[Pletyka] Új KotOR játék érkezhet!

A Star Wars háza táján bennfentes információkkal rendelkező Cinelinx izgalmas pletykáról számolt be. A portál és főszerkesztője, Jordan Maison – aki korábban azt is elhintette, hogy két új animációs sorozatot készítenek A klónok háborúja mellett – most az EA és a DICE fejlesztés alatt álló Star Wars játékairól hozott pletykát: köztük egy új Knights of the Old Republic játékról is!

Maison forrásai szerint jelenleg az EA-nál egyszerre több különböző Star Wars játék fejlesztése is zajlik – ezek különféle stádiumokban járnak. Ezek között találjuk a nagy sikerű  Jedi: Fallen Order folytatását, egy Nintendo Switch-re készülő szoftvert, továbbá a Project Luminous titokzatos új játékát,  melyről világszinten portálunk adott hírt először. Maison információi ugyanakkor kissé különböznek a mieinktől, ő úgy tudja, hogy nem a játékkal fog indulni a projekt, s forrásai szerint akár már 2020-ban érkezhet.

A Star Wars komplett jövőjéről szól a Project Luminous
A Disney-hez közeli informátorunk úgy tudja, multiplatform projektről van szó, amely egy játékkal indul majd. Állítólag a Disney is érzi, hogy az eddigi filmes irány nem megfelelő, ezért kezdett bele évekkel ezelőtt egy nagyszabású projekt megtervezésébe, amelynek eredményeként a Star Wars franchise jövőjét a Marvel filmes univerzumhoz tennék hasonlatossá. Informátorunk úgy tudja, hogy az új, összefüggő multiplatform történet 3-400 évvel a Skywalker saga ELŐTT játszódik majd. A kerettörténet szerint a jedik egy csoportja elindul felfedezni a galaxis addig ismeretlen régióit. Ezen utazás során különféle kalandokba keverednek, három különböző szintű ellenfelekkel szemben, amelyek közül a legkomolyabbak amolyan ősgonoszok, sith istenségfélék, az informátorunk leírása szerint. RÉSZLETEK ITT.

Úgy tűnik azonban, hogy a Lucasfilmnek nemcsak a 3-400 évvel a Skywalker saga előtti időszakkal, az úgynevezett Óköztársaság korával, hanem a több ezer évvel korábban fennálló Régi Köztársasággal is vannak tervei! A Cinelinx exkluzív információi szerint ugyanis egy

új KotOR játék is érkezik a jövőben.

Maison úgy tudja, ez nem egy szimpla remake lesz, aminek a fejlesztéséről, illetve leállításáról már a korábbi években cikkeztek, hanem egyfajta folytatás, vagyis inkább „újragondolás”. Maison egyik forrása szerint ugyanis az új játék azt a célt is fogja szolgálni, hogy  a korábbi két epizód fontos elemeit integrálja a Star Wars kánonjába. 

16 érdekesség a 16 éves KotOR kapcsán
A játékról készült hiánypótló könyvből gyűjtöttünk össze egy hosszú cikkre való érdekességet a szülinapos RPG-ről. RÉSZLETEK ITT.

Nos reménykedjünk, hogy a Jedi: Fallen Order sikerei után az EA magára talált Star Wars téren és sok újdonság van a fejlesztők virtuális kabátujjában!

Nyitókép: Malak és Revan (DenOfGeek.com)

Legfontosabb posztjaink