YouTube-ra is felkerült, íme:

The Mandalorian | Official Trailer | Disney+ | Streaming Nov. 12

After the stories of Jango and Boba Fett, another warrior emerges in the Star Wars universe. “The Mandalorian” is set after the fall of the Empire and before the emergence of the First Order. We follow the travails of a lone gunfighter in the outer reaches of the galaxy far from the authority of the New Republic.

 • Ám itt még nem ért véget a panel, Kennedy ugyanis visszatért még egy bejelentés erejéig: ahogy azt korábban több forrás is lehozta, érkezik  az élőszereplős, egyelőre cím nélküli Obi-Wan Kenobi sorozat is, méghozzá természetesen Ewan McGregorral a főszerepben.  McGregor maga is megjelent a színpadon,  s az is kiderült, hogy a széria forgatókönyve már kész, a történet  nyolc évvel A Sithek bosszúja  után fog játszódni. Ahogyan a Cassian Andor sorozatot, úgy ezt is jövőre kezdik forgatni. Hello There!

Lacey Gilleran on Twitter

Ewan deserves this #Kenobi https://t.co/zdrGAZ2Wmv

Az élőszereplős sorozat kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy szóba kerültek a Huttcast negyedik adásában is, amelyben Barta Zoltán, a Magyar Star Wars Klub vezetője vendégeskedett nálunk. Az adást ITT hallgathatod meg!

 • Ráadásul kaptunk egy, a Marveléhez hasonló idővonalat is, amelyen a Star Wars filmek, élőszereplős és animációs sorozatok, valamint a Galaxy’s Edge idővonala is megfigyelhető. Eszerint a Kenobi széria körülbelül a Solo: Egy Star Wars-történet ideje alatt (pontosabban úgy tűnik, hogy a Han koréliai megmenekülése és a Beckettékkel való találkozása között), míg a Cassian Andor sorozat a Star Wars Lázadók animációs széria időszakában fog játszódni. Megjegyzendő, hogy mindkét projekt egyelőre még cím nélküt fut.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

További érdekességek

 • Már az augusztus 23-ai program előtt fel került az internetre, hogy a jelenlévők számára kiállították A mandalore-i két főhősének, a címszereplőnek, valamint a Gina Carano által alakított Cara Dune-nak az öltözetét, sőt a rendezvényre a FunkoPop is új figurával készült, mely fellebbentette a fátylat IG–11-ről, és egy eddig ismeretlen karakterről, az ugnaught Kuiilról is. 

Ziro.hu

Ziro.hu added a new photo.

 • Továbbá a trailer előtt, még a nap folyamán egy király plakátot is kaptunk A mandalore-ihoz (ennek részletét lásd a nyitóképen, forrása: StarWars.com)
 • Ahogy korábban a san diego-i Comic-Con-on, úgy itt is kiállították a Star Wars filmek rohamosztagos páncéljait, mely kiállítás egy újabb darabbal bővült, a Skywalker kora rohamosztagosai közül korábban megismertetett Sith Trooper mellett kaptunk egy ugyancsak a IX. filmben felbukkanó  Jet Troopert  is.

Ziro.hu

A Sith Trooper mellett egy újabb első rendi rohamosztagos-típus is bemutatkozott a D23 Expón, ugyancsak a IX. részben láthatjuk a Jet Troopert

 • Belejentettek egy érdekes új élményt az orlandói (Florida állam) Walt Disney World parkba, a Star Wars Galactic Starcruisert, ami egy  űrhajónak felépített hotel!  Pontosabban: több mint hotel, két éjszakás Star Wars élményt ígér egy új hajó, a Halcyon fedélzetén, ahol a vendégek találkozhatnak a karakterekkel, és részesei lehetnek a történetnek.

A Halcyon (D23.com)

 • A D23 Expón részt vevők ráadásul újabb képsorokat, egy rövid kedvcsinálót is láthattak a Skywalker korához, ahol például Vader maszkja is felbukkan. De ez persze csak a kezdet, remélhetően a magyar idő szerint ma este tartott Go Behind the Scenes panelen további részletek derülnek ki a Skywalker-saga zárórészéről is!

Legfontosabb posztjaink