Bekukkanthatunk Az utolsó Jedik utáni időszakba – ezt olvashatjuk augusztusban

Cikksorozatunkban minden hónap elején jelentkezünk az adott időszak várható kánontartalmaival. Mert bár filmet egy jó darabig nem kapunk, és az új animációs sorozatra is várnunk kell még egy kicsit, de a könyves–képregényes fronton szinte hetente új Star Wars-tartalmak jelennek meg. Nézzük tehát, hogy mi várható augusztusban!

A július a pörgésről, az SDCC-ről, a nagy bejelentésekről és az izgalmas tartalmakról szólt: A klónok háborúja folytatása, új előzménytrilógiára fókuszáló könyvek és új képregénysorozatok bejelentése, valamint a Thrawn: Alliances megjelenése, és a IX. epizód szereplőinek kihirdetése is e hónapban történt – alig győztük kapkodni a fejünket. Egy ilyen mozgalmas júliust természetszerűen az augusztusi uborkaszezon követi –  ezt a Star Wars: Ellenállás animációs sorozat esetleges előzetese kavarhatja fel. 

A könyvek terén az amerikai olvasónak meg kell elégednie a júliusi kötetekkel, csupán a Star Wars Annual 2019 című évkönyvet említhetjük meg, ami inkább foglalkoztató könyv, mint valódi olvasnivaló. A magyar olvasó némileg szerencsésebb, ugyanis  a Szukits Kiadó augusztus 15-ére ígéri a már júliusban beharangozott Leia, az Alderaan hercegnője, valamint a Canto Bight című köteteket.  Szintén a hónap végére várhatunk egy különleges gyerekkönyv magyar megjelenését, mely a Star Wars: Programozási feladatok címet viseli. A könyvet a Kolibri Kiadó forgalmazza, a Scratch-ben való programozásra tanítja meg a gyerekeket, Star Wars köntösbe bújtatva az informatikát.

Áttérve a képregényekre, a szokásos futó füzetek biztosítják, hogy augusztusban se maradjunk Star Wars-tartalmak nélkül, s ne legyenek elvonási tüneteink. Már a mai napon is két új füzet látott napvilágot: folytatódik a Star Wars sorozat Hope dies (A remény meghal) story arc-ja, a 3. füzettel, míg Az utolsó Jedik képregény-adaptációja is megérkezik az 5. számmal. Szintén folytatódik a Darth Vader: Dark Lord of the Sith (A sith sötét nagyura) sorozat, mely a hónapban megkezdi a Fortress Vader (Vader erődje) történetfolyamot, melynek az első füzete augusztus 8-án, a második augusztus 15-én érkezik.

Szintén halad tovább Charles Soule másik nagy sikerű sorozata, a Poe Dameron, amelynek  The Awakening (Az ébredés) címre hallgató fejezete már Az utolsó Jedik alatt és után játszódik , amikor a Black Squadron (Fekete Osztag) próbál mindent elkövetni, hogy segítséget szerezzen a szorult helyzetbe kerülő Ellenállás számára. A Poe Dameron ezúttal újabb Annualt is kap, melyet Jody Houser, az előző hónapban befejeződött Thrawn képregény írója jegyez majd. Folytatódik a hónapban Doctor Aphra egyre pikánsabbá váló története, valamint a Lando: Double or Nothing (Dupla vagy semmi) minisorozat is.

Újdonságként jelentkezik viszont a Beckett című egyrészes, amely 40 oldalon keresztül kíséri végig Tobias Beckett kalandját.  A sztoriból egyrészt magát a hírhedt csempészt, másrészt az Enfys Nesttel fennálló ellentétét is jobban megismerhetjük.  Az egyrészes történetét Gerry Duggan írja, aki korábban a Star Wars: Chewbacca című miniszériát is szerezte, de a Marvel berkeiben például Deadpool, Hulk, Infinity Gauntlet és Nova képregényeket köszönhettünk neki.

 A magyar képregényes megjelenés is említést érdemel, ugyanis a Szukits jóvoltából két újabb kötet várható:  augusztus 22-én jelenik meg Marjorie Liu Han Solo minisorozata, valamint augusztus 15-étől kapható magyarul is Charles Soule egy korábbi kánonmunkája, az Obi-Wan és Anakin. A képregény Anakin Skywalker padawan-évei alatt játszódik, egy izgalmas kalandot olvashatunk, ahol mester és tanítvány először kerül szembe egymással…

Jó olvasást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink