’86 után újra folytatódik egy Legendák-képregény – ezt olvashatjuk májusban!

A mozgalmas áprilist követően a május lazábbnak ígérkezik. Nincs se Celebration, se animációs sorozat, és könyves fronton sem várható nagy húzás, az április 30-án megjelent Dooku grófról szóló hangoskönyv után. Persze májusban sem maradunk olvasnivaló nélkül, de ezt leginkább a régóta futó, illetve áprilisban megkezdett képregényszériáknak köszönhetjük.

Ehavi rövid könyves beharangozónkat kezdjük az egyetlen májusi amerikai megjelenéssel, Ryder Azadi Windham TIE Fighter Owners’ Workshop Manual című kötetével. A hatodikán megjelenő könyv – ahogy a címből is kitalálható – egy illusztrált referenciakötet, melyből a Birodalom és az Első Rend TIE vadászait ismerhetjük meg jobban. A képekről Chris Reiff és Chris Trevas gondoskodik.

(MilnersBlog.com)

A bőség tehát inkább képregényes fronton várható – de mégis mik érkeznek? Miután befejeződött az Age of Republic sorozat, a múlt hónapban megkezdődött a projekt következő etapja, mely az Age of Rebellion sorozatcímet viseli. Az áprilisi Leia és Tarkin számokat, illetve a különszámot követően  ebben a hónapban négy füzet is várható! 

Első körben egy újabb ikonikus ellenpár, Han Solo és Boba Fett kerül terítékre. A Han Solo füzet már május elsején megjelent. A Greg Pak által írt füzet a yavini csatát követően játszódik, a címszereplő mellett fontos szerepet kap benne természetesen az elmaradhatatlan Csubakka (ezúton is részvétünk Peter Mayhew családjának!), valamint Luke Skywalker, és Han egy régi barátja és csempésztársa, bizonyos Akko is.

A Boba Fett füzet jövő héten várható, azzal az ígérettel, hogy kiderül belőle, milyen szívet rejt a mandalore-i páncél!

A hónap közepén érkezik továbbá a Lando Calrissian központú füzet, melyben Lando már Felhőváros vezetője, így a képregényben Lobot is szerepet kap majd. A Lando képregény „ellenpárja”, május utolsó Age of Rebellion füzete még izgalmasnak ígérkezik, annak főhőse ugyanis nem más, mint maga Jabba, a hutt!  Egy teljes Jabba-központú képregényfüzet! 

Jabba The Hutt Pizza GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Pizza GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Az új sorozatok közül izgalmasnak ígérkezik továbbá a Jody Houser által írt TIE Fighter minisorozat, mely Alexander Freed jövő hónapban érkező Alphabeth Squadron című regényének a spinoff szériája. A sorozat következő füzetében a Shadow Wing névre keresztelt TIE vadász osztagnak váratlan veszéllyel kell szembenéznie: a baráti tűzzel! Vajon a Lázadás beférkőzött a soraikba?  Vagy valami sokkal gonoszabb van emögött? 

Szintén folytatást kap egy másik áprilisban indult újonc, a Galaxy’s Edge sorozat, mely a hamarosan megnyíló élménypark otthonául szolgáló Batuura vezeti el az olvasókat. A különböző időszakokat felölelő sorozat második füzete egy izgalmas vendégszereplőt ígér. Míg az előző füzetben Han Solo bukkant fel, most Greedo jelenik meg a képregény új számának lapjain.

Shot Shows GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Shot GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A múlt hónapban indult sorozatok mellett a régebb óta futó történetfolyamok is haladnak tovább. Maradva a Marvel képregényeinél, a Star Wars  sorozat 66. füzetében Leia és Trios néznek majd farkasszemet egymással, míg a Doctor Aphra 32. számában a főhős épp egy titkozatos idegen templomot rabol ki. Ugyancsak folytatódik a Vader: Dark Visions című mini, ahol ezúttal egy X-szárnyú szemszögéből láthatjuk a sötét nagyurat.

Izgalmas kuriózumnak ígérkezik a  Legendák közé sorolt régi Star Wars széria,  mely  a Marvel Comics 80. születésnapja alkalmából egy új és utolsó számmal jelentkezik! A sorozat az 1980-as években futott, a legutolsó füzete 1986-ban jelent meg. Most azonban az ünnepi alkalomra egy újabb füzetet készítenek, mellyel le is zárják a régi sorozatot.

Ebben a Star Wars klasszikus karakterei mellett, a képregény olyan figurái is visszatérnek majd, mint Jaxxon a Star Wars zöld nyula, illetve társa, Amaiza Foxtrain.

Ismét felbukkan a Star Wars zöld nyula – SWCC#5
A Legendák közé tartozó Marvel Star Wars képregény „zöld nyula” már korábban is felbukkant a Star Wars Adventures lapjain, sőt még a Forces of Destinyben is kameózott. RÉSZLETEK ITT.

A sorozat 1986-ban megjelent eddigi utolsó, 107. számának borítója (Wookieepedia)

A Marvel mellett természetesen az IDW Star Wars Adventures sorozata is halad tovább, a 21. és 22. füzetek a klasszikus érába kalauzolnak minket, előbbi Han és Luke, utóbbi Leia és a droidok történetét tartalmazza. A két rendes szám mellett ráadásul májusban egy Star Wars Adventures annual is érkezik. A Cavan Scott által írt történet egyik főhőse Lando Calrissian lesz, akinek a társa ezúttal a már emlegetett zöld nyúl, Jaxxon!

A magyar megjelenések

A magyar könyves-képregényes fronton a Kolibri Kiadó a  napokban dobja piacra a Pablo Hidalgo által írt Star Wars Propaganda: A meggyőzés gépezete című várva várt referenciakötetet , mely zseniális  in-universe politikai plakátokat, és a mögöttük lévő történetet mutatja be számunkra. Információink szerint az időzítés sem véletlen: az EP-választások elé tervezték a megjelenést. Szintén májusban várható a már említett Cavan Scott által írt lapozgatós szerepjátékkönyv, a Star Wars: Dönts és lapozz! Obi-Wan és Anakin küldetése, ahol az olvasó játékossá válik és saját döntései határozzák meg a küldetés kimenetelét.

A Szukits Kiadónál ezúttal a Charles Soule által írt, nagy sikerű Darth Vader: A Sith sötét nagyura újabb kötete lát napvilágot május 6-án, mely a Jedik hagyatéka címet viseli és az előzményfilmekből ismert jedi levéltáros, Jocasta Nu mester valamint az inkvizítorok történetét is jobban megvilágítja. A másik, szintén aznap érkező képregény a Mace Windu: a Köztársaság védelmezője, amit már csak azért is érdemes egyszerre olvasni a Darth Vader sorozattal, mert történetük kapcsolódik egymáshoz!

Jó olvasást!

Nyitókép: A Marvel Star Wars-sorozatának 1986-ban megjelent eddigi utolsó, 107. számának borítója, részlet (Wookieepedia)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink