Két éve így emlékeztek a magyar rajongók Carrie Fisherre

Jelmezesek az elhunyt Carrie Fisher budapesti, a Corvin moziban 2017. január 6-án tartott búcsúztatásán (Földi Bence / Ziro.hu)

2017. január 6-án a Corvin moziban tartottak megemlékezést a Csillagok háborúja magyarországi rajongói. Az eseményen a 2016. december 27-én elhunyt Carrie Fisherre – mindenki Leia hercegnőjére – emlékeztek.

Mintegy ötven–hetven ember vett részt a megemlékezésen, amelyet magyar jelmezesek, valamint a Magyar Star Wars Klub hirdetett meg a Facebookon. Ennek megfelelően a megjelentek fele valamilyen Csillagok háborúja szereplőnek öltözve érkezett este hat órakor a mozihoz.

Amint arról akkor a Magyar Nemzet honlapján beszámoltam, a jelmezesek a helyszínen begyakorolt koreográfiával is készültek, ám ennek „éles” bemutatására várni kellett, hiszen az M1 híradója élőben jelentkezett be a Corvin moziból. Addig a rajongók együtt fotózkodhattak a rohamosztagosokkal, Darth Vaderrel, négy Leiával, pöttöm BB–8-tel és Kylo Rennel, vagy próbálgathatták a fénykardokat. Végül fél hét után nem sokkal a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub, az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség, a Lázadó Légió Magyarországi Helyőrség és más jelmezes csoportok megtartották megemlékezésüket, íme:

Hungarian Star Wars fans gather to commemorate Carrie Fisher

Budapest, Corvin Mozi, 06.01.2017 Nikolett Simon’s video

Az eseményt követően közösen fotózkodtak a kosztümösök, majd halkan beszélgetve szétszéledtek a villámcsődület résztvevői. A megemlékezés dátuma nem lehetett véletlen, hiszen ekkor helyezték örök nyugalomra Fishert és egy nappal később elhunyt édesanyját, Debbie Reynoldsot a Hollywood Hills-i Forest Lawn temetőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink