Luke összecsapása a Ren Lovagjaival – elolvastuk a heti Star Wars képregényt

Képregényes fronton nagyon erősen indította 2020-at a Star Wars – a múltheti remek Star Wars számot követően ezen a héten ismét Charles Soule egy új munkáját olvashatjuk, a The Rise of Kylo Ren #2-t. Az alábbiakban az ezen füzetről alkotott véleményem, illetve a történet rövid,  spoileres  összefoglalója olvasható.

Kötelességemnek érzem a mai cikket egy vallomással kezdeni: a múlthéten nem egészen mondtam igazat, amikor azt állítottam, hogy 2019 decemberében az Empire Ascendant című különszámmal az összes akkoriban futó Star Wars képregény lezárult. 2020 új képregényei közül ugyanis egyetlenegy – Charles Soule The Rise of Kylo Ren-e – nemhogy lezárult volna, hanem éppen akkoriban kezdődött el. A négyrészes minisorozatból szerencsére az aktuális számunk előtt még csak egy jelent meg, szóval lássuk nagyon röviden, hogy mi is történt abban.

A The Rise of Kylo Ren első számában bemutatkoztak a Ren Lovagjai, akikről megtudjuk, hogy mind erőérzékenyek, és hogy a vezetőjük neve Ren. Láttuk, ahogy a kunyhója leomlasztása után Ben szeme láttára (valószínűleg ismeretlen okokból) felrobbant a jedi templom, és ahogy az ifjú tanítvány mégis magára vállalta a tettet a túlélő társai előtt.

A Ren lovagok vezetője és a lovagok a The Rise of Kylo Ren 2. füzetében

A képregény második száma innen folytatódik. Snoke arra bíztatja a frusztrált Bent, hogy váljon az igazi önmagává és ehhez kezdetnek a Ren Lovagjaihoz csatlakozva szülessen újjá a sötét oldalban. Egy visszaemlékezésben látjuk, ahogy Luke és Ben az egyik felderítőútjuk során meglátogatnak egy jedi templomot az Óköztársaság (High Republic, az az éra, amelyben a következő Star Wars sztorik játszódhatnak – a szerk.) korából. A templomban a Ren Lovagjai fogadják őket, akiket Luke könnyűszerrel legyőz, ám mielőtt még elmenekülnének, a vezetőjük felajánlja Bennek, hogy csatlakozzon hozzájuk. A jelenben Ben visszatér erre a helyre és egy szándékosan a számára otthagyott nyom alapján megtudja, hogy hol keresse a lovagokat.

Charles Soule a The Rise of Kylo Renben pontosan azt nyújtja az olvasóknak amire számítanak: válaszokat.

Elsősorban természetesen arra, hogy Ben Solo hogyan vált Kylo Renné, de a képregény olyan területeket is érint, mint Snoke és Luke közös múltja, Snoke és Ben kapcsolatának gyökerei, a Ren Lovagjainak természete, és így tovább.  Természetesen nem kaptunk még mindenre választ,  és az út során számos új kérdés is felmerült, de biztos vagyok abban, hogy azt a háttértörténet-mennyiséget, amit Soule prezentál, minden rajongó kielégítőnek találna. És a képregény természetesen egyáltalán nem is csak száraz információkból áll.

Luke Skywalker megküzd a Ren Lovagokkal

A második füzet története az írójához méltóan szórakoztató és lebilincselő, ám az igazi érdekességei a felszíne alatt rejlenek.  Snoke Ben fölötti manipulációjáról csak úgy süt, hogy a hátterében Palpatine áll.  A modora, a szóhasználata, a tartalékterveinek tartaléktervei…

Ha a filmekben is így viselkedett volna, valószínűleg meg se lepi az embereket, hogy végig az Uralkodó bábja volt.

A visszaemlékezésben láthatjuk Ben és Luke egy közös kalandját, illetve azt, hogy Snoke már egészen kicsi kora óta manipulálta az Erőn keresztül a címszereplőt. Luke és a Ren Lovagjainak összecsapását is öröm nézni, különösen, hogy végre ismét ereje teljében láthatjuk az utolsó jedit, ahogy könnyűszerrel lefegyverzi az összes támadóját.

Snoke a The Rise of Skywalker 2. füzetében

Egyszerűen nem tudok olyan érvet felhozni, ami miatt ne lenne érdemes elolvasni ezt a képregényt.  Rövid, meghatározó, remek kiegészítése a filmeknek, illetve Ben Solo karakterének, érdekes és lebilincselő.  Ha tehetitek, vessetek rá egy pillantást, biztos, hogy nem fogtok csalódni!

Legfontosabb posztjaink