Már idén elkezdődhet az élőszereplős Star Wars-sorozat forgatása

Egy rég elfeledett animációs projektet is újraéleszthet a Lucasfilm, amelyet sok kritika ért a közelmúltban. Sűrű nyár a cégnél.

A Lucasfilm a Solo: Egy Star Wars-történet a vártnál kissé rosszabb eredményeit és a rajongói bázis alkotókat ért sorozatos támadásait követően sem változtat érdemben korábbi tervein. Jelenleg több projekten dolgoznak egyszerre, a cikk során végig is vesszük ezeket.

Az élőszereplős sorozat

A legfrissebb pletyka – hírként azért még ne kezeljük –, hogy ősszel vagy télen kezdhetik a Jon Favreau-féle élőszereplős sorozat forgatását. Ez lesz az első ilyen jellegű projekt a Star Wars világában, és ahogy az a sorozatoknál lenni szokott, megoszlanak majd a feladatok. A forgatásról információkat szerző Omega Underground szerint Favreau lesz a producer és az író is, de a Vasember direktora másokat kér majd fel az egyes epizódok megrendezésére.

Jon Favreau a Solo: Egy Star Wars-történet hollywoodi premierjén 2018. május 10-én (AFP / Frederic J. Brown)

A The Hashtag Show május végén szintén exkluzív információként tálalta – de hitelességéhez férhet kétség, így egyelőre kezeljük csak pletykaként –, hogy a látványterveket Doug Chiang és Andrew L. Jones készíti majd. Előbbi dolgozott például a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történeten és korábbi Star Wars-filmeken is, utóbbi pedig együttműködött Favreau-val a legutóbbi A dzsungel könyve-feldolgozás készítése során. A Lucasfilm egyelőre semmit nem árul el a projektről, de iparági pletykák szerint 2019 őszén indulhat a Disney saját streamelős platformján, amelyet a Netflix versenytársának szánhatnak.

Annyi viszont bizonyos, hogy a sorozat három évvel A Jedi visszatér eseményei után kezdődik majd – ezt maga Jon Favreau árulta el május első felében.

A kilencedik rész

Szintén biztos, hogy nyáron kezdődik a jövő télen bemutatandó kilencedik epizód forgatása. A Finnt alakító John Boyega tweetje egyenesen arra enged következtetni, hogy a munkálatokat talán már meg is kezdték.

John Boyega on Twitter

EP 9 loading… see ya!

Az Ellenállás

Leghamarabb egyébként az Ellenállás című animációs sorozattal találkozhatunk majd, ezt már ősszel elkezdik majd vetíteni. A StarWars.com-on áprilisban megjelentek szerint akkor kezdték készíteni az epizódokat. A sorozatban új karakterek is szerepelnek majd, a már ismert Poe Dameron, BB–8, Phasma százados és mások mellett. Természetesen ezúttal is a Star Wars animációs sorozatainak fő mágusa, Dave Filoni dolgozik a projekten, az ő neve pedig garancia lehet a sikerre.

A Star Wars Detours

Egy elfeledett animációs projektet is újraéleszthet a Lucasfilm – legalábbis a Slashfilm így okoskodik. A Star Wars Detours kapcsán ugyanis öt különböző védjegyet is bejegyeztetett a produkciós cég. A cím ismerős lehet a legelvetemültebb rajongók számára: 2009-ben kezdtek dolgozni rajta a Lucasfilmnél. A kétezres évek elején vetített amerikai animációs sorozat, a Robot Chicken készítői (Seth Green és Matthew Senreich) felelt a projektért, amelyből végül egy ajánló videón kívül nem lett nyilvános semmi.

Star Wars Detours Trailer

http://www.theforceperu.net/ Trailer del Star Wars Detours, presentado en el Celebration VI.

Annyit tudni a Detoursról, hogy a Csillagok háborúja világában játszódó komédiasorozat lett volna. Úgy tudni, negyven epizód elkészült, ám a Lucasfilm Disney általi 2012-es felvásárlását követően felfüggesztették a gyártását.

A Slashfilm ugyanakkor megjegyezte, hogy a védjegybejegyzés még nem feltétlenül jelenti azt, hogy végre el is kezdik vetíteni a vicceskedő Detours-epizódokat.

A védjegyeket ugyanis ötévente meg kell újítani az Egyesült Államokban. 2009-ben jegyeztette be, majd 2014-ben újította meg a Detours-hoz kapcsolódó védjegyeket a Lucasfilm, utóbbinál ugyancsak olyan cikkek jelentek meg, hogy talán végre érkezhet a sorozat. A következő újítás 2019-ben lenne esedékes – talán az, hogy egy évvel előrébb hozták a dolgot, azt jelzi, nem felejtették el a sorozatot. Ez bizakodásra is adhat okot, ahogy az is, hogy Seth Green (A klónok háborúja mellett) a Lázadók animációs sorozat egyik hangjaként is dolgozott – így van munkatapasztalata a Disney-korszak Lucasfilmjével is. Meglátjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink