A klónok háborúja: a mi lett volna az új mi lesz

Összeszedtünk kilenc történetet, amelyek akár be is kerülhetnek A klónok háborúja animációs sorozat folytatásába. Egy szerintünk azonban biztosan nem fog, egy pedig feltehetően nem.

A San Diego Comic-Con óta tudjuk, hogy legalább 12 új epizódja lesz A klónok háborúja animációs sorozatnak. Kevésnek tarthatjátok, de gondoljatok bele, hogy a Lázadók utolsó évadába mennyi mindent sűrítettek. De mit is regél el a feltámasztott sorozat? A teaserből láthattunk egy teljesen befejezett Rossz Tétel (Bad Batch) szeletet, illetve egy vadonatúj jelenetet a régen remélt és az Ahsoka könyvben belebegtetett Mandalore ostroma sztoriból! Most átugrom azokat a történetmorzsákat, amelyeket a The Clone Wars Legacy-projekt tető alá hozott hol képregényben, hol könyvben, hol befejezetlen animációban, így ezekért az alábbi cikkünket érdemes felütni:

A klónok háborúja: a múltból érkező jövő

„De akkor mi marad?” – kérdezhetnétek. Nos egy tonnányi epizódhoz még ezek után is készültek forgatókönyvek, vázlatok, némi animáció, hol ez hol amaz, de ahogy egyre mélyebbre hatolunk, úgy fog eltűnni a lábunk alól a talaj és maradunk az ötletek, koncepciók világában.

1.) Star Wars: Egy fejvadász-történet

A Matt Michnovetz által jegyzett Bounty Hunter story arcban (több epizódon átnyúló történet) Cad Bane és Boba Fett állt össze egy mentőküldetésre. A Tatuinon egy a buckalakók által elrabolt gyermek visszaszerzése lett volna a cél. Boba és Cad kapcsolatát az határozta volna meg, hogy Cad ismerte Jangót, és tudni akarta, hogy jobb fejvadász-e Fettnél, de Jango ugye ekkor már nem élt… Így Cad tanítgatja Bobát, hogy vele dönthesse el a meccs kimenetelét. A történetetet nagyban befolyásolta volna a Lucas által kedvelt Az üldözők (The Searchers) c. film. Aurra Sing, Seripas, C–21 Highsinger, Embo, Latts Razzi és Bossk szintén benne lettek volna az egyik látványterv szerint ebben a történetben, amelyben egy buckalakó sámán is megjelent volna. Cad Bane új ruhákkal és egy új hajóval, a Justifierrel lenne gazdagabb, ha elkészült volna ez a story arc.

Lapozós galéria a látványtervekről (előfordulhat, hogy elsőre nem tölt be, ha így jártál, nyomj egy frissítést!):

Bounty Hunter arc

Post with 2903 views. Shared by marvelstarwars. Bounty Hunter arc

Fettnek itt láthattuk volna először az emlékezetes zöld páncélját és a sztori végén Cad és Boba összekülönbözéséből egy western-stílusú párbaj kerekedett volna. Boba Fett sisakjának híres horpadását is belekalkulálták a sztoriba. A párbajról egy félkész felvételt a 2017-es SW Celebrationon mutattak be az Animated Origins & Unexpected Fates panelen. Itt megtekinthetitek:

2.) Ahsokaʼs Walkabout

Lapozós galéria a látványtervekről:

Ahsoka’s Walkabout

Post with 3250 views. Shared by marvelstarwars. Ahsoka’s Walkabout

Az Ahsokaʼs Walkabout is egy négy részes sztori lett volna, ami Ahsokát mutatta volna miután otthagyta a Jedi Rendet (a walkabout egy olyan tradicionális ausztrál őslakos séta, amely a túlélésről szól). A legfőbb kihívás számára az az lett volna, hogy miként boldogul a Jedi Renden kívül, miként tanulja meg a legalapvetőbb dolgokat, hogy fenntartsa magát. Nem ment messzire nagyjából három mérföldre a Jedi Templomptól a Coruscanti alvilágban esik meg az első kalandja, az 1313-as szinten találkozott volna egy Nyx Okami nevű csempésszel, akit ki kell húznia a bajból – némi adósság a Pyke Szindikátus felé –, de ellen kell állnia, hogy a jedi tanításokat használja a saját biztonsága érdekében.

Kis érdekesség, hogy a sztoriból Ahsoka siklójának látványtervét később átemelték és Kanané lett a jármű. Az Ahsokán lévő kis majmot a karakter szinkronhangja, Ashley Eckstein választotta, amikor Dave Filoni (a sorozat agya) nem tudta eldönteni, hogy milyen állat legyen Ahsoka lábán. Viszont Filoni nagyon nem kedveli a majmokat.

Ahsoka: nomen est omen

3.) Kashyyyk és az Er(d)ő

A négy részes sztorit Matt Michnovetz írta, az alapjai pedig igen régre nyúlnak vissza: George Lucas már egy 1977-es interjúban említette, hogy a vukiknak szinte Erő-szerű kapcsolatuk van a fákkal és az őket körülvevő természettel. Ebben a történetben Yoda lett volna a főszereplő és visszatért volna a Bad Batch. A szereplők hatalmas majomgyíkokat lovagoltak volna meg, amiket a vukik istenként imádnak. Az egyik jelenetben Tarfful vuki tábornok engedélyt kért volna a fák szellemeitől, hogy hadba indulhassanak a trandoshanok és a szeparatisták szövetsége ellen. Hogy kiverjék az ellenséget a városaikból, le kellett égetniük pár fát. A klónoknak ezzel nem volt gondjuk, de ez felbőszítette a vukikat.

Lapozós galéria a látványtervekről:

Kashyyyk arc

Post with 2102 views. Shared by marvelstarwars. Kashyyyk arc

A sztori egy része arról szólt volna, hogy a klónok és a vukik közös pontot találnak, hogy aztán megütközzenek a szeparatistákkal. Yoda beosztottjainak a sisakjukon lett volna a jedimester fejének sziluettje, és Echo a Bad Batch tagjaként szerepelt volna. Egy félkész klipben láthatjuk, ahogy a vukik és a klónok egy újfajta bestiával, a Star Wars: Knights of the Old Republic játékból ismerős kinrathokkal küzdöttek volna. A négy résznek csupán bizonyos részeit animálták a kasza előtt. Dave Filoni elmondta, hogy  Yodát azért szerepeltették volna, hogy alátámasszák az EP III-as mondatát melyben utal a vukikkal való jó kapcsolatára.  Matt Michnovetz elmondta, hogy Csubakka hatalmas szerepet kapott volna, és a sztoriban utaltak volna olyan elemekre, amelyek a Holiday Specialból lehetnek ismerősek. Itt megleshetitek a jelentet – ideiglenes szinkronnal:

4.) Rex és R2–D2: Top Gun után szabadon

No Title

No Description

Lényegében Top Gun lett volna a történet – klónokkal. Rex és R2 belekeveredtek volna egy klón vs. klón astromech vs. astromech vitába a gyalogosok és a pilóták közt. A vita után Rexnek és R2-nek együtt kellett repülniük, aminek eredményeképp lezúgtak volna és ott ragadtak volna Ryloth egyik holdján, ahol a sztori játszódott volna. Rex és R2 átprogramoztak volna egy B2-es szuper harci droidot, amihez kötődtek volna, és egy ponton Rex megsérült volna. Friedman azt mondta, hogy a sztori laza és könnyed lett volna az elején, de a végére igazán váratlan és sötét helyekre kalauzolt volna.

No Title

No Description

5.) Yuuzhan Vong

A történetben egy felderítőhajó érkezett volna, hogy felmérje a Köztársaság erejét és, hogy mik is a jedik. Pablo Hidalgo elmondta, hogy egy frászos sztori lett volna, mint egy X-akták epizód, emberrablással fűszerezve. Hogy jobban passzoljon George Lucas leírásához az Erőről, a Vongoknak nem lett volna Erő-immunitása a történetben. Pablo azt mondta, hogy soha nem másztak bele a Vongok eredetébe, de valószínűleg egy másik galaxisból jöttek volna. Talán ez az egyetlen sztori, ami feltehetőleg semmilyen formában nem valósul majd meg.

No Title

No Description

6.) Visszatérés a jedikhez

Lapozós galéria a látványtervekről:

Sith Temple arc

Post with 5394 views. Shared by marvelstarwars. Sith Temple arc

Ahogy a Tarkin-regényben olvashattuk, a coruscanti Jedi Templom egy sith szentélyre épült, hogy elnyomják a sötétségét, azonban most épp onnan fenyeget veszély. Ahsoka az alvilági kapcsolatai révén megtudja, hogy veszély fenyegeti a jediket és elindul figyelmeztetni őket. Obi-Wannal és Anakinnal elindulnak, hogy megmentsék Yoda mestert a sith szentélyből. Ugyanakkor Darth Sidious megpróbál betörni a jedik holokron-széfébe, de ezt Ahsoka megakadályozza.

7.) Visszatérés Mon Calára

Lapozós galéria a látványtervekről:

Mon Cala arc

Post with 1437 views. Shared by marvelstarwars. Mon Cala arc

Ha nem lett volna elég a közelmúltban a Darth Vader és a Star Wars képregényekben futó két idősíkos, egybefonódó Mon Cala-történet, jó ha tudjuk, hogy A klónok háborúja is tartogatott egy finom sztorit. A történet alapját az adta volna, hogy Padmé Amidala Palpatine meghosszabbított főkancellársága ellen küzdött volna. Padmé és Anakin visszatér Mon Calára, hogy találkozzanak ismét Lee-Char herceggel. Míg ott vannak, kiderítik, hogy a quarren vezetőt, Nossor Rit meggyilkolták és Tikkest nevezték ki átmeneti vezetővé a helyére. Padmé remélte, hogy elnyerheti a quarren támogatását Palpatine leváltását illetően. Tundra Dowmeia szenátor világított volna rá, hogy a kormányuk döntésképtelen. Végül találkoztak volna Tikkesszel, aki kifejezte volna frusztrációját Palpatinet illetően.

8.) Ifjú Ahsoka

Lapozós galéria a látványtervekről:

Imgur

Post with 2865 views. Shared by marvelstarwars.

Ez a korai, meglehetősen kidolgozatlan sztori arról szólt volna, ahogy Plo Koon eredetileg megtalálja Ahsokát és elviszi őt a Jedi Templomba. Ahsoka falujában mindenki rendkívül örült, hogy Ahsoka a Jedi Rend tagja lesz, ekkor érkezett meg Latrans, aki gyönyörű és kedves jedilovagnak tűnt. Azonban a szép külső rút belsőt takart, Latrans ugyanis egy fejvadász volt, aki erőérzékeny gyermekeket rabolt el. Vele szemben érkezett a csúf és gonosz kinézetű Plo Koon, a megmentő. Latrans végül nem tűnt el csupán átalakult a róla készült látványtervekről mintázták a rabszolgakereskedő zygerriaiakat.

9.) Mandalore ostroma

Erről a sztoriról már a korábbi cikkemben meséltem így rövidre fogom, a lényeg, hogy Maul a megmaradt erőivel visszatér Mandalore-ra, amire Bo-Katan segélykéréssel reagál. A segítségre Obi-Wan és Anakin érkezik Rex-el és a klónokkal, illetve Ahsoka is visszatér. Ekkor Griveous tábornok elrabolja Palpatinet, így Anakin és Obi-Wan kénytelenek visszatérni Coruscantra és onnan már ismerjük a sztorijukat, azonban Mandalore ostroma még nem ér véget!

Hová illik az idővonalban A klónok háborúja új évada?

Az ottmaradt klónok Ahsoka tiszteletére átfestik a páncéljukat és feltehetően hatalmas csatát vívnak Maul erői ellen. Annyit tudunk biztosan, hogy Ahsokát és Rexet itt éri a 66-os parancs de Rex még ezt megelőzően kiszereli a csipjét. Mindketten megrendezik a halálukat és különválnak útjaik, egészen a Lázadókban látott laza joopa-vadászatig. Azt is tudjuk már a Lázadókból, hogy Ahsoka és Maul szembekerülnek egymással. Az pedig a Solo: Egy Star Wars-történetből derül ki, hogy ugyan Maul túléli az összecsapást, de az Árnyék Kollektíva széthullik és Maul egy új bűnszervezetet alapít.

Lapozós galéria a látványtervekről:

Imgur

Post with 3768 views. Shared by marvelstarwars.

Nagyjából ennyi volna a múltbéli tervek összegzése, hogy mit kapunk és mikor és mennyit az még a jövő zenéje.  A 12 rész kevésnek hat, de amint azt a cikk elején is jeleztük, a Lázadók utolsó évada is annak tűnt, mégis rengeteg dolgot sikerült a készítőknek beletenniük. 

A sztorik egy részére bőven van utalás, főleg a Mandalore ostromára, de a kánon részét egyelőre a The Clone Wars Legacy projekt tagjai képzik, az itt leírt események pedig akkor lépnek be, ha hivatalos adaptáció készül belőlük legyen szó képregényről, könyvről vagy épp egy epizódról.

Legfontosabb posztjaink