Végre ismét hallunk a Vader: Egy rajongói film felől!

Egy rövid werkvideó erejéig bepillanthatunk a kulisszák mögé, emellett nyilatkozott portálunknak az egyik alkotó is.

Szeptemberben hallottunk utoljára a nemzetközi projektté terebélyesedett magyar Star Wars rajongói filmről, a Vaderről. Akkor mi közölhettünk egy alkotást Tomasovszki Istvántól, a Vader: Egy rajongói film forgatókönyvírójától, korábban pedig a storyboardba leshettek be általa a Ziro.hu olvasói. Még korábban – 2019 májusában – pedig interjút közölhettünk az alkotókkal. Már akkor említették, hogy a közeljövőben szokatlan werkfilmmel jelentkeznek, ez végül mostanra valósult meg.

WERKFILM -Széplaky Géza

Egy werkfilm sorozat első epizódja. Bemutatkozik Széplaky Géza színész. Vader -Egy Star Wars rajongói film

A 4 és háromnegyed perces kisfilm elején Varga Dezső rendező beszélt az egyik forgatási napon a stábhoz. Mint mondta, két gengszterbanda lesz a történetben. Ezt követően az egyik főszereplő, Széplaky Géza szokatlan módon, szelfivideóban mesélt az élményeiről. Elárulta, őt Makranczi Zalán színész-rendező kollégája vonta be a projektbe, és hogy nagyon örül, hogy bekerült ebbe a közösségbe, annak ellenére, hogy ő maga nem tartja magát akkora Star Wars fanatikusnak. A videóban kisípolás is szerepelt, hatalmas „spoiler!” felirattal. Ezt követően Széplaky Gézát már a forgatásokon készült képkockákon láttuk, amint a szöveget tanulmányozza vagy promóképekhez pózol.

Tomasovszki István forgatókönyvíró a Ziro.hu-nak a werkvideó apropóján elárulta, jelenleg zöldhátteres forgatások és grafikus munkák zajlanak a Vader: Egy rajongói filmnél. Elmondása szerint mintegy két órányi werk anyaguk van, a jövőben a főbb közreműködőket is bemutató rövidebb videókat fognak közzétenni ezekből. „Én a rám szabott dolgokkal elkészültem, egy nagy, több színtéren játszódó jelenetsor megírása még nagyobb falat, amit február körülre hagytam” – fogalmazott Tomasovszki István. Elmondta azt is,  a film moving storyboardján egy olyan szakember munkálkodik, aki már dolgozott igazi Star Wars filmen is korábban. 

„Amit összehoztunk, az izgalmas és fordulatos, amit ő csinált, az látványos… Innentől a stábnak kell majd ezt lekövetnie, és akkor kész a világsiker”

– zárta szavait a forgatókönyvíró. A készítők 2019. december 8-án, a Csili Művelődési Központban rendezett I. Galaktikus Családi Nap elnevezésű eseményen – amelyen a Ziro.hu is ott lesz – mutatnak be egy rövid ízelítőt a rajongói filmből. A Vader: Egy rajongói filmről eddig írt cikkeinket itt találod.

Nyitókép: A Vader: Egy rajongói film logója (Janics Attila)

Legfontosabb posztjaink