It’s treason, then – ezt olvashatjuk júliusban

Mitth’raw’nuruodo. A Star Wars könyvek legzseniálisabb karaktere. A Bővített Univerzum/Legendák legzseniálisabb karaktere. A Kánon könyvek, képregények/animációs sorozatok legzseniálisabb karaktere. És mint kitalálhattátok az én kedvenc karakterem. Nos nem kell már sokat várni, és Thrawn főadmirális visszatér, egy új, izgalmas kötetben – méghozzá még ebben a hónapban! Ezt olvashatjuk júliusban!

Kétségkívül július leginkább várt könyves/képregényes megjelenése a nagyszerű Timothy Zahnhoz köthető, akinek életéről, munkásságáról korábban portrécikkel is jelenetkeztünk. Zahn az immár kánonba tartozó Thrawn-sorozata elérkezett a harmadik felvonáshoz, mely a Thrawn: Treason nevet viseli. A kötet keménykötéses verziója július 23-án jelenik meg az amerikai könyvesboltok polcain, valamint digitálisan is olvasható lesz (én természetesen már előrendeltem). Sőt, azok a szerencsések, akik részt vesznek az idei San Diego Comic-Con rendezvényén július 18. és 21. között, a Del Rey kiadó jóvoltából már korábban beszerezhetik a kötetet, ráadásul egy menő exkluzív borítóval ellátott változatát:

Security Check Required

No Description

A kötet sok izgalmat és intrikát ígér, az Uralkodó és Tarkin nagymoff mellett  szerepet kap benne Orson Krennic igazgató is, valamint Eli Vanto és a Chiss Birodalom is visszatér.  Thrawnnak pedig választania kell a népe iránti lojalitás és a Palpatine-nek fogadott hűség között. A regény idővonalon betöltött helyéről is vannak ismereteink, a Lázadók animációs sorozat negyedik évadja alatt játszódik, a 10. epizód (Jedi Night) és a finálé (Family Reunion – and Farewell) közötti időben. S ahogy az már lenni szokott, a kiadó ezúttal is megajándékozott minket egy rövid részlettel a hivatalos honlapon, melyben a Thrawn–Tarkin–Krennic trió mellett egy új birodalmi főadmirálist, Savitot is megismerhetjük. A részlet ráadásul hangoskönyvként is meghallgatható a nagyszerű Marc Thompson előadásában.

THE GRAND ADMIRAL CROSSES PATHS WITH THE EMPEROR IN THRAWN: TREASON – EXCLUSIVE EXCERPT
Three men are seated around the table in the Star Destroyer Firedrake’s command conference room. The room itself is a duplicate of the Chimaera’s conference room, though the Firedrake’s table and chairs are newer and somewhat more elaborate. RÉSZLETEK ITT!

Persze amíg Thrawn főadmirális visszatérésére várunk, addig is akad olvasnivaló: elsősorban képregényes fronton.  Folytatódik a jól megszokott Star Wars sorozat, azonban immár Kieron Gillen nélkül. Az alkotó – akiről szintén portrécikket írtunk – átadta a stafétát az Age of Rebellion (al)szériát, illetve például a Planet Hulk sorozatot jegyző Greg Paknak, míg a rajzokat Phil Noto készítí. Ráadásul egyből két füzettel (68-69.) érkeznek júliusban! A Pak által írt első story-arc a Rebels and Rogues címet viseli, s a történet végre közelíteni kezd A Birodalom visszavág cselekményeihez: a Lázadók immár a leendő új bázisuk után kutatnak. A 68. szám ráadásul Csubi és 3PO epikus csapatát ígéri!

Star Wars 68. számának borítója. Kép forrása: wookieepedia

Ugyancsak újdonság, hogy egy  újabb Vader sorozat érkezik,  amely a Target Vader címet viseli, s Robbie Thompson nevéhez köthető. A történet szerint Vader egy titokzatos bűnszövetkezet ellen kutat, akik a Birodalom kormányzatának hatósugarán kívül működnek. Valójában azonban Vader most nem a vadász, hanem a préda, a szindikátus ugyanis egy csapat fejvadászt bérelt fel arra, hogy elintézzék a Sith Nagyurat. A képregény borítóján láthatjuk például Dengart is, de a csoport vezetője ezúttal  Beilert Valance,  egy korábbi birodalmi tiszt, aki átállt az „alvilág” oldalára. Valance karaktere először a Bővített Univerzumban, a régi Star Wars képregényben szerepelt, majd a kánonban a Han Solo – Imperial Cadet miniszériában debütált, melyet szintén Robbie Thompson írt. Várós.

Beilert Valance a Target Vader 1. számának borítóján

Az újdonságok sora azonban még nem ért véget! Július 3-án jön ugyanis az Age of Resistance (al)sorozat, Tom Taylor tollából. Ahogy az már megszokott az Age of képregényeknél, ismét párban kapjuk a karaktereket, az első füzet Finnről, a második pedig Phasma századosról szól majd. Júliusban ráadásul Special füzetet is kapunk, amely – szintén a szokásos módon – három rövidebb történetet tartalmaz: az első, a  Hugo-díjas G. Willow Wilson  sztorija Holdo admirálisról, a második Tom Taylor története Maz Kanatáról, míg a harmadikat Chris Eliopolus jegyzi, s BB–8-et helyezi a középpontba. A legizgalmasabbnak talán a Kanata-sztori ígérkezik, a takodanai kalózkirálynő ugyanis Han Solot és Csubakkát bízza meg egy feladattal!

Természetesen a futó sorozatok is további részekkel jelentkeznek: a Doctor Aphra a 34., az Alphabet Squadron regényhez kapcsolódó TIE Fighter mini a 4., míg a Galaxy’s Edge parkhoz kötődő, hasonló című miniszéria ugyancsak a 4. füzetével jelentkezik a hónapban.  Utóbbiban ráadásul ugyancsak felbukkan majd Doctor Aphra is!  A Marvel mellett az IDW képregénysorozata, a Star Wars Adventures is folytatódik, ezúttal Poe Dameron, és az Ellenállás kerül terítékre. Emellett egy Annual is megjelenik a hónap végén, amiben Lando Calrissian és Jaxxon közös kalandját követhetik végig az olvasók!

A magyaroknak is jut olvasnivaló

Rátérve a magyar megjelenésekre, itt is egy regénnyel kell kezdenünk! Július 24-én jelenik meg a Szukits Kiadó jóvoltából ugyanis E. K. Johnston Padmé Amidaláról szóló regénye, A királynő árnyéka. 

Star Wars: A királynő árnyéka
Miután lezárul a Kereskedelmi Szövetséggel folytatott háború, Padmé Amidala királynő lemond a Naboo trónjáról. Bár az uralkodás terhét levetette, a forrongó Galaxisban ő sem lel nyugalmat… Padmé az új királynő kérésére szenátorként folytatja népe szolgálatát, ám a Coruscanton zajló politikai csatározások és ármánykodás alaposan próbára teszik a Galaktikus Szenátus fiatal tagját. Legjobb barátnője, Sabé siet a segítségére: hűséges udvarhölgyének közreműködésével Padmé egy időben két helyen is jelen lehet. Miközben a volt királynő a szenátusban küzd a Köztársaságért, Sabé a Tatuinra indul egy különleges küldetésre… Vajon az újdonsült szenátor képes lesz megvalósítani nemes terveit? Ehhez nemcsak a rátermettségében kétkedő politikusokkal kell szembenéznie, hanem a galaxis békéjét fenyegető sötét erőkkel is… ELŐRENDELHETŐ ITT.

A Szukits Kiadó munkatársai képregényes téren sem lazsálnak, a hónap végén ugyanis két újabb kötet kerül ki magyarul is a nyomdából: az egyik a Doctor Aphra: Újratöltve, a másik pedig a Star Wars sorozat soron következő felvonása, amely a Múló remény címet kapta. Utóbbit az eddig Gillen által írt sorozat talán legjobb történetszálának tartom, igazi dráma, melyből megismerjük a Zsivány Osztag születését, valamint azt is, hogy hová tűntek az Egy új reményben és a Zsivány Egyesben látott lázadó tábornokok A Birodalom visszavág idejére…

Jó olvasást kívánunk!

Nyitókép: A Thrawn: Treason exkluzív, SDCC-re készített borítója

One thought on “It’s treason, then – ezt olvashatjuk júliusban”

  1. Pingback: Games - Hírek Mai Érdekességek
  2. Trackback: Games - Hírek Mai Érdekességek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink