Vader visszatér! – Ezt olvashatjuk, nézhetjük februárban

A januári pangás után a február újabb izgalmakat ígér. Új képregény indul Darth Vader címen, folytatódik A klónok háborúja a Disney+ felületén, valamint február 24-én a várva várt nagy Luminous-bejelentés is eljön. Ezt olvashatjuk, nézhetjük februárban!

Nézzük, mik a fontosabb Star Wars-tartalmak februárban:

DátumCímTípusNyelv
Febr. 5.Darth Vader 1KépregényAngol
Febr. 5.A Felkelés kora: HősökKépregényMagyar
Febr. 5.Doktor Aphra: A szabadulóművészKépregényMagyar
Febr. 11.Caitlin Kennedy: R2-D2 is LostGyerekkönyvAngol
Febr. 12.The Rise of Kylo Ren 3.KépregényAngol
Febr. 19.Star Wars Adventures 31.KépregényAngol
Febr. 21.A klónok háborúja 7. évad 1. rész (The Bad Batch)Animációs sorozatAngol
Febr. 26.Star Wars 3.KéregényAngol
Febr. 26.Zoraida Córdova: A sors kezeIfjúsági regényMagyar
Febr. 28.A klónok háborúja 7. évad 2. rész (A Distant Echo)Animációs sorozatAngol

A januári uborkaszezon után februárban tehát már többféle Star Wars tartalomnak is örülhetünk. Talán a legtöbben A klónok háborúja hetedik és egyben utolsó évadját várják, amelynek az első két része esik februárra: tehát ez is hetente, péntekenként érkezik epizódokkal, ahogy korábban A mandalore-i. A sorozat első története a Bad Batch köré fűződik, amely egy genetikailag feljavított speciális klón osztag. Az első epizód leírása szerint

„Rex századosnak és a Bad Batch alakulatnak be kell szivárognia az ellenség anaxesi bázisára”,

míg a második részben

„Anakin Skywalker, Rex, és a Bad Batch sokkoló felfedezést tesz a Skako Minor-on”.

A képen a következők lehetnek: égbolt és félhomály

A Bad Batch alakulat a sorozat záróévadjának előzetesében

Könyves téren egy amerikai megjelenést említhetünk, a Caitlin Kennedy által jegyzet R2-D2 is Lost című gyerekkönyvet, míg a magyar könyvpiacon a Zoraida Córdova által jegyzett A sors keze című ifjúsági regény várható.

Izgalmasabbnak tűnik ennél a képregényes felhozatal: itt folytatódnak Charles Soule zseniális sorozatai, a Star Warsvalamint a The Rise of Kylo Renahogyan az IDW sorozata, a Star Wars Adventures is.

Ugyancsak folytatódik a magyar képregény-kiadások – a Doktor Aphra új kötetével, illetve a Lázadás kora: Hősök kiadásával, melyet Greg Pak jegyez. Pak azonban újdonsággal is jelentkezik februárban, akinek új sorozatában egy újabb Darth Vader történetet kapunk! A széria annyiban párhuzamba állítható a Soule által írt Star Warssal, hogy ez a széria is A Birodalom visszavág eseményei után – tehát azt követően, hogy Vader fia nem engedett az apukájának és megtagadta az ajánlatát – veszi fel a fonalat. Vadert a képregényben kísérti a múlt és a család, melybe ITT is betekinthetünk.

Mégis könyves projekt a Project Luminous?
Február 24-én végre lerántják a leplet a titokzatos projektről. Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Óköztársaság korában játszódik a Star Wars franchise következő nagy korszaka. Összeszedtük, mit tudunk eddig a Project Luminousról. RÉSZLETEK ITT.

A nyitóképen részlet a Darth Vader 1. füzetének címlapjáról (Cbr.com)

Legfontosabb posztjaink