Jönnek a Ren Lovagok! – Star Wars bejelentések a San Diego Comic-Con-on

Zajlik a San Diego Comic-Con, amelyen a Star Warsot leginkább a rohamosztagosokról (és a sith trooper-ről) készített kiálítás, George Lucas új múzeuma, a Habsbro figurái, az ILMxLAB, valamint a Lucasfilm Publishing és Del Rey kiadó képviselte. Utóbbi tegnapi paneljén elhangzott pár bejelentés, valamint némi érdekesség is. Lássuk!

A Lucasfilm Publishing Panelen igazi íródömping volt, ugyanis  E. K. Johnston, Charles Soule, Timothy Zahn, Katie Cook, Zoraida Cordova, Kevin Schinick, Lou Anders, Delilah Dawson, George Mann, Cavan Scott, Rebecca Roahorse, valamint  Michael Siglain is részt vett rajta. A panelt a The Star Wars Underworld a Twitteren közvetítette,  melynek segítségével mi is megismerhetjük az elhangzottakat. Csemegézzünk az érdekességekből!

A beszélgetés

  • Az első kérdés, amit a szerzők kaptak az első Star Wars tapasztalatukra vonatkozatt. A Phasma regényt és a hamarosan megjelenő Black Spire-t író Delilah S. Dawson például a tévében vetített  ewokfilmek által került először kapcsolatba a Star Warsszal.  Timothy Zahnnal a Star Wars mindent átfogó érzése szerettette meg az univerzumot, Cavan Scott pedig azt emelte ki, hogy milyen nagyszerű játszani a Star Wars-t.
  • Az írók szintén beszéltek a kedvenc karaktereikről, akikről legjobban szerettek írni. A Hondo Ohnakáról szóló Pirate’s Price könyv szerzője, Lou Anders természetesen főhősét emelte ki, s megjegyzete, hogy a lánya javasolta, hogy a történetbe rakjon bele egy Puffy nevű porgot. A klónok háborúja webképregényeket és gyerekkönyveket jegyző Katie Cook, valamint a számos gyerektörténet és a Dooku: Jedi Lost könyvet író Cavan Scott Csubakkát, Delilah S. Dawson pedig Cardinalt és Vi Moradit emelte ki, s megjegyezte, hogy szeretne írni Jar Jarról is. Az  Ahsoka és A királynő árnyéka könyveket szerző E. K. Johnston Palpatine-ról szeret legjobban írni,  Charles Soule Vader-ről, az ősszel érkező Resistance Reborn szerzője, Rebecca Roahorse Poe Dameronról, Timohty Zahn pedig Han Solóról, Obi-Wan Kenobiról és természetesen Thrawn főadmirálisról.
  • A szerzők beszélgettek a Galaxy’s Edgehez írt munkáikról, Zoe Cordova a Crash of Fate-ről, Delilah S. Dawson pedig a Black Spire könyvről. Timothy Zahn a szintén Batuun, de még a park előtt játszódó Thrawn: Szövetségek regényről
  • A chicago-i Celebration-ön beharangozott Project Luminous-ról ezúttal se derült ki semmi, Charles Soule azonban azzal viccelődött,  hogy ott a telefonján a „mesterdokumentum”, amit megoszthatna a Comic-Con vendégeivel. Persze nem tette.

Az új bejelentések

A legérdekesebb részét a panelnak természetesen az új bejelentések jelentették. Bár a Project Luminous-ról Cavan Scott sem árult el semmit, megtudhattuk, hogy októberben visszatér az IDW mustafari kísértetsztorija, Return to Vader’s Castle címmel. Szintén októberben érkezik az először hangoskönyvként debütált Dooku: Jedi Lost forgatókönyvének  keménykötetetes változata. 

A képregényes fronton már a Marvel Comics paneljén bemutattak egy nagyszerű rajzot az Ethan Sacks által írt és Luke Ross által rajzolt  Star Wars: The Rise of Skywalker – Allegiance  négyfüzetes miniszériájából, melyben Leia Organa tábornok és a maroknyi Ellenállás a mon calamarik segítségét igyekszik (újra) megszerezni. (A bal alsó sarokban a szörnnyel küzdő maszkos Rey roppant izgalmasan néz ki! – a szerk.)

allegiance.jpg

A legnagyobb szenzáció azonban Charles Soule-hoz, a zseniális Darth Vader: A sith sötét nagyura képregénysorozat szerzőjéhez köthető, aki egy decemberben érkező új minisorozatot jelentett be:  The Rise of Kylo Ren címmel, mely Kylo Renre és a Ren lovagokra fókuszál! 

No Title

No Description

És ha már Ren lovagok: felfedték a Skywalker kora filmhez érkező Képes útmutató és fantasztikus keresztmetszetek borítóját is, amelynek közepén szintén egy Ren lovag pózol!

Security Check Required

No Description

Természetesen más érkező könyvekbe és képregényekbe is kaptunk bepillantást, nézzünk egy-két példát!

Katie Cook: Creatures Big and Small címmel ír gyerekkönyvet:

Bepillanthattunk Delilah Dawson The Skywalker Saga című kötetébe is:

A kilenc novellát tartalmazó Myths and Fables kötetet a Star Wars világában játszódó Grimm mesékként jellemezték, ebből is láthattunk egy oldalt:

Szóval ismét izgalmas projektek érkeznek, alig várjuk, hogy olvashassuk ezeket.

Legfontosabb posztjaink