Így nyerte el Hux Kylo Ren bizalmát – elolvastuk a heti Star Wars képregényeket

Néhány hétnyi szünet után most végre folytatódott a Star Wars képregények megjelenése, nem is egy, hanem egyből két számmal, a Star Wars #2-vel és a Star Wars Adventures #30-cal. Az alábbiakban az ezen füzetekről alkotott véleményem, illetve a történetek rövid,  spoileres  összefoglalója olvasható.

A Star Wars #2-ben Charles Soule folytatta a hónap elején elindított történetszálait, ám jelentősebb események ezúttal nem igazán történtek a füzetben. A fiatalabb generációkat megcélzó Star Wars Adventures #30 két történetét – a Loyalty Testet és a The Lost Storiest – Michael Moreci és Cavan Scott írták. Cikkünk e kettő közül csak az előbbivel foglalkozik.

A Star Wars #2 története szerint Lando és Csubakka útra kelnek a Sólyommal, hogy információkat szerezzenek Han sorsáról. Tudják, hogy Boba Fett Jabbának fogja leszállítani a csempészt, így a Tatuinra utaznak, ahol  Lando önmagához hűen „bebeszéli” az útját a gengszterfőnök palotájába.  A páros kideríti, hogy Boba Fett még nem tért vissza a zsákmányával, sőt azt is, hogy Jabba addig még csak nem is tudott a Hannal történtekről.

Lando Jabba előtt

Lando a szabadságáért cserébe felajánlja Jabbának, hogy információkkal látja majd el őt a lázadókról, a füzet végén pedig visszatér Luke-hoz és ráveszi őt, hogy repüljön el vele Felhővárosba, ahol

megkereshetik az elveszett fénykardját.

Luke fénykardjának sorsát is megismerhetjük majd a sorozatban

A Loyalty Test története szerint az Első Rend rátalál egy bolygóra, a Vendaxára, amelyen az információk szerint ellenállók rejtőzködhetnek. Kylo Ren úgy dönt, hogy személyesen fogja megvizsgálni a planétát, Hux pedig eléri, hogy csatlakozhasson hozzá. A felszínen nem találnak semmit, csak egy dühös acklay szörnyeteget, ami megtámadja őket. Ren alulmarad az összecsapásban,  és csak Hux segítségének köszönheti a megmenekülését.  A páros elhagyja a bolygót, Hux pedig elnyeri Kylo Ren bizalmát.

Kylo és Hux harca egy Acklay-jel.

A Star Wars #2-ben kicsit lelassultak az első szám által beindított események, a története inkább amolyan szükséges átvezetésnek hatott. Luke és a Lázadás frontján például nem is igazán történik semmi jelentős,  egy izgalmas óköztársaságos kikacsintást kivéve.  A füzet erőssége egyértelműen Lando volt, akit láthatóan mindennél jobban érdekel, hogy visszajusson Felhővárosba. A történet során sorra beszélte ki magát a szorult helyzetekből, illetve manipulálta barátait és ellenségeit egyaránt, és végül el is érte a célját, mindeközben pedig mintegy mellékesen, még Han felkutatásában is fontos lépéseket tett.

Ziro.hu

A képregényt Charles Soule jegyzi, aki tagja a Project Luminousnak. A füzetből kiderül, hogy az abban szereplő, még óköztársasági helyőrséget Operation Starlightnak, azaz Csillagfény Műveletnek…

A Loyalty Testről kétségtelenül érződik, hogy gyerekeknek íródott. A története, miszerint Hux és Ren mindössze önmagukban leszállnak egy ismeretlen bolygón, amin talán az egész Ellenállás is rejtőzködhet, kifejezetten irreális, ugyanakkor a lényeg így se veszik el a sorok között. Az utolsó Jedik után Huxnak valahogyan el kellett nyernie Kylo Ren bizalmát és ennek az egyik legjobb módja valóban egy közös küldetésen nyújtott személyes segítség lehet.

Összességében tehát a heti füzetek közül egyik se volt túlzottan kimagasló, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lettek volna szórakoztatóak. Jövő héten (február 5-én) a Darth Vader #1-gyel fog bővülni a kánon, amelynek az összefoglalóját néhány nappal később szokás szerint itt, a Ziro.hu-n olvashatjátok majd.

Nyitókép: Kylo Ren és Hux a Star Wars Adventures 30. számában

Legfontosabb posztjaink