A Királynő hónapja – ezt olvashatjuk márciusban

Március hónapban folytatódik az előzmény-korszak reneszánsza mind könyves, mind képregényes fronton. Utóbbi területen új Vader képregény-miniszéria is indul, na és persze a régi sorozatok is haladnak tovább. Nézzük, mit olvashatunk e hónapban!

Az amerikai könyvpremierek esetében egyetlen, de annál izgalmasabb kötet érkezik, mégpedig E. K. Johnston Queen’s Shadow című, fiatal felnőtteknek szóló kategóriába sorolt regénye. Az írónő a magyar olvasók számára is ismert lehet, az Ahsoka című, ugyancsak fiatal-felnőtt regénye kedvelt olvasmány a karakter rajongóinak körében. Emellett a Bizonyos szemszögből című, negyvenedik évfordulóra kiadott novelláskötet egyik rövid történetét is ő írta,  mely magyarul a Bármilyen nap alatt címet viseli.

Mivel idén már 20 éves a Baljós árnyak mozifilm, így kétség kívül indokolt, hogy a Bővített Univerzum sok Anakin és Obi-wan története mellé végre a női főhős is megkapja külön kalandját.

A történet fiatal felnőtt kategóriája minden bizonnyal a főhős életkorából (is) adódik. Padmé Naberrie mindössze 14 éves a nabooi krízis idején (és amikor találkozik az ifjú Anakin Skywalkerrel), a kötet pedig nem sokkal a Baljós árnyak eseményeit követően veszi a fel a történet fonalát. Így a regény részben a felnőtté válásról szól, aminek fontos politikai aspektusa is akad, ugyanis az ifjú királynőből hamarosan a Naboo szenátora válik. A kötet így minden bizonnyal párhuzamba állítható majd Padmé leányának, Leiának az ifjúkori kalandjával, melyről Claudia Gray írt egy nagyszerű könyvet, amit mi is ajánlunk. Johnston új regényében fontos szerepet kapnak majd Padmé udvarhölgyei is, jobban megismerhetjük karaktereiket, de reményeink szerint felbukkan Sola Naberrie, Padmé lánytestvére is. Sola ugyanis Luke és Leia nagynénjeként egy kevéssé ismert tagja a híres Skywalker-famíliának.

 Már-már természetesnek is  mondhatjuk, hogy az új Padmé-regény mellé egy új Padmé képregény is dukál. A Jody Houser által írt Age of the Republic (al)sorozat következő füzete ugyanis Padmé Amidala szenátort helyezi középpontba. A képregényben Padmé egy diplomáciai küldetés során igyekszik megnyerni a Köztársaságnak az egyik semleges világot, ami akár csapda is lehet számára. Ahogy az lenni szokott az Age of Republic esetében, ezúttal is párosával érkeznek a hősök és gonoszok, a sorozat másik márciusi füzete ezúttal Grievous tábornokra fókuszál. Szintén az előzményfilmek korszakába visz vissza minket az IDW Star Wars Adventures sorozatának új, 19. füzete, melynek főszereplője ezúttal Obi-Wan Kenobi lesz, de  Rex százados is vendégszerepel! 

Rex = Nik Sant?
Időről időre fut egy kört az a rajongói teória, amely szeretné beszuszakolni Rex parancsnokot A Jedi visszatérbe. Kimondva nincs, de lehet hinni abban, hogy Rex és Nik Sant azonos személy. RÉSZLETEK ITT.

A Marvel Comics többi sorozata is folytatódik természetesen, a legrégebbi, Star Wars sorozat márciusban, a 62. számával újabb történetfolyammal indít, The Scourging of Shu-Torun címmel, melyben Leia igyekszik bosszút állni és megbüntetni új nemezisét, a Felkelés flottáját eláruló Trios királynőt. A 63. füzet is kijön még a hónapban, melyben a Jedha-történetfolyam antagonistája,  Kanchar parancsnok is visszatér!  A hónap végén folytatódik a Doctor Aphra sorozat is, melyben tovább követhetjük a vagány régészlány és a gyilkos Triple-Zero bizarr kalandját. A Han Solo történetek ugyancsak haladnak tovább, a Solo: Egy Star Wars-történet képregény-adaptációja az utolsó előtti, míg a Han Solo: Imperial Cadet az utolsó, befejező füzetével jelentkezik a hónapban.

Akik a két korábbi Vader-képregénysorozat hiánya miatt esetleges Vader-elvonási tünetekben szenvednek, azok számára jó hír, hogy márciusban rajtol az új Vader mini, a Vader: Dark Visions.

Az új képregény történetét Dennis Hopeless (Cloak and Dagger, Jean Grey) írja, míg Paolo Villanelli rajzai ékesítik.  Az ötrészes sorozat első két füzete is márciusban érkezik, tovább szőve a galaxis legikonikusabb karakterének mítoszát. Az IDW emellett egy A Birodalom visszavág és egy Solo: Egy Star Wars-történet képregény-adaptációt is piacra dob. Továbbá – elsősorban a legkisebbek számára – egy Forces of Destiny: May the Force be with Us képregény is várható, mely a hasonló nevű animációs mikrosorozaton alapul.  Sőt még egy Legendák képregény-gyűjteményt is kiadnak Star Wars: Ewoks – Flight to Danger címmel, ami a régi, 10 részes Ewoks minisorozat füzeteit foglalja egybe. 

Áttérve a magyar megjelenésekre, a Szukits Kiadó ebben a hónapban már valóban piacra dobja a Koréliai Hajsza című fiatal-felnőtt kánonregényt, melyről természetesen majd mi is beszámolunk. Március végén pedig – remélhetőleg – a Darth Maul: A Dathomir fia című képregénykötet is megjelenik, amely A klónok háborúja animációs sorozat el nem készült, Darth Maulról szóló részeit dolgozza fel képregényes formában. Ugyancsak ekkorra várható a Széthasadt Birodalom megjelenése is, amely az endori csatát követő napokat dolgozza fel, és  a klasszikus hősök mellett fontos szerepet kap benne Kes Dameron és Shara Bey, azaz Poe Dameron szülei is! 

Jó olvasást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink