Sivár hónap vár ránk – ezt olvashatjuk novemberben

Havi beharangozó rovatunknak most egy kifejezetten rövid száma következik, ugyanis ebben a hónapban kevés új tartalom várható, igazi Star Wars-mentes, „száraz november” jön. Szomjunkon csupán a Star Wars: Ellenállás epizódjai enyhítenek, s a sorozat állítólag november 24-én megérkezik a magyar Disney csatornára is.

Könyves fronton mindössze a 6-án megjelenő Star Wars Millenium Falcon: A 3-D Owner’s Guide említhető meg, valamint a Fajok Enciklopédiájának amerikai megjelenése, amely itthon már kapható, ráadásul a fordítás főszerkesztőnknek, Földi Bencének köszönhető. A kötetről a héten mi is ismertetővel jelenkezünk.

A magyar könyves megjelenésnél újra ki kell emelnünk Timothy Zahn zseniális könyvét, a Thrawn: Szövetségeket, melynek megjelenése sajnos november 15-ére csúszott. Ugyanekkor várható Mur Lafferty regényadaptációja is a Solo – Egy Star Wars-történetről.

Képregények terén talán bővebb a felhozatal, folytatódnak a futó sorozatok. November 7-én és 24-én érkezik a Star Wars 56. és 57. füzete mely a többek között Dodonna és Draven tábornokok, valamint a Lázadó vezérkar több más tagjának halálával járó Hope Dies történetfolyam után veszi fel a fonalat. Szintén két számmal is várható a hónapban a Darth Vader képregénysorozat Fortress Vader történésének következő felvonása, melyben jobban megismerhetjük Vader és Momin nagyurak közös történetét, s talán kiderül, hogy az ősi sith nagyúr hogyan is tervezi valóra váltani Vader legfőbb vágyát. Az új sithről itt írtunk bővebben.

Természetesen folytatódik a Doctor Aphra is, melynek novemberi füzetében együtt kell dolgoznia főhősünknek Triple Zeroval. Arról, hogy miért ilyen menő a Doctor Aphra, itt írtunk. Az IDW által forgalmazott Star Wars Adventures is új számmal érkezik a hónap végén, mely a Flight of the Falcon programnak is része, valamint jön a Star Wars Adventures: Destroyer Down háromrészes (reprint) minijének első füzete. És ha már Falcon, a Marvel is tartogat számunkra némi újdonságot. November 7-én jelenik meg a Robbie Thompson által írt, Leonard Kirk által rajzolt Han Solo – Imperial Cadet című ötrészes mini első füzete, mely nem meglepő módon az ifjú Han Solo életének azon rövid időszakára fókuszál, melyet a birodalmi flottánál töltött.

A magyar képregénymegjelenések szintén a Szukitshoz kötődnek, ebben a hónapban már valószínűleg kézbe vehetjük két új képregényüket, a Darth Vader, a sith sötét nagyura: Birodalmi gépezet, illetve a Star Wars: Csillagok között köteteket.

Ennyit az idei száraz novemberről, melyet reméljük egy tobzódó december követ majd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink