Igazán mély rajongói film egyetlen rohamosztagossal

Részlet a Squad Leader TD-73028 Soliloquy c. rajongói filmből (Vimeo)

Squad Leader TD-73028 Soliloquy egy Shakespeare-i ihletésű Star Wars rajongói film.

A rövidfilm története nagyon egyszerű: egy sivatagban bóklászó rohamosztagos osztagparancsnok rátalál egy rohamosztagos sisakra. Eközben Shakespeare Hamletjének részleteit halljuk mint az osztagparancsnok gondolatait. A kisfilm egy kiszámítható fordulatot is tartogat.

A filmet Maxime-Claude L’Écuyer rendezte, a rohamosztagos David Blouin volt, hangját pedig Anton Golikov adta. A tavalyi év során megannyi filmfesztiválon bemutatták, nemrég pedig a Vimeóra is felkerült.

Squad Leader TD-73028 Soliloquy (A Star Wars meets Shakespeare Short Film)

Short film fiction | Quebec, Canada | 7 min. 55 sec. | DCP | 2:35 | Dolby 5.1 | English | 2018 Synopsis: To be or not to be: Star Wars meets Shakespeare.

A film csak elsőre tűnik kultúrsznoboknak szóló alkotásnak – gondoljunk csak bele, hány Shapespeare-imádó Star Wars-rajongó lehet összesen. Ám ha tudjuk, hogy a mai füllel már nehezen értelmezhető Shakespeare-i sorok az élet értelméről szólnak, máris könnyebben átjön, mi is a Squad Leader TD-73028 Soliloquy mondanivalója és lényege. Egy osztagparancsnok elgondolkodik azon, hogy vajon van-e értelme annak, amit tesz, van-e értelme a létezésének.

A rohamosztagos identitásbeli válsága egyébként hasonlít ahhoz, amelyet FN–2187 él át Az ébredés előtt c. novelláskötetben, Az ébredő Erő előtt.

Szükség esetén...
…ingyenesen hívható a 116-123-as vagy a 06-80/820-111-es krízisvonal. Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink