Thrawn, Lando és A sikolyok fellegvára – ezt olvashatjuk júniusban

Új cikksorozatunk, amellyel terveink szerint minden hónap elején jelentkezünk, az adott időszak várható kánontartalmait veszi számba. Mert bár filmet egy jó darabig nem kapunk, és az új animációs sorozatra is várnunk kell kicsit, de a könyves–képregényes fronton szinte hetente új Star Wars-tartalmak jelennek meg. Nézzük tehát, hogy mi várható júniusban!

Ez lesz a képregények hónapja. De a könyveket sem kell elfelednünk: Az utolsó Jedik Jason Fry által írt regényváltozatának magyar nyelvű kiadása június 27-én érkezik a polcokra – ahogy a regényeknél lenni szokott, most is a Szukits kiadónak köszönhetően.

Nézzük az érkező képregényeket. Június 13-án, szerdán jelenik meg a Thrawn című képregénysorozat Jody Houser és Luke Ross nevével fémjelzett ötödik füzete. A sorozat Timothy Zahn azonos című regényének az adaptációja. Ebben a füzetben Thrawn tovább folytatja a hajszát nemezise, Nightswan után, útja a Batonn bolygó felé vezet. Ám, ahogy a jó öreg Ackbar admirális mondaná: „Ez csapda!”.

Ugyancsak 13-án jelenik meg a 2017-ben indított Darth Vader: Dark Lord of the Sith sorozat 17. füzete, amely folytatja a hátborzongató Mon Cala story arc-ot. Aki nem ismerné, a történet nem sokkal A Sithek bosszúja után játszódik, mely során Vader és az inkvizítorok a túlélő Jedik után kutatva a Mon Calát veszik célba. Lee-Char királyt ugyanis titokban egy bujkáló Jedi, Ferren Barr látja el tanácsokkal. Az Erő két oldalának harca ezúttal is egy katonai összecsapásban, a Mon Cala „ostromában” csúcsosodik ki. A küzdelemben Tarkin kormányzó, valamint Ackbar és Raddus néznek farkasszemet egymással.

Június 20-án folytatódik a Poe Dameron sorozat is. A 28. füzet már Az ébredő Erő idején játszódik, és a filmben nem látott adalékokat tudunk meg belőle a Starkiller bázison folytatott csatáról.

Egy héttel később, június 27-én jelenik majd meg a Lando: Double or Nothing című képregény második füzete, amely a Solo: Egy Star Wars-történet eseményeihez kapcsolódik. Egész pontosan annak előzményeit tárja fel, Lando Calrissiant és másodpilótáját, L3–37-et helyezi a középpontba.

Ugyanekkor jelenik meg az egyik legnépszerűbb Star Wars-kánonképregénynek számító Doctor Aphra 21. füzete, amelyben Vader nagyúr kedvenc régésze és droidszakértője éppen egy birodalmi börtönben raboskodik, ráadásul olyan információ birtokába jut, amit a Lázadók Szövetsége is nagyon szeretne megkaparintani…

Az említett füzetek a Marvel Comics honlapján, valamint mobilapplikációján a megjelenés napjától kezdve megvásárolhatóak. De természetesen ne csak az amerikai megjelenésről adjunk hírt, hanem a magyarul is hamarosan olvasható kötetekről is!

Ez ügyben a Szukits kiadó által gondozott sorozatokat emelhetjük ki: június 14-én, csütörtökön már magyarul is megjelenik a Doctor Aphra első kötete (1-6. füzetek), míg június 21-én a történet folytatódik a Star Wars: A sikolyok fellegvára című képregénnyel, mely a Doctor Aphra 7-8., a Star Wars 31-32. valamint a The Screaming Citadel 1. füzetét foglalja magában. Szóval egy ízig-vérig „in-universe” crossovert kapunk, mely során Luke Skywalkernek a simlis Doctor Aphrával kell összefognia!

Nemsokára érkezünk a várható júliusi megjelenésekkel is. Jó olvasást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink