A klónok háborúja: a mi lett volna az új mi lesz

Összeszedtünk kilenc történetet, amelyek akár be is kerülhetnek A klónok háborúja animációs sorozat folytatásába. Egy szerintünk azonban biztosan nem fog, egy pedig feltehetően nem.

A San Diego Comic-Con óta tudjuk, hogy legalább 12 új epizódja lesz A klónok háborúja animációs sorozatnak. Kevésnek tarthatjátok, de gondoljatok bele, hogy a Lázadók utolsó évadába mennyi mindent sűrítettek. De mit is regél el a feltámasztott sorozat? A teaserből láthattunk egy teljesen befejezett Rossz Tétel (Bad Batch) szeletet, illetve egy vadonatúj jelenetet a régen remélt és az Ahsoka könyvben belebegtetett Mandalore ostroma sztoriból! Most átugrom azokat a történetmorzsákat, amelyeket a The Clone Wars Legacy-projekt tető alá hozott hol képregényben, hol könyvben, hol befejezetlen animációban, így ezekért az alábbi cikkünket érdemes felütni:

A klónok háborúja: a múltból érkező jövő

„De akkor mi marad?” – kérdezhetnétek. Nos egy tonnányi epizódhoz még ezek után is készültek forgatókönyvek, vázlatok, némi animáció, hol ez hol amaz, de ahogy egyre mélyebbre hatolunk, úgy fog eltűnni a lábunk alól a talaj és maradunk az ötletek, koncepciók világában.

1.) Star Wars: Egy fejvadász-történet

A Matt Michnovetz által jegyzett Bounty Hunter story arcban (több epizódon átnyúló történet) Cad Bane és Boba Fett állt össze egy mentőküldetésre. A Tatuinon egy a buckalakók által elrabolt gyermek visszaszerzése lett volna a cél. Boba és Cad kapcsolatát az határozta volna meg, hogy Cad ismerte Jangót, és tudni akarta, hogy jobb fejvadász-e Fettnél, de Jango ugye ekkor már nem élt… Így Cad tanítgatja Bobát, hogy vele dönthesse el a meccs kimenetelét. A történetetet nagyban befolyásolta volna a Lucas által kedvelt Az üldözők (The Searchers) c. film. Aurra Sing, Seripas, C–21 Highsinger, Embo, Latts Razzi és Bossk szintén benne lettek volna az egyik látványterv szerint ebben a történetben, amelyben egy buckalakó sámán is megjelent volna. Cad Bane új ruhákkal és egy új hajóval, a Justifierrel lenne gazdagabb, ha elkészült volna ez a story arc.

Lapozós galéria a látványtervekről (előfordulhat, hogy elsőre nem tölt be, ha így jártál, nyomj egy frissítést!):

Bounty Hunter arc

Post with 2903 views. Shared by marvelstarwars. Bounty Hunter arc

Fettnek itt láthattuk volna először az emlékezetes zöld páncélját és a sztori végén Cad és Boba összekülönbözéséből egy western-stílusú párbaj kerekedett volna. Boba Fett sisakjának híres horpadását is belekalkulálták a sztoriba. A párbajról egy félkész felvételt a 2017-es SW Celebrationon mutattak be az Animated Origins & Unexpected Fates panelen. Itt megtekinthetitek:

Star Wars The Clone Wars Season 7: Boba Fett Vs Cad Bane (Unfinished Episode)

Uploaded by Ebon Hawk on 2017-05-21.

2.) Ahsokaʼs Walkabout

Lapozós galéria a látványtervekről:

Ahsoka’s Walkabout

Post with 3250 views. Shared by marvelstarwars. Ahsoka’s Walkabout

Az Ahsokaʼs Walkabout is egy négy részes sztori lett volna, ami Ahsokát mutatta volna miután otthagyta a Jedi Rendet (a walkabout egy olyan tradicionális ausztrál őslakos séta, amely a túlélésről szól). A legfőbb kihívás számára az az lett volna, hogy miként boldogul a Jedi Renden kívül, miként tanulja meg a legalapvetőbb dolgokat, hogy fenntartsa magát. Nem ment messzire nagyjából három mérföldre a Jedi Templomptól a Coruscanti alvilágban esik meg az első kalandja, az 1313-as szinten találkozott volna egy Nyx Okami nevű csempésszel, akit ki kell húznia a bajból – némi adósság a Pyke Szindikátus felé –, de ellen kell állnia, hogy a jedi tanításokat használja a saját biztonsága érdekében.

Star Wars The Clone Wars Season 7: Ahsoka (Unfinished Episode)

Uploaded by Ebon Hawk on 2016-04-30.

Kis érdekesség, hogy a sztoriból Ahsoka siklójának látványtervét később átemelték és Kanané lett a jármű. Az Ahsokán lévő kis majmot a karakter szinkronhangja, Ashley Eckstein választotta, amikor Dave Filoni (a sorozat agya) nem tudta eldönteni, hogy milyen állat legyen Ahsoka lábán. Viszont Filoni nagyon nem kedveli a majmokat.

Ahsoka: nomen est omen

3.) Kashyyyk és az Er(d)ő

A négy részes sztorit Matt Michnovetz írta, az alapjai pedig igen régre nyúlnak vissza: George Lucas már egy 1977-es interjúban említette, hogy a vukiknak szinte Erő-szerű kapcsolatuk van a fákkal és az őket körülvevő természettel. Ebben a történetben Yoda lett volna a főszereplő és visszatért volna a Bad Batch. A szereplők hatalmas majomgyíkokat lovagoltak volna meg, amiket a vukik istenként imádnak. Az egyik jelenetben Tarfful vuki tábornok engedélyt kért volna a fák szellemeitől, hogy hadba indulhassanak a trandoshanok és a szeparatisták szövetsége ellen. Hogy kiverjék az ellenséget a városaikból, le kellett égetniük pár fát. A klónoknak ezzel nem volt gondjuk, de ez felbőszítette a vukikat.

Lapozós galéria a látványtervekről:

Kashyyyk arc

Post with 2102 views. Shared by marvelstarwars. Kashyyyk arc

A sztori egy része arról szólt volna, hogy a klónok és a vukik közös pontot találnak, hogy aztán megütközzenek a szeparatistákkal. Yoda beosztottjainak a sisakjukon lett volna a jedimester fejének sziluettje, és Echo a Bad Batch tagjaként szerepelt volna. Egy félkész klipben láthatjuk, ahogy a vukik és a klónok egy újfajta bestiával, a Star Wars: Knights of the Old Republic játékból ismerős kinrathokkal küzdöttek volna. A négy résznek csupán bizonyos részeit animálták a kasza előtt. Dave Filoni elmondta, hogy  Yodát azért szerepeltették volna, hogy alátámasszák az EP III-as mondatát melyben utal a vukikkal való jó kapcsolatára.  Matt Michnovetz elmondta, hogy Csubakka hatalmas szerepet kapott volna, és a sztoriban utaltak volna olyan elemekre, amelyek a Holiday Specialból lehetnek ismerősek. Itt megleshetitek a jelentet – ideiglenes szinkronnal:

The Untold Clone Wars Panel | Star Wars Celebration Anaheim

Creative director Dave Filoni and creative executive Pablo Hidalgo share the “Untold Clone Wars” story with StarWars.com, revealing never-seen-before scripts, drawings, story reels and animated footage from the popular television series.

4.) Rex és R2–D2: Top Gun után szabadon

No Title

No Description

Lényegében Top Gun lett volna a történet – klónokkal. Rex és R2 belekeveredtek volna egy klón vs. klón astromech vs. astromech vitába a gyalogosok és a pilóták közt. A vita után Rexnek és R2-nek együtt kellett repülniük, aminek eredményeképp lezúgtak volna és ott ragadtak volna Ryloth egyik holdján, ahol a sztori játszódott volna. Rex és R2 átprogramoztak volna egy B2-es szuper harci droidot, amihez kötődtek volna, és egy ponton Rex megsérült volna. Friedman azt mondta, hogy a sztori laza és könnyed lett volna az elején, de a végére igazán váratlan és sötét helyekre kalauzolt volna.

No Title

No Description

5.) Yuuzhan Vong

A történetben egy felderítőhajó érkezett volna, hogy felmérje a Köztársaság erejét és, hogy mik is a jedik. Pablo Hidalgo elmondta, hogy egy frászos sztori lett volna, mint egy X-akták epizód, emberrablással fűszerezve. Hogy jobban passzoljon George Lucas leírásához az Erőről, a Vongoknak nem lett volna Erő-immunitása a történetben. Pablo azt mondta, hogy soha nem másztak bele a Vongok eredetébe, de valószínűleg egy másik galaxisból jöttek volna. Talán ez az egyetlen sztori, ami feltehetőleg semmilyen formában nem valósul majd meg.

No Title

No Description

6.) Visszatérés a jedikhez

Lapozós galéria a látványtervekről:

Sith Temple arc

Post with 5394 views. Shared by marvelstarwars. Sith Temple arc

Ahogy a Tarkin-regényben olvashattuk, a coruscanti Jedi Templom egy sith szentélyre épült, hogy elnyomják a sötétségét, azonban most épp onnan fenyeget veszély. Ahsoka az alvilági kapcsolatai révén megtudja, hogy veszély fenyegeti a jediket és elindul figyelmeztetni őket. Obi-Wannal és Anakinnal elindulnak, hogy megmentsék Yoda mestert a sith szentélyből. Ugyanakkor Darth Sidious megpróbál betörni a jedik holokron-széfébe, de ezt Ahsoka megakadályozza.

7.) Visszatérés Mon Calára

Lapozós galéria a látványtervekről:

Mon Cala arc

Post with 1437 views. Shared by marvelstarwars. Mon Cala arc

Ha nem lett volna elég a közelmúltban a Darth Vader és a Star Wars képregényekben futó két idősíkos, egybefonódó Mon Cala-történet, jó ha tudjuk, hogy A klónok háborúja is tartogatott egy finom sztorit. A történet alapját az adta volna, hogy Padmé Amidala Palpatine meghosszabbított főkancellársága ellen küzdött volna. Padmé és Anakin visszatér Mon Calára, hogy találkozzanak ismét Lee-Char herceggel. Míg ott vannak, kiderítik, hogy a quarren vezetőt, Nossor Rit meggyilkolták és Tikkest nevezték ki átmeneti vezetővé a helyére. Padmé remélte, hogy elnyerheti a quarren támogatását Palpatine leváltását illetően. Tundra Dowmeia szenátor világított volna rá, hogy a kormányuk döntésképtelen. Végül találkoztak volna Tikkesszel, aki kifejezte volna frusztrációját Palpatinet illetően.

8.) Ifjú Ahsoka

Lapozós galéria a látványtervekről:

Imgur

Post with 2865 views. Shared by marvelstarwars.

Ez a korai, meglehetősen kidolgozatlan sztori arról szólt volna, ahogy Plo Koon eredetileg megtalálja Ahsokát és elviszi őt a Jedi Templomba. Ahsoka falujában mindenki rendkívül örült, hogy Ahsoka a Jedi Rend tagja lesz, ekkor érkezett meg Latrans, aki gyönyörű és kedves jedilovagnak tűnt. Azonban a szép külső rút belsőt takart, Latrans ugyanis egy fejvadász volt, aki erőérzékeny gyermekeket rabolt el. Vele szemben érkezett a csúf és gonosz kinézetű Plo Koon, a megmentő. Latrans végül nem tűnt el csupán átalakult a róla készült látványtervekről mintázták a rabszolgakereskedő zygerriaiakat.

9.) Mandalore ostroma

Erről a sztoriról már a korábbi cikkemben meséltem így rövidre fogom, a lényeg, hogy Maul a megmaradt erőivel visszatér Mandalore-ra, amire Bo-Katan segélykéréssel reagál. A segítségre Obi-Wan és Anakin érkezik Rex-el és a klónokkal, illetve Ahsoka is visszatér. Ekkor Griveous tábornok elrabolja Palpatinet, így Anakin és Obi-Wan kénytelenek visszatérni Coruscantra és onnan már ismerjük a sztorijukat, azonban Mandalore ostroma még nem ér véget!

Hová illik az idővonalban A klónok háborúja új évada?

Az ottmaradt klónok Ahsoka tiszteletére átfestik a páncéljukat és feltehetően hatalmas csatát vívnak Maul erői ellen. Annyit tudunk biztosan, hogy Ahsokát és Rexet itt éri a 66-os parancs de Rex még ezt megelőzően kiszereli a csipjét. Mindketten megrendezik a halálukat és különválnak útjaik, egészen a Lázadókban látott laza joopa-vadászatig. Azt is tudjuk már a Lázadókból, hogy Ahsoka és Maul szembekerülnek egymással. Az pedig a Solo: Egy Star Wars-történetből derül ki, hogy ugyan Maul túléli az összecsapást, de az Árnyék Kollektíva széthullik és Maul egy új bűnszervezetet alapít.

Lapozós galéria a látványtervekről:

Imgur

Post with 3768 views. Shared by marvelstarwars.

Nagyjából ennyi volna a múltbéli tervek összegzése, hogy mit kapunk és mikor és mennyit az még a jövő zenéje.  A 12 rész kevésnek hat, de amint azt a cikk elején is jeleztük, a Lázadók utolsó évada is annak tűnt, mégis rengeteg dolgot sikerült a készítőknek beletenniük. 

A sztorik egy részére bőven van utalás, főleg a Mandalore ostromára, de a kánon részét egyelőre a The Clone Wars Legacy projekt tagjai képzik, az itt leírt események pedig akkor lépnek be, ha hivatalos adaptáció készül belőlük legyen szó képregényről, könyvről vagy épp egy epizódról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink