A Jedi visszatér – ezt olvashatjuk februárban

Korábban már írtunk arról, hogy a 2018. év vége, 2019. év eleje fontos lépéseket tett/tesz az előzményfilmek korszaka felé, elég csak a Star Wars Battlefront II-höz érkező új karakterekre, az Age of the Republic képregénysorozatra, E. K. Johnston érkező Padmé-könyvére, vagy Claudia Gray várva várt Master & Apprentice című regényére gondolnunk (hogy A klónok háborúja folytatásáról ne is beszéljünk!). Na de ne rohanjuk ennyire előre, egyelőre nézzük csupán az év legrövidebb hónapját, a farsangi időszak derekát, a februárt.

Február a Jedi visszatérésének időszaka, már amennyiben a VI. epizód címét Anakin Skywalkerre vonatkoztatjuk, és nem Luke-ra, vagy az egész rendre.  Amíg ugyanis januárban Dooku gróf csatlakozott a Battlefront II. játékhoz,  ebben a hónapban Anakinra várhatunk, akit ugyanaz a Matt Lanter szólaltat meg, mint aki A klónok háborújában is szinkronizálta. 

Anakin azonban ebben a hónapban nem csupán a különböző játékplatformokra érkezik, hanem a február 6-án új számmal érkező Age of the Republic sorozat ezúttal ugyancsak egy Anakin-történettel jelentkezik. Az ez esetben is Jody Houser által írt történet a Klónháborúk sűrűjébe kalauzolja az olvasót, ahol  Anakin Skywalkernek döntenie kell a jedi kódex vagy egy sötétebb út között.  Vendégsztár: Obi-wan Kenobi (Hello there!).

Bár a Battlefrontban fordított volt a sorrend, a képregényben az Anakin-történet után, február 13-án kapjuk meg a Dooku-központú füzetet. Februárban nemcsak a Marvel Comics, hanem az IDW is az előzményfilmek világába vezet minket. A Star Wars Adventures 18. számának Padmé Amidala és Jar Jar Binks, míg a 19. füzetnek Obi-Wan Kenobi lesz a főhőse, utóbbi mellett továbbá Rex százados is tiszteletét teszi.

Rex = Nik Sant?
Időről időre fut egy kört az a rajongói teória, amely szeretné beszuszakolni Rex parancsnokot A Jedi visszatérbe. Kimondva nincs, de lehet hinni abban, hogy Rex és Nik Sant azonos személy. RÉSZLETEK ITT.

A két IDW képregényben tovább folytatódik a Flight of the Falcon történetfolyam is, amit a hónap végén egy külön egyfüzetes képregény, a Star Wars Adventures: Flight of the Falcon  tetőz be, természetesen Hondo Ohnakával. A Flight of the Falcon projektről, melynek zárótörténetei már Az utolsó Jedik eseményei után játszódnak, korábban mi is beszámoltunk. És ha már Millennium Falcon, a klónháborús történetek mellett természetesen folytatódnak a Han Solo-központú minik is, az Imperial Cadet a negyedik, míg a Solo: Egy Star Wars-történet adaptációja az ötödik füzetével érkezik. Végül de nem utolsó sorban, tovább szövődik Doctor Aphra és Triple Zero „kalandja” is.

Hondo Ohnaka és a Sólyom röpte
Egy friss regény beleillik a Flight of the Falcon multimédiás történetfolyamba. De mi is ez pontosan? Hogyan kapcsolódik hozzá a Galaxy’s Edge? Ennek jártunk utána. RÉSZLETEK ITT.

A magyar megjelenésekre térve szintén tartogat számunkra újdonságokat a február. A Szukits kiadó jóvoltából ugyanis a hónap végére várható a Rae Carson Most Wanted című regényének fordítása, mely magyarul a szerintem kifejezetten jól sikerült Koréliai hajsza címet viseli. A regény Han és Qi’ra korai történetét meséli el a koréliai alvilágban, melyben a filmben szereplő Fehér Férgeken kívül például a kánonban egyre nagyobb szerepet kapó Droid Gotra, valamint a Star Wars (al)világában először debütáló Kaldana Szindikátus is megjelenik.

7-8 Star Wars-regénnyel és 10-12 képregénnyel készül a Szukits 2019-re
Átlagosan minden hónapra jut majd egy gyűjteményes képregénykötet a Szukits Kiadó jóvoltából a 2019-es esztendőben. Már most érdemes félretenni, mert remek címekkel készül a szegedi könyvkiadó. RÉSZLETEK ITT.

A könyv mellett képregény is várható, méghozzá nem is akármilyen! Greg Rucka Széthasadt Birodalom című minijét mindenkinek csak ajánlani tudom:  amellett, hogy kiválóan mutatja be A Jedi visszatér történetét követő eseményeket (illetve már az endori csatát is), Poe Dameron szüleit – Shara Beyt és Kes Dameront – is megismerhetjük belőle. 

Jó olvasást kívánunk februárban is!

Nyitókép: Anakin Skywalker is felbukkan ebben a hónapban a Battlefront II-ben, de képregényben is találkozhatunk vele (YouTube)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink