Úgy tűnik a Ren Lovagok nem Luke korábbi tanítványai

Felkerült az internetre a Charles Soule által írt Kylo Ren képregény, a The Rise of Kylo Ren második számának borítója, valamint a szinopszisa. Utóbbiból izgalmas dolgok derültek ki a Ren Lovagokról!

A Ren Lovagok kiléte talán azóta rejtély a rajongók számára, mióta 2015 decemberében felbukkantak Az ébredő Erőben. Mivel Az utolsó Jedikben nem találkoztunk a Lovagokkal, a Skywalker korára vár, hogy választ adjon a rajongókban felmerült kérdésekre. A korábban látott forgatási fotókon, valamint a filmhez kapcsolódó marketing anyagon láthattuk, a Ren Lovagoknak bizony lesz szerepük a Skywalker saga záróakkordjában.

Mit tudunk a Ren Lovagokról? – Tények, pletykák, teóriák
A Ren Lovagok tehát bár nem sithek, de Erő-használók, és a Sötét Oldal hívei. A Wookieepedia szerint a Ren Lovagok Snoke irányítása alatt működtek, függetlenül az Első Rend hierarchiájától. Tagjai között Kylo Rent is felsorakoztatja a Wookiee, Kylo egyúttal Snoke tanítványa, a „Jedi-gyilkos” és a „Ren Lovagok mestere”. Rajta kívül, még legalább hat további tagot számlál a szervezet. RÉSZLETEK ITT.

A Charles Soule által írt The Rise of Kylo Ren képregénymininek már a legelső borítója is utalt arra, hogy a Ren Lovagoknak bizony sok szerepük van Kylo Ren történetében. Nos, a januárban érkező második füzet borítóján ismét felbukkannak a lovagok, méghozzá nem is akárhogyan:

az ifjú Ben Solo, valamint mestere, Luke Skywalker közösen küzdenek meg velük!

A Kylo Ren képregény második füzetének borítója (Fantha Tracks)

Azt, hogy a képen Luke Skywalker és Ben Solo együtt harcol a Ren Lovagokkal a képregény írója, Charles Soule is megerősítette. Ez alapján úgy tűnik, hogy borul az egyik legtöbbször felmerült rajongói teória a Lovagokkal kapcsolatban, miszerint ők Luke Skywalker korábbi tanítványai és egyben Ben Solo diáktársai lehettek, akik Bennel együtt álltak át a Sötét Oldalra.

Eddig csupán azt tudtuk, hogy miután az ifjú Ben Solo meglátta maga felett a kivont fénykardú Luke-ot, magukra döntötte a kis kunyhót, és felgyújtotta a templomot. Ezt követően már a Ren Lovagok társaságában gyilkolta le Luke többi jedi-növendékét, ahogyan azt Az ébredő Erő rövid látomásában láthattuk. Mire Luke felocsúdott, a templom már romba dőlt, s diákjainak már csak a holttesteit találta meg.

Nos barátaink a Fahtha Tracksnél a januári képregény szinopszisát is fellelték, ami a következő:

  • Az új jedi iskola romba dőlése után, amikor és a mestere meggyilkolása miatt diáktársai a nyomában vannak, Ben Solo az egyetlen barátjához menekül, aki még maradt a galaxisban: egy férfihez, akit Snoke-nak hívnak. De Snoke-nak tervei vannak Bennel… és ötletei az Erőről, amelyek egyszerre veszélyesek és fondorlatosak a bajba került ifjú jedi számára
  • Ha Ben igazán szabad akar lenni… a válasz talán a Sötét Oldalon van. És a Ren Lovagokkal!
  • De nem ez lenne az első alkalom, hogy összetalálkozik a Lovagokkal. A múltban Luke Skywalker jedimester elutazott az Ismeretlen Területekre, és az ifjú Bent is magával vitte a küldetésre. Vajon a nagy Luke Skywalker képes helytállni a Ren Lovagokkal szemben?

Tehát a Ren Lovagok nem Luke Skywalker korábbi tanítványai voltak, hanem egy titkozatos, a Sötét Oldalhoz tartozó szekta, akikkel korábban már Luke és Ben is szembekerült. Amikor Ben Solo lerombolta a templomot, Luke diákjai még életben vannak, és üldözik, s Ben csak mindezeket követően fog össze Snoke-kal és a Ren Lovagokkal.  Mindez különben nem sokkal Az ébredő Erő előtt történhetett,  ugyanis Claudia Graynek a film előtt hat évvel játszódó regénye, a Vérvonal szerint Ben Solo ekkor még Luke-nál tanonckodik, és a könyv cselekményeinek idejéig nem is tud a Darth Vaderhez fűződő családi kapocsról.

A Ren Lovagok eredete pedig régebbre nyúlik vissza, ráadásul ezek szerint  az Ismeretlen Területekhez köthetők, ahogyan onnan származik Snoke,  ott alakult meg az Első Rend, s amely Palpatine tartaléktervében is kulcsszerepet játszott mint a Sötét Oldal titokzatos forráshelye, valamint a Birodalom újjáépítésének esetleges színtere. Ó, és persze Thrawn főadmirális is innen származik, ahogyan a Jedi Rend is. Szóval, ahogy korábban írtuk, minden út az Ismeretlen Területekre vezet!

Minden út az Ismeretlen Területekre vezet
Az Uralkodó a biztonságos ösvény keresésére és tesztelésére a Jakkun lévő titkos obszervatóriumában állított fel számítógépeket, mely végül sikeresen rátalált egy ilyen ösvényre. A jakkui csatát követően Rae Sloane főadmirális, Brendol Hux, valamint a Birodalmi Flotta más túlélői ezen az útvonalon keresztül jutottak el az Ismeretlen Területek belsejére, ahol már várta őket az Eclipse, Palpatine korábbi zászlóshajója. A magát a Birodalom utódjának tekintő Első Rend tehát már az Ismeretlen Területeken belül alakult meg. A menekült birodalmiak ugyanis rátaláltak azokra az ősi hiperösvényekre is, melyeken a Snoke kíséretét alkotó a néma navigátorok vágtak utat. Ezeknek az útvonalaknak köszönhető a Birodalom túlélése, fennmaradása és újraszervezése. A galaxis ezen szegletében épült fel a Starkiller Bázis, s itt fekszik a Rakata Prime bolygó is. Az ébredő Erő jelentős része tehát már az Ismeretlen Területeken játszódik, s ugyanez igaz Az utolsó Jedik esetében is, hiszen itt van a Jedi Rend első, ősi templomának (és a porgoknak) az otthona, az Ahch-To bolygó is. Ezek szerint tehát – ha hihetünk Palpatine feltételezésének – nemcsak a Sötét Oldal, hanem a Világos Oldal is az Ismeretlen Területeken született… RÉSZLETEK ITT.

Nyitóképen: J. J. Abrams és a Ren Lovagok a Skywalker kora jordániai forgatásán (Vanity Fair)

Legfontosabb posztjaink