A Zsivány Egyes magyar alkotója is besegített a Vader: Egy rajongói filmbe

Menyhei Szabolcs storyboardokkal segítette a nemzetközivé terebélyesedett magyar rajongói projektet.

Mi már tudtuk egy ideje, de csak most jelenthetjük be hivatalosan is, hogy a Londonban élő és dolgozó Menyhei Szabolcs csatlakozott a Vader: Egy rajongói film munkálataihoz.

Amikor másfél hete egy werkvideó kapcsán hírt adtunk a rajongói alkotásról, faggattuk Tomasovszki István forgatókönyvírót. Ő akkor elárulta, a film moving storyboardján egy olyan szakember munkálkodott, aki már dolgozott igazi Star Wars filmen is korábban. Ez a szakember Menyhei Szabolcs.  „Amit összehoztunk, az izgalmas és fordulatos, amit ő csinált, az látványos… Innentől a stábnak kell majd ezt lekövetnie, és akkor kész a világsiker”  – fogalmazott Tomasovszki István.

Menyhei Szabolcs megannyi Disney-produkció mellett a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történeten is dolgozott. A Szegeden, rajztanárként végzett grafikus eleinte rajzfilmek háttereit festette, majd hollywoodi szuperprodukciók (Thor, Ant-Man, stb.) után tevékenykedett a Zsivány Egyesen,  a projekt során virtuális környezettel – valós díszlet kiegészítése, vagy teljes 3D-s jelenet – foglalkozott. 

Magyar grafikus dolgozik a Zsivány Egyesen | Magyar Nemzet

A világ egyik legmenőbb filmes trükkcégénél, az Industrial Light & Magicnél (ILM) dolgozik 3D generalistként Menyhei Szabolcs, aki Szegeden szerzett rajztanári diplomát, dolgozott is az oktatásban. „Ekkor keresett meg egy volt tanárom, hogy lenne-e kedvem segíteni rajzfilmhátterek festésében” – mesélte a Meshmagnek adott interjúban. Menyhei elvállalta a feladatot, egyre több rajzfilmen és filmen kezdett dolgozni.

Rendszeresen készít Star Wars ihlette műveket, tavaly ősszel például mi is beszámoltunk egy ilyenről:

Német romantikus festő ihlette meg a Zsivány Egyes magyar grafikusát
Menyhei Szabolcs Az élet lépcsőfokai c. Caspar David Friedrich-festmény starwarsos verzióját készítette el. RÉSZLETEK ITT.

Legutóbb A mandalore-i kapcsán alkotott, ez is emlékezetes, a nemzetközi rajongói körökben rendkívül pozitív visszhangot kapott.

Saby Menyhei – Artist

I was going to post some old works from the last ten years but I dec… ided to pick some photos instead. What a ride it has been! It was exactly ten years ago when I figured – it would be fun to work on movies “I’ll become a visual effects artist!”.

Megkerestük annak kapcsán, hogy besegített a Vader: Egy rajongói filmbe. Menyhei Szabolcs a Ziro.hu-nak elmondta, a rajongói projekt kereste meg őt.

„Próbálok segíteni, ha van egy kis időm rá. Főállásban vizuális effektekkel foglalkozom, és vannak saját projektjeim is, így szabadidőm sajnos nagyon kevés akad (szinte semmi). Egyelőre egy kis storyboardozásra tellett. Viszont nagyon élveztem ezeken a skicceken dolgozni”

– fogalmazott portálunknak a Zsivány Egyes alkotója. A grafikusi Facebook-oldalán meg is osztott néhány képet ezekből a storyboardokból, itt lehet gyönyörködni bennük:

Saby Menyhei – Artist

I was going to post some old works from the last ten years but I dec… ided to pick some photos instead. What a ride it has been! It was exactly ten years ago when I figured – it would be fun to work on movies “I’ll become a visual effects artist!”.

Tudomásunk szerint ez az első olyan magyar Star Wars rajongói projekt, amelyben egy olyan magyar alkotó is részt vesz, aki dolgozott a franchise valamelyik darabján.

A készítők 2019. december 8-án, a Csili Művelődési Központban rendezett I. Galaktikus Családi Nap elnevezésű eseményen mutatnak be egy rövid ízelítőt a rajongói filmből. A film Facebook-oldalán cikkünk megjelenése után azt közölték, reményeik szerint 2020 decemberében láthatjuk a kész alkotást. A Vader: Egy rajongói filmről eddig írt cikkeinket itt találod.

Nyitókép: Részlet a Vader: Egy rajongói film storyboardjából (Menyhei Szabolcs / Vader: Egy rajongói film)

Legfontosabb posztjaink