Hull a pelyhes Kylo Ren! – ezt olvashatjuk, nézhetjük decemberben

December kétségkívül az év legszebb hónapja. A karácsony, a meghitt, áhítattal teli boldog ünneplés hava, s egyben az óévet búcsúztató vidám szilveszteré is. És 2015 óta (a tavalyi esztendő kivételével) az új Star Wars film hónapja is – kihasználva az ünnepi szünidőt. Nos a Skywalker saga legújabb része is pár nappal karácsony előtt érkezik, míg A mandalore-i  karácsony harmadnapján válik majd elérhetővé. Emellett ráadásul új képregények is érkeznek a hónapban.

Ahogy novemberben, úgy ezúttal is egy kis listával készültünk a fontosabb ehavi megjelenésekről:

DátumCímTípusNyelv
Dec. 1.Ellenállás 2. évad 9. részAnimációs sorozatAngol
Dec. 2.Alphabet osztagKönyvMagyar
Dec. 4.Jedi: Fallen Order – Dark Temple 5.KépregényAngol
Dec. 4.Star Wars Saga 1.KépregényAngol
Dec. 6.A mandalore-i 5. epizódSorozatAngol
Dec. 8.Ellenállás 2. évad 10. részAnimációs sorozatAngol
Dec. 11.Doctor Aphra 40.KépregényAngol
Dec. 11.Star Wars Adventures 29KépregényAngol
Dec. 11.Target Vader 6.KépregényAngol
Dec. 11.Az álmok bolygója (Legendák)KönyvMagyar
Dec. 11.Darth Maul, a vadászó árnyék (Legendák)KönyvMagyar
Dec. 13.A mandalore-i 6. epizódSorozatAngol
Dec. 15.Ellenállás 2. évad 11. részAnimációs sorozatAngol
Dec. 18.A mandalore-i 7. epizódSorozatAngol
Dec. 18.The Rise of Klyo RenKépregényAngol
Dec. 18.Empire AscendantKépregényAngol
Dec. 19.Skywalker koraFilmMagyar
Dec. 20.Skywalker kora – Képes útmutatóKönyvMagyar
Dec. 20.Skywalker kora – Galaktikus kalauzKönyvMagyar
Dec. 22.Ellenállás 2. évad 12. részAnimációs sorozatAngol
Dec. 27.A mandalore-i 8. (évadzáró) epizódSorozatAngol
Dec. 29.Ellenállás 2. évad 13. részAnimációs sorozatAngol

Az ezúttal is bőséges lista legjelentősebb tartalmai minden bizonnyal a Skywalker kora mozifilm, és A mandalore-i élőszereplős sorozat. Emellett azonban még decemberben folytatódik az Ellenállás animációs sorozat is, valamint olyan klasszikus Star Wars képregény-sorozatok, mint a Doktor Aphra, illetve az IDW szériája, a Star Wars Adventures. A hónapban ráadásul befejeződik két minisorozat, a Jedi: Fallen Order játék előzményszériájának számító Dark Temple, valamint a Target Vader is.

Egyebek mellett azonban három új kánonképregény is érkezik a hónapban! Az első a Jess Harold által írt 32 oldalas Star Wars Saga 1. melynek a célja, hogy felfrissítse az olvasók emlékezetét a Star Wars képregény eddigi fontos eseményeivel kapcsolatban, a képregény ugyanis egyfajta összefoglalás. A másik újdonság egy egyetlen, 56 oldalas képregény, melyet a Star Wars, a Darth Vader: A Sith Sötét Nagyura, a Doctor Aphra, illetve a Galaxy’s Edge és más szériák írói:  Charles Soule, Greg Pak, Simon Spurrier, valamint Ethan Sachs  jegyeznek. A képregény történetei az Egy új remény és A Birodalom visszavág eseményei között játszódnak, a céljai között minden bizonnyal az szerepel, hogy összekösse a megújuló Star Wars és Doctor Aphra sorozatok eddig történéseit a jövőre érkező új felvonásokkal. A képregényben ugyanis megtaláljuk Luke-ot, Leiát és Hant a hothi bázison, Vadert, aki igyekszik a bázis nyomára akadni, de Aphrát és Beilart Valance-t is. Izgalmas maxi-számnak ígérkezik tehát!

A harmadik új képregény talán a leginkább várt széria, a Charles Soule által írt The Rise of Kylo Ren,

mely azt mutatja be, hogy hogy lett Ben Solo Luke Skywalker tanítványából a Sötét Oldal szolgálója. A sorozat már csak amiatt is érdekes, mert nem csak Kylo, hanem a Ren Lovagok történetéről is lerántja a leplet. Na és persze ez nem csak egy egyrészes, hanem egy négyfüzetes mini első darabja, mely a jövő év elején tovább folytatódik.

Úgy tűnik a Ren Lovagok nem Luke korábbi tanítványai
A Charles Soule által írt The Rise of Kylo Ren képregénymininek már a legelső borítója is utalt arra, hogy a Ren Lovagoknak bizony sok szerepük van Kylo Ren történetében. Nos, a januárban érkező második füzet borítóján ismét felbukkannak a lovagok, méghozzá nem is akárhogyan: az ifjú Ben Solo, valamint mestere, Luke Skywalker közösen küzdenek meg velük! RÉSZLETEK ITT.

Végezetül néhány mondat a könyves felhozatról. Az amerikai piacon ebben a hónapban leginkább a Skywalker korához érkező két útmutató emelhető ki – amelyek a Kolibri Kiadónak köszönhetően ugyanúgy december 20-án jelennek meg, mint amerikai párjaik. Ugyancsak megemlíthetjük a Szukits Kiadó köteteit, amelyeket ugyan már novemberben beharangoztunk, de reméljük ebben a hónapban már tényleg olvashatjuk is!

Jó olvasást, mozizást és sorozatást, valamint áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

A nyitóképen Jeremiah Skipper, a DC coloristjának Li’l Kylo Ren című rajza.

Legfontosabb posztjaink