Ackbar admirális fia is szerepelhet a IX. részben?

Sokan Az utolsó Jedik egyik nagy hibájának rótták fel Ackbar admirális méltatlan és felejthető halálát. Az elmaradt hősi halált a film képregényadaptációja azóta pótolta, de úgy tűnik az Ellenállás továbbra sem nélkülözi az Ackbar család segítségét! Az alábbi cikk  SPOILEREKET  tartalmaz a Star Wars: Allegiance képregényre vonatkozóan!

Ma jelent meg és a Marvel Comincs honlapján digitálisan már megvásárolható a Skywalker korát felvezető Star Wars: Allegiance képregény-miniszéria első füzete, mely a VIII. és IX. epizódok között játszódik. A képregény történetét Ethan Sacks írja, míg a rajzaiért Luke Ross felel. A négy részes sorozat októberben hetente jelenik meg, és terveink szerint mi is követjük és szemlézzük a Ziro.hu Facebook-oldalán.

A képregény első füzete a Tah’Nuhna bolygón indít, amelyen egy békés, hernyószerű nép él, akiknek az egyetlen bűne, hogy segítették Crait-i csatából  menekülő Ellenállást. Büntetésük nem is marad el, Hux tábornok ugyanis az egész bolygót kiírtja. A hír eljut az Anoat szemétbolygóra is  (az Anoat-rendszerben található különben a Hoth és a Bespin is),  ahol a megtört Ellenállás bújkál. Miután Connix hadnagy meghozza Leiának a szörnyű hírt, a tábornok elhatározásra jut, hogy nem hagyhatja tétlenül bújkálva az ártatlanok szenvedését, és maga is küldetésre indul. Kiderül, hogy a maroknyi Ellenállás több tagja éppen küldetésen van, Vi Moradi egy új bázist épít a Batuun, Snap Wexley és a Black Squadron felderítést végez,  Poe Dameron és Finn pedig egy titkos új köztársasági fegyverraktárnak  próbál a nyomára jutni. Leia a saját küldetésére a Falcon fedélzetén vág neki, természetesen Csubi társaságában, illetve 3PO, R2, valamint Rose Tico is velük tart.

A képen a következők lehetnek: 2 ember

A Star Wars Allegiance első füzetének címlapja

A kis csapatnak egy pilóta is kell, így Reyt is magukkal viszik. A lány éppen frusztrációival, valamint a címlapon is látható ijesztő lénnyel küzd, ráadásul az  Erő-képességeit sem igazán sikerül használnia.  A kis csapat útra kel, és meg is érkezik a Mon Calára, Leia régi szövetségeseinek világába, az ottani mon calák és quarrenek egy csoportja azonban finoman szólva nem látják őt szívesen. Közben Finn, Poe és BB–8 kalandjába is betekinthetünk. Finn-nek nem sikerül kerülnie a feltűnést (pedig, ahogy mondja, olyan diszkrét mint egy bothan!) így a képregényíró Ethan Sacks korábbi munkájából, a Galaxy’s Edge képregényből ismert kalóz, Kendoh tudomására jut hollétük, aki értesíti is az Első Rendet. 

A fénykard a gyengéknek való – egy titokzatos sith szekta és a Ren lovagok
A Galaxy’s Edge képregény legfrissebb, július 31-én megjelent füzetében izgalmas információ derült ki a Sith Rend múljtára vonatkozóan, kaptunk ugyanis egy új sith csoportot, és egy különleges fegyvert, amely talán még a Ren lovagok titkához is közelebb vezethet… RÉSZLETEK ITT!

A kifejezetten érdekesre és izgalmasra sikeredett első rész után ma a The Star Wars Show keretében bepillantást kaphattunk a második számba is, melynek részlete a hivatalos honlapon is megtekinthető. Ez a kis ízelítő ráadásul egy további érdekes adalékot is felfedett: Leia ugyanis nem mástól vár segítséget a Mon Calán, mint régi barátja, és harcostársa,

Gial Ackbar admirális fiától, Aftab Ackbartól!

A page from Journey to Star Wars: The Rise of Skywalker - Allegiance #2.

Aftab Ackbar segít Leiának (StarWars.com)

Aftab Ackbar neve már pár nappal ezelőtt is felbukkant a kánonban, Justina Ireland friss regényének, a Spark of the Resistance-nek köszönhetően. Sok azonban ekkor még nem derült ki róla, azt leszámítva, hogy ez a titokzatos  Ackbar több hajóval támogatta meg az újjáépülő Ellenállást.  (Megjegyzendő, hogy Ackbar admirális rokonsága a Legendákban is fontos szerepet kapott, egyik unokahúga, Jesmin Ackbar a Wedge Antilles által alapított Lidérc-osztag tagja lett, míg egy másikból, Clighalból egyenesen jedimester is vált az Új Köztársaság idején.)

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és álló emberek

Mon calamari tábornok a Skywalker korából

Az érdekességek azonban itt még nem érnek véget, ugyanis a  Skywalker kora marketinganyagok között is fel-fel bukkan egy egy mon calamari katona , aki ezeken a termékeken csupán mint “mon calamari tábornok” szerepel.

Bár emberi szemmel a mon calak között nehéz különbséget tenni (Raddus és asszisztensei persze más kérdés), mindenesetre gyanítható, hogy Ackbar admirális fia, Aftab Ackbar a IX. epizódban is felbukkanhat!

Nyitókép: Ackbar admirális A Jedi visszatérben (News.Yahoo.com)

Legfontosabb posztjaink