Galaktikus uborkaszezon – ezt olvashatjuk, nézhetjük januárban

A novemberi és decemberi tartalomáradatot követően az új esztendő első hónapja uborkaszezonnak tűnik, a Skywalker korát legtöbben már megnéztük, és A mandalore-i  első évadja is véget ért. Olvasnivaló azért akad januárra is, illetve még az Ellenállás animációs sorozat is folytatódik.

Ahogy 2019 utolsó hónapjaiban, úgy ezúttal is táblázatba foglaltam az ehavi fontosabb tartalmakat:

DátumCímTípusNyelv
Jan. 1.Star Wars 1.KépregényAngol
Jan. 5.Ellenállás 2. évad 14. részAnimációs sorozatAngol
Jan. 12.Ellenállás 2. évad 15. részAnimációs sorozatAngol
Jan. 12.Ellenállás 2. évad 16. részAnimációs sorozatAngol
Jan. 15.The Rise of Kylo Ren 2.KépregényAngol
Jan. 15.Star Wars Adventures 30.KépregényAngol
Jan 19.Ellenállás 2. évad 17. részAnimációs sorozatAngol
Jan. 26.Ellenállás 2. évad 18–19. részAnimációs sorozatAngol
Jan. 29.Star Wars 2.KépregényAngol

A szűkös felhozatalt tehát leginkább az Ellenállás animációs széria részei, valamint a képregények képzik. Az Ellenállás 2. és egyben záróévada a végéhez közeledik, a január 26-ai duplaepizód lesz Kazuda és társai történetének fináléja.

A képregények terén izgalmas címeket olvashatunk, újraindult ugyanis  a Marvel Star Wars képregények zászlóshajója, a Star Wars, amely A Birodalom visszavág eseményeit követően veszi fel a fonalat.  A széria írója pedig nem más, mint a zseniális Charles Soule, akinek a Darth Vader: A sith sötét nagyura  és a Poe Dameron sorozatokat, illetve a Lando, valamint az Obi-Wan és Anakin miniket köszönhetjük.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, szöveg

Borítóvarináns a Star Wars új első füzetéhez (Star Wars Upcoming Books & Comics)

Star Wars első száma január 1-én köszöntötte az új évet, míg a hónap végén már a második füzet is olvasható lesz. Soule-t azonban a két szám közötti időben is olvashatjuk, ugyanis január 15-én jelenik meg az ugyancsak általa írt  The Rise of Kylo Ren képregény második füzete, amelyből megtudhatjuk, hogy Luke Skywalker jedimester és ifjú tanítványa, Ben Solo hogyan találkoztak először a Ren Lovagokkal!  Soule füzete mellett az IDW által kiadott Star Wars Adventures 30. száma ugyancsak Kylo Rennel foglalkozik.

Úgy tűnik a Ren Lovagok nem Luke korábbi tanítványai
A Charles Soule által írt The Rise of Kylo Ren képregénymininek már a legelső borítója is utalt arra, hogy a Ren Lovagoknak bizony sok szerepük van Kylo Ren történetében. Nos, a januárban érkező második füzet borítóján ismét felbukkannak a lovagok, méghozzá nem is akárhogyan: az ifjú Ben Solo, valamint mestere, Luke Skywalker közösen küzdenek meg velük! RÉSZLETEK ITT.

Nos, leginkább ezek az újdonságok várhatók januárban, s készülhetünk februárra, várva, hogy Dave Filoni újra elkápráztasson minket Ahsoka és a Mandalore történetével!

A nyitóképen szereplő Yoda-uborkafalatok receptje a képpel együtt a StarWars.com honlapon találhatók!

Legfontosabb posztjaink