George Lucasnak is tetszik A klónok háborúja záróévadja

Dave Filoni és George Lucas A klónok háborúja egyik írói megbeszélésén a Skywalker Ranchen (Lucasfilm)

Sam Witwer (Maul hangja A klónok háborúja animációs sorozatban) egy újabb interjúban fényezte a sorozat négyrészes fináléját.


Nem ez az első alkalom, hogy Sam Witwer a kollégáit dicséri: a közelmúltban mi is megszemléztünk egy vele készült interjút, amelyben a színész méltatta A klónok háborúja fináléját:

Witwer ezúttal a Star Wars Holocron blognak nyilatkozott. „A tempó nagyszerű. A vágás fantasztikus. A fényképezés szebb, mint amit valaha csináltunk. Mindez a zenére is igaz. Kevin Kiner mostani zenéje a legjobb, amit valaha A klónok háborújához csinált” – fogalmazott Sam Witwer. A zene kiemelése azért is fontos, mert a színész ezáltal magyar zenészeket is dicsért. Amint azt április elején megírtuk, A klónok háborúja záróévadjának zenéjét Budapesten rögzítették.

A színész az interjúban elárulta, érdekes volt a hetedik évad elkészítése, mert sokaknak újra kellett tanulniuk, hogyan is kell A klónok háborúján dolgozni. Mint mondta,  a Bad Batch történet nagyrészt a régen elkészített történeten és animáción alapul, az Ahsoka story-arcnál akklimatizálódtak, míg a négyrészes finálé már egy vadiúj A klónok háborúja

„Amikor azt mondom, hogy ez a legjobb A klónok háborúja, azt úgy értem, hogy ez a legmodernebb produktum, amire A klónok háborúja stábja képes”

– fogalmazott a fináléval kapcsolatban Sam Witwer. Beszélt arról is, hogyan készült fel arra, hogy ismét Maul hangját adja. Elárulta, rengeteg régi részt nézett újra, hogy lássa, hol tartott akkor a karakter. „Aztán jön A Dathomir fia, amelyet bárcsak elkészíthettünk volna. Kár, hogy nem tudtuk, de szerintem, Dave Filoni szerint és George Lucas szerint is megtörténtek az ottani események” – mondta Sam Witwer.

A színész szerint rendkívül fontos, hogy a nézők hogyan fognak reagálni arra, hogyan viselkedik Maul a sorozat fináléjában. Mint mondta, Filonitól és Lucastól egyebek között megtanulta, hogy törekedni kell arra, hogy lehetőséget nyújts a nézőknek a látottak interpretálására. Elárulta azt is, hogy sok pillanat megdöbbentette a forgatókönyvben, bizonyos dolgokban nem is értett egyet Dave Filonival. Olykor több verziót is felvettek bizonyos jelenetekből, hogy lássák, melyik a jobb: Filonié vagy Witweré. Mint mondta, az elhangzottak értelmezésén is vitatkoztak, de végül mindig arra jutottak, hogy a néző értelmezze maga, amit hall.

Witwer ismét beszélt arról is, hogy ez az utolsó Star Wars produkció, amin még ott van George Lucas ujjlenyomata. „Mindennél fontosabb számomra, hogy George kedvelje, amit csináltunk” – mondta a színész, majd így folytatta:

„George többször is felhívta Dave-et és kedves megjegyzéseket tett az epizódokra. Nagyon-nagyon remélem, hogy ha a részek megjelentek, kapunk majd pozitív visszajelzéseket magától a Tervezőtől. Ez a show annyira különleges helyet tölt be George szívében. Annyira boldog volt, amikor készíthette, mi pedig annyira boldogok voltunk, amikor megvalósíthattuk a tanácsait. (…) Elképesztően örültem, amikor hallottam, hogy George jól reagált [az utolsó évadra]. Örülök, hogy szereti, merre tart A klónok háborúja ebben az évadban, és remélem, hogy kedveli majd a finálét is, mert az számít igazán.”

Exit mobile version