Jön a Solo hónapja – ezt olvashatjuk szeptemberben

Cikksorozatunkban minden hónap elején jelentkezünk az adott időszak várható kánontartalmaival. Mert bár filmet egy jó darabig nem kapunk, és az új animációs sorozatra is várnunk kell még egy kicsit, de a könyves–képregényes fronton szinte hetente új Star Wars-tartalmak jelennek meg. Nézzük tehát, hogy mi várható szeptemberben!

E havi beharangozónk leginkább a Solo: Egy Star Wars-történethez kapcsolódó tartalmakra fókuszál, ugyanis számos efféle kötet jelenik meg szeptemberben – mind Amerikában, mind hazánkban. Ráadásul szeptember 14-én érkezik a film digitálisan letölthető verziója, míg szeptember 25-én megjelenik Amerikában a Blue-ray lemez és a DVD is. A Blue-ray verzión kilenc extra tartalom, valamint nyolc kimaradt jelenet is helyet kap. Az extrák között lesz például kerekasztal-beszélgetés a rendező és a stábtagok részvételével, bepillanthatunk az „új” Falcon megalkotásának titkaiba, valamint más színfalak mögötti érdekességeket is találunk.  A kimaradt jelenetek szintén érdekesnek ígérkeznek, láthatjuk ugyanis a mimbani csata bővített verzióját, megpillanthatjuk a fiatal Han Solot birodalmi kadétként, sőt Han és Csubi első hógolyóharcát is! 

Szeptember 4-én jelenik meg továbbá Mur Lafferty tollából a film regényváltozata, pontosabban annak egy bővített kiadása. A szerző ugyanis jóval többet ígér, mint amit a filmben is láthattunk. A kimaradt jelenetek és egyéb tartalmak közé tartozik például Han Solo kirúgása a carridai pilóta-akadémiáról, megismerjük ennek okát, valamint a hadbíróságon felbukkan két képregényekből ismerős arc, a filmből sajnos végül kimaradt két csetlő-botló balfácán, Tag és Bink is (őket a film kivágott jelenetében különben Jon Kasdan forgatókönyvíró és Toby Hefferman rendezőasszisztens alakította). A fenti fejezet különben a StarWars.com-on angolul olvasható. Talán még ennél is izgalmasabb az a szintén online közzétett könyvrészlet, mely szerint Enfys Nest a megszerzett koaxiumot átadta Saw Gerrerának, akit ráadásul a találkára az ifjú Jyn Erso is elkísért!  Ezek a jelenetek bizonyítják, érdemes várnunk Lafferty könyvének megjelenését! 

A Solo: Egy Star Wars-történet a felnőtt regény mellett kap fiatalabbaknak szóló feldolgozásokat is, a Junior Novel változatot Joe Schreiber jegyzi, míg a legkisebbeknek szánt verziót Nate Millici írja és Diogo Saito rajzai díszítik. A Solo-tartalmak azonban ezzel még nem érnek véget! Szeptember 11-én jön ugyanis Jason Fry Solo: A Star Wars Story – Tales from Vandor (Vandori történetek) című kötete, egy, a Star Wars világán belüli kötet, amelyből a Vandor jégvilágán tanyázó gengsztereket, csavargókat, csempészeket és kalózokat ismerhetjük meg alaposabban. Ráadásul – még szeptember 4-én – kapunk egy szakácskönyvet is Larra Startól, mely a humoros The Star Wars Cookbook: Han Sandwiches and Other Galactic Snack (Star Wars szakácskönyv: Han szendvicsek és más galaktikus harapnivalók) címet viseli. Ezek mellé társul továbbá Elizabeth Schaefer gyerekolvasóknak szánt Solo: Little Golden book (Kis aranykönyv) című könyve, valamint szintén a legkisebbeket célozza meg a Star Wars Seasonal Storybook. De hogy visszatérjünk a felnőtteket is jobban érdeklő könyvekhez: szeptember 18-án megjelenik Pablo Hidalgo és David West Reynolds gondozásban a Star Wars Complete Visual Dictionary – Updated Edition, a bővített és frissített képes útmutató, amely egyebek között már a folytatástrilógia eddig megjelent két filmjének információit is tartalmazza.  Szeptember 30-án pedig várhatóan magyarul is megjelenik a Solo: Egy Star Wars-történethez kapcsolódó kánonregény, Daniel José Older Végső dobás: egy Han és Lando történet című könyve a Szukits Kiadónál. 

Térjünk ki röviden a képregényekre is. Szomorú hírrel kell kezdenünk, szeptemberben jelenik meg ugyanis az utolsó, 31. füzete az egyik nagy kedvenc képregény-sorozatomnak, a Charles Soule által írt Poe Dameronnak. A történetből kiderül, hogy hogyan alakul Poe vezette Black Squadron (Fekete Osztag) utolsó küldetése, amely során elkeseredetten keresik a szövetségeseket Leia Organa tábornok és az Ellenállás ügyének. Tudjuk, hogy Poe mellett Snap Wexley is szerepelni fog a IX. epizódban, a többiek – Jessika Pava, Karé Kun, Suralinda Javos – túléléséért azonban még aggódhatunk. Szintén szeptemberben fejeződik be Az utolsó Jedik képregény-adaptációja is. Ezen felül a hónapban Annual-t kap Doctor Aphra, melyben két galaktikus szörnyvadászt ismerhetünk meg: Winloss-t és Nokk-ot, egy cyborg és egy hüllő alkotta förtelmes házaspárt. Emellett folytatódik Aphra sorozata is, ahogy a Star Wars-sorozat Hope Dies (A remény meghal) történetfolyama, valamint – visszakanyarodva a Solo-témához – a Lando: Double or Nothing (Dupla vagy semmi) minisorozat következő számai is várhatók!  Magyar képregényes fronton két mini jelenik meg  előreláthatóan szeptember 12-én a Szukits Kiadó jóvoltából: a Marjorie Liu által jegyzett Han Solo, valamint Charles Soule Obi-van és Anakin című története.

Jó olvasást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink