[Exkluzív] Íme, egy részlet a Vader: Egy rajongói film forgatókönyvéből

A jövőre érkező, hatalmas produkcióvá nőtt rajongói alkotás forgatókönyvírójától, Tomasovszki Istvántól kaptuk meg a storyboard egyik oldalát.

Tavaly nyáron írtunk először a Vader: Egy rajongói filmről, amikor Varga Dezső rendezővel beszélgettünk. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, decemberben egy werkvideójukról adhattunk hírt. A produkció időközben egészen óriásivá duzzadt és nemzetközivé vált, erről Varga Dezsővel és Balogh Ferenc zeneszerzővel beszélgettünk májusban.

Nagyra nőtt, de csúszik a Vader: Egy rajongói film
Magyar rajongói filmből nemzetközi produkcióvá terebélyesedett és már tízmilliós költségvetésnél jár az alkotás. A készítőkkel beszélgettünk, INTERJÚ! RÉSZLETEK ITT.

E cikkből derült ki, hogy a várhatóan jövő tavasszal érkező alkotás – amelyet James Luceno: Sötét Nagyúr c. regénye ihletett – forgatókönyvét egy brüsszelben élő magyar író, Tomasovszki István készíti. Ő szabta át és turbózta fel az addig elkészült forgatókönyv-vázlatot. „Nem is nagyon ismertünk rá a filmünkre, de sokkal jobb lett” – fogalmazott akkor Varga Dezső. A csontváz persze maradt (Vader üldözi az életben maradt jediket), de a párbeszédek, részletek révén más szövet került rá. A párbeszédek egészen az utószinkronig alakulni fognak, a szerzőnek nehéz dolga van, mert a már felvett párbeszédek szájmozgásaihoz is igazítania kell majd a végleges szöveget. Egy jelenetet kivéve azonban minden korábban felvett párbeszédet igyekeznek hasznosítani.

Olyan ötleteik is voltak, amelyek révén a film belesimulhat a meglévő Star Wars-kánonba is, annak ellenére, hogy a kiindulópont egy ma már a Legendák körébe tartozó regény volt.

Tomasovszki István pedig most bepillantást engedett a filmkészítés egyik mozzanatába azzal, hogy elküldte nekünk a Vader: Egy rajongói film storyboardjának egyik oldalát. Íme:

Az biztos, hogy egy efféle jelenetet jó lesz látni a filmben is. Amennyiben a filmmel kapcsolatos további újdonságokra vágysz, ide kattints.

Mi az a storyboard?
A storyboard vagy képes forgatókönyv egy olyan, filmgyártásban, filmanimációban használt eszköz, technikai forgatókönyv, melynek segítségével a történetet tudják vizuálisan megjeleníteni még a forgatás vagy animálás megkezdése előtt. A storyboard lehet egyszerű (vázlatos, pálcikaemberekkel), vagy részletesen, képregényszerűen megrajzolt is. Készülhet szabad kézzel vagy számítógépes rajzprogrammal is. A storyboard nemcsak az egyes jelenetek rajzos változatát tartalmazza, de gyakran a szereplők szövegét, illetve különféle technikai utasításokat is, mint például a kameramozgás vagy utalás a hang- és képeffektusokra. (Wikipedia)

Nyitókép: A Vader: Egy rajongói film Vajdahunyad vári forgatása, 2018. november (Janics Attila)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink