Új hónap, új év, új képregények! – ezt olvashatjuk januárban

A 2019. év számos nagyszerű kánontartalommal kecsegtet, melyeket a Star Wars Media oldal csokorba is gyűjtött. Január elsejével azonban nemcsak új esztendő, hanem új hónap is kezdődött, nézzük tehát, szokásos hó eleji beharangozónkat.

Kezdjük animációs fronton. Január 13-án új részekkel tér vissza a Star Wars: Ellenállás, melyekhez azóta egy kis kedvcsináló is felkerült a YouTube-ra. Szintén új tartalmak várhatók a  Star Wars: Galaxy of Adventures családi minisorozat esetében is.

Könyves fronton mindössze egyetlen kötet amerikai megjelenésére számíthatunk, az is egy ifjúsági regény. A legkisebbek és a fiatal felnőttek közötti generációt megcélzó kötet azonban a műértő rajongóközönség figyelmét is felkeltheti. A Lou Andres által írt és Annie Wu által illusztrált könyv ugyanis a Flight of the Falcon sorozatba illeszkedik, ráadásul a kötetben Han Solo és Csubakka útjait a közkedvelt kalóz, Hondo Ohnaka keresztezi! A Pirate’s price c. könyv amerikai megjelenése január 8-ára várható.

A könyves felhozatalnál jóval gazdagabb az érkező képregények sora. Már január másodikán megjelent két izgalmasnak tűnő füzet. Az egyik a Han Solo – Imperial Cadet címet viselő mini harmadik füzete, mely igazán hansolós kalandot ígér!  Az ifjú Han ugyanis a birodalmi szolgálatban állva sem bírja ki, hogy ne álljon meg kicsit kaszinózni!  A képregénynek már a borítója is zseniális (l. nyitóképünket).

7-8 Star Wars-regénnyel és 10-12 képregénnyel készül a Szukits 2019-re
Átlagosan minden hónapra jut majd egy gyűjteményes képregénykötet a Szukits Kiadó jóvoltából a 2019-es esztendőben. Már most érdemes félretenni, mert remek címekkel készül a szegedi könyvkiadó. RÉSZLETEK ITT.

Ugyancsak nagy figyelemmel fordulhat a rajongótársadalom a Star Wars: Age of the Republic sorozat szintén január 2-án napvilágot látott új számához, mely sokunk kedvencére, Obi-Wan Kenobira fókuszál. A képregény abban az időben játszódik, amikor az ifjú Obi-Wan mestere végakaratához híven magához veszi padawanként Anakin Skywalkert.  A mester és tanítvány összecsiszolódását egy új küldetés segíti (vagy éppen gátolja),  ennek során egy ősi holokron nyomába szegődnek. A Jody Houser által írt, Luke Ross által rajzolt Age of the Republic sorozat ráadásul a jövő héten új füzettel folytatódik, a képregénysorozat logikájának megfelelően Obi-Wan ellenpárja Jango Fett lesz. Jango – a galaxis legrettegettebb fejvadásza – egy új küldetésre csapata meglepetésére magával visz egy gyereket is…  Igen, igen, jól gondolja a kedves olvasó, az ifjú Boba Fett színre lép! 

Január 19-én ráadásul egy különszámmal is jelentkezik az Age of Republic, melynek elkészítéséhez az egyebek között a Thrawn-képregényadaptációt is jegyző Jody Houser mellé vendégíróként tollat ragad a Marvel Comics két további írója, Ethan Sacks (Old Man Hawkeye) és Marc Guggenheim is (X-men Gold). A három íróhoz három rajzoló (Carlos Gomez, Paolo Villanelli és Caspar Winjingaard) és három történet is dukál. Ethan Sacks sztorijához Mace Windut választotta főhőséül, Jody Houser Asajj Ventress történetére fókuszál, míg Marc Guggenheim főszereplője nem más, mint Rex százados!  Sőt a borító alapján Jar-Jar is tiszteletét teszi a képregényben. 

Rex = Nik Sant?
Időről időre fut egy kört az a rajongói teória, amely szeretné beszuszakolni Rex parancsnokot A Jedi visszatérbe. Kimondva nincs, de lehet hinni abban, hogy Rex és Nik Sant azonos személy. RÉSZLETEK ITT.

Bár talán a legnagyobb újdonságnak a decemberben, Qui-Gon Jinn és Darth Maul történeteivel beindult Age of Republic számít, nem feledkezhetünk meg a Marvel és IDW további futó szériáiról sem. A Star Wars sorozat 59. és 60. füzetében tovább folytatódnak Luke, Leia és Han hányattatásai, mely során a Scar Squadron is visszatér. A hónap végén ugyancsak továbbgördül Doctor Aphra és Triple-Zero kalandja, valamint a Solo: Egy Star Wars-történet képregényadaptációja is új füzettel jelentkezik. Az IDW Star Wars Adventures sorozata ugyancsak izgalmasnak ígérkezik, ugyanis  nemcsak a Flight of the Falcon multimédiás projekthez illeszkedik, hanem a Star Wars: Ellenállás animációs sorozathoz is!  A 17. számot ugyanis a sorozat Triple Dark és a The Platform Classic című epizódjait is író Kevin Burke és Chris „Doc” Wyatt jegyzi. A hónapban továbbá befejeződik a Star Wars Adventures: Destroyer Down című háromrészes mini is.

Januárban tehát leginkább a képregények, valamint az előzménytrilógia és A klónok háborúja animációs sorozat rajongói örülhetnek, hiszen három füzettel is jön az Age of the Republic, benne Obi-Wan Kenobi, Jango Fett, Mace Windu, Asajj Ventress, Rex százados és még sokan mások!

Nyitókép: a Han Solo – Imperial Cadet #3 képregény borítójának részlete (Wookieepedia)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink