[Exkluzív] Mégsem jelenik meg A mandalore-i: Képes útmutató

A mandalore-i Képes útmutató borítójának részlete (Wookieepedia)

FRISSÍTÉS (2021. március 9.)

A DK bejelentette, hogy a könyv nem jelenik meg. További részletek itt:

Úgy tudjuk, nemcsak magyarul, hanem semmilyen nyelven sem készül el a The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide című könyv.


Az eredeti tervek szerint július elsején jelent volna meg Pablo Hidalgo The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide című könyve az Egyesült Királyságban, majd pár nappal később az Egyesült Államokban is. Magyarországon a Kolibri tervezte kiadni A mandalore-i: Képes útmutató címmel. Ám a Disney munkájára rálátó forrásunk szerint

nem jelenik meg a kötet angol verziója sem, így természetesen a magyar kiadásra sincsen esély.

Informátorunk úgy tudja, hogy a döntést sem a kiadó (DK), sem a Lucasfilm részéről nem indokolták meg hivatalosan, mindenesetre ő azt hallotta, egyik fél sem akarta igazán publikálni a kötetet. Mindez azért is meglepő, mert a filmekhez készült Képes útmutatók a legnépszerűbb referenciakötetek közé tartoznak, amelyek rengeteg in-universe háttér-információt tartalmaznak az adott alkotással, annak helyszíneivel, karaktereivel és járműivel kapcsolatban.

 Innentől spekulálunk:  tippre az állhat a döntés hátterében, hogy nem akarnak két évadonként újabb és újabb Képes útmutatókat kiadni A mandalore-ihoz. Pláne azok után lehet logikát keresni a döntésben, hogy hivatalossá vált, létrejön a rajongók által csak Mandoverzumnak nevezett, több élőszereplős sorozatból álló, történetük és karaktereik által is összefüggő sztorifolyam. Személy szerint könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy vagy A mandalore-i sorozat végét követően kapunk Képes útmutatót, vagy a Mandoverzum több sorozatát egyben taglalhatja majd az első ilyen kötet.

Mindenesetre a rajongók biztosan szomorúak lesznek, hiszen talán nem túlzok, ha a The Mandalorian: The Ultimate Visual Guide című kötetet 2021 legjobban várt Star Wars könyvének nevezem. A kötet sztornózása kapcsán megkérdeztük a DK-t és Lucasfilmet, ám az elmúlt pár napban nem reagáltak a megkeresésünkre, a kötet pedig továbbra is előrendelhető egyes webshopokban.

FRISSÍTÉS (2021. február 15.)

Forrásunk új információk birtokába jutott, amelyek némiképp megmagyarázzák a könyv elkaszálását. A könyvet az utolsó utáni pillanatban állították le, mert az összekapcsolódó, Disney+-ra érkező sorozatok más stratégiát kívánnak meg, és a Lucasfilm jobban felügyelni kívánja a megjelenő könyveket. A mandalore-i: Képes útmutató, vagy ennek egy felturbósított verziója 2022 előtt nem fog megjelenni a forrásunk szerint.

Informátorunk egyébként ugyanaz a személy, aki anno a később a Köztársaság Fénykorára átnevezett Project Luminousról mesélt nekünk. A világon elsőként mi írtuk meg az infókat, amelyek túlnyomó többsége csont nélkül bejött. Ugyancsak ő árulta el hónapokkal A mandalore-i premierje előtt, hogy a főszereplő talál majd egy gyermeket, akinek a pátyolgatásával telik majd az első évad jó része…

Exit mobile version