Úton a Skywalker kora felé! – könyváradatot jelentett be a Lucasfilm

A nemzetközi Star Wars nap alkalmából a Lucasfilm bejelentette a IX. epizódot felvezető Journey to Star Wars Rise of Skywalker  multimédiás projektet képező új könyveket és képregényeket. Nézzük meg, mit is kapunk!

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a Lucasfilm az új filmeket egy-egy multimédiás projekt részeiként kezeli. Ezek között is a legjelentősebbek talán a folytatás-trilógia filmjeinek felvezetésére szolgáló projektek, melyek Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik esetében is számos izgalmas köeteket és képregényeket jelentettek a Journey to… felirattal megjelenve.

Mi is az a multimédiás projekt?
A Lucasfilmnél többször előfordult, hogy egy-egy nagyobb attrakciójukat multimédiás projektbe ágyazták. A kifejezés alatt a Star Wars franchise-on belül többnyire azokat a vállalkozásokat nevezzük, amelyek ugyanazt a tematikát egyszere többféle platformra jelentetik meg, történeteket, melyek egymással összefüggnek, egymáshoz kapcsolódnak. Példaként említhetjük A klónok háborúja-projekt esetében azt, hogy a Genndy Tartarovsky-féle animációs sorozat mellett könyvek (például: Töréspont, Cestus csapda), képregények (például: Clone Wars Adventures), számítógépes játékok (Star Wars: Republic Commando) és játékfigurák is tovább szőtték a klónháborús érát, és a főhősök kalandjait. Ennek a projektnek azonban sok állítását „kikukázta” a 2008-as A klónok háborúja film, majd az ezt követő animációs sorozat, melyhez viszont egy újabb multimédiás projekt társult. Ugyanez a struktúra tovább él a Disney-érában is, az új trilógia filmjei hasonló felvezetést kaptak, a Journey to Star Wars: The Force Awakens és a Journey to Star Wars: The Last Jedi is egyfajta multimédiás projektnek minősül, de a két, klónok háborúja idején játszódó animációhoz hasonlóan a Star Wars: Lázadók sorozat is egy egész multimédiás projektbe ágyazódott. És ha már rajzfilmek, Lucas régi, kevéssé sikeres animációs sorozatai, a Star Wars: Ewoks és a Star Wars: Droids is valójában már multimédiás projektek voltak, a Wookieepedia szerint. S bár utóbbi listán a Galaxy’s Edge park köré épülő projekt nem szerepel, a hozzá kapcsolódó könyves, képregényes bejelentések alapján, valószínűleg ez esetben is multimédiás projektben gondolkozik a Lucasfilm.

Az új multimédiás projektet a Skywalker kora esetében is több képregény és könyv alkotja, melyek Az utolsó Jedik eseményei után veszik fel a fonalat, Reyt, Poet, Finnt, Csubit, Leiát, Roset és a droidokat helyezve a középpontba. Michael Siglain, a Lucasfilm könyv- és képregénykiadásért felelős kreatív igazgatója szerint, a Journey to The Rise of Skywalker  az eddigi legnagyobb és legmerészebb  a filmekkel kapcsolatos projektjeik közül!

Nézzük akkor a címeket!

Resistance Reborn

A felnőtt regényeket Rebecca Roanhorse Resistance Reborn című könyve képviseli, mely a címének megfelelően azt mutatja be, hogy Leiának, Poe-nak, valamint Reynek és Finn-nek hogyan kell újjáépíteniük az Ellenállást a crait-i vereséget követően.

Amerikai megjelenés: 2019. november 12.

Force Collector

Kevin Shinick fiatal felnőtteknek szóló (young-adult kategória) regénye nem sokkal Az ébredő Erő előtt játszódik, főhőse pedig egy nyughatatlan tini, akik felfedezi, hogy miféle kapcsolat van a titokzatos Erő és a mesebeli jedilovagok között, és hogy számára mit tartogat az Erő.

Amerikai megjelenés: 2019. november 19.

Allegiance

A Marvel Comics friss ropogós képregény minijét a Galaxy’s Edge-et is jegyző Ethan Sacks írja, míg a rajzokat Luke Ross készíti. A Starkiller Bázis elpusztítását követő hajszát az Ellenállás tagjai közül alig egy maroknyian élték túl. Kifutva a lehetőségekből Leia elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot korábbi szövetségeseivel, a mon calamarikkal, akiknek a hajógyára egyszer már támogatták a Lázadók Szövetségét.

Amerikai megjelenés: 2019. október 9., október 16., október 23. és október 30.

stwarsjourney2019001_dc1113.jpg (900×1384)

(Nem végleges borító.)

We are the Resistance

Elizabeth Shaefer képes gyerekkönyve Leia, Rey, Finn, Poe, Chewbacca, Rose, BB–8 és más karakterek kalandját követi végig, retró-stílusú rajzokkal kísérve. A gyerekkönyv rajzainak további érdekessége, hogy ikonikus jeleneteket ábrázolnak mind a VII. és VIII. mind a IX. epizódból!

Amerikai megjelenés: 2019. október 4.

Resistance Heroes és First Order Villains

A gyerekkönyveknél maradva Michael Siglain két olvasássegítő kötetet is megjelentet a sorozatban, melyek közül az egyik az Ellenállás hőseit, míg másik az Első Rend gonosztevőit helyezi középpontba. Utóbbi borítóján már az összeforrasztott sisakú Kylo Rent láthatjuk!

Amerikai megjelenés: 2019. október 4.

Finn and Poe Adventures

Újabb Dönts és Lapozz szerepjáték-könyv is megjelenik majd a Skywalker kora filmhez kapcsolódva. A könyvet ezúttal is Cavan Scott írja, mely Finn, Poe és BB–8 kalandját követi végig egy veszélyes, de szükségszerű küldetés során. A kötet 20 különböző befejezést kínál az olvasó/játékos döntéseitől függően!

Amerikai megjelenés: 2019. október 4.

Spark of the Resistance

Izgalmasnak ígérkezik Justina Ireland új kötete, mely Rey, Poe és Rose történetét mutatja be, akik vészjelzést kapnak a Minfar bolygóról. Hőseink itt szembekerülnek az Első Rend új fenyegetésével, félelmetes repülő teremtményekkel, valamint egy fegyverrel, mely a háború kimenetelét is megváltoztathatja! A kötet illusztrációit a zseniális Phil Noto készíti.

Amerikai megjelenés: 2019. október 4.

Star Wars Adventures

Az IDW képregénysorozata egy új folyammal folytatódik melyben a Kashyyykra látogathatunk el. A vukinak ugyanis meg kell védeni az otthonukat az Első Rend fenyegetésétől. Ráadásul R2, 3PO és BB–8 egy új, titkos kémküldetésre indul!

Amerikai megjelenés: 2019. október 27., november 28., december 29.

Ultimate Star Wars – New Edition

Ahogy az várható is volt, az új filmmel újra frissül a Star Wars enciklopédia. A bővített és kiegészített kötet már magában fogja foglalni Az utolsó Jedik, Solo: Egy Star Wars-történet, valamint a Star Wars: Ellenállás szereplőit, helyszíneit, gépeit és fajait, valamint betekintést enged a Skywalker korába is!

Amerikai megjelenés: 2019. október 4.

Amazing Sticker Adventure és Moviemaking Magic of Ships and Battles

Az Amazing Sticker Adventure kötet egy új matricáskönyv, több mint 500 új matricával, melyek közül több a Skywalker korával kapcsolatos. A Landry Walker által írt interaktív Moviemaking Magic of Ships and Battles a Star Wars ikonikus járműveire fókuszál, és számos izgalmas adalékot és interakív elemet tartalmaz, beleértve a Skywalker korával kapcsolatos betekintést.

Amerikai megjelenés: 2019. október 12. és december 3.

(Nem végleges borító.)

The Ultimate Pop-up Galaxy

A 360 fokos formátumú új „kötet” lehetővé teszi, hogy 3D-diorámában láthassuk a Star Wars legnagyszerűbb pillanatait, új megvilágításba helyezve a franchise-t.

Amerikai megjelenés: 2019. október 8.

The Resistance, Magnetic Playset és Search and Find

Készül egy új, gyerekeknek szóló hangmodulos könyv is, hasonló ahhoz, amelyet Az utolsó Jedik kapcsán a Kolibri Kiadó nálunk is megjelentetett (főszerkesztőnk fordításában 🙂 ). Szintén várható egy húsz mágnesből álló játékkészlet, mely egyben színezőt és egyéb foglalkoztató feladatokat is tartalmaz. Ugyancsak piacra dobnak egy új Search and Find kötetet, amely szintén a folytatástrilógia három filmjét öleli fel.

Amerikai megjelenések: 2019. október 4.

(Nem végleges borító.)

The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker

Ahogy az lenni szokott az új filmek esetében, úgy Phil Szostak a Skywalker kora kapcsán is albumot készít, mely gyönyörű látványrajzok segítségével mutatja be a film látványvilágának a változását, a filmkészítés állomását, s a tervezők és rajzolók színfalak mögötti munkásságát.

Amerikai megjelenés: 2019. december 20.

A kötetről Szostak twitterén is beszámolt:

Phil Szostak on Twitter

Dive into the creative process behind @jjabrams’ final chapter of the Skywalker Saga with @ABRAMSbooks The Art of #StarWars: #TheRiseofSkywalker, out December 20! Cover art by the Lucasfilm art department’s own Christian Alzmann. https://t.co/knpikb1rPU #MayThe4thBeWithYou

The Visual Dictionary

Ahogy művészeti album, úgy a Képes Útmutató sem maradhat el az új film esetében, melyet ezúttal is Pablo Hidalgo készít. A kétszázoldalas kötet ezúttal magában foglalja a keresztmetszeteket is, valamint több mint 500 képet a Skywalker kora szereplőiről, helyszíneiről és gépeiről, számtalan háttérinformációval kiegészítve a film világát.

Amerikai megjelenés: 2019. december 20.

(Nem végleges borító.)

Official Movie Special, Official Guide és The Galaxy Needs You

Az Official Movie Special egy remek referenciakötetnek ígérkezik, mely a Skywalker kora színészeivel és stábjával készített interjúkat és exkluzív képanyagot mutat majd be az olvasóknak. Az Official Guide ezzel szemben egyfajta gyerek-Képes Útmutatónak is felfogható, ugyanis a IX. epizód szereplőit, lényeit, helyszíneit és technológiáját mutatja be az ifjabb olvasók számára. Az utolsó említett kötet szintén a legkisebb olvasókat célozza meg, és Rey útját mutatja be számukra.

(Nem végleges borító.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink