[Hivatalos] Videójátékkal indul A Köztársaság Fénykora projekt

Yoda A Köztársaság Fénykorában a Temple of Darknesshez készült látványterven (ILMxLAB)

A The Hollywood Reporter cikkében jelentette be az ILMxLAB, hogy a Tales from the Galaxy’s Edge VR-játék első része A Köztársaság Fénykorába kalauzolja el a játékosokat.


A november 19-én a Quest-család VR-szemüvegeire érkező Tales from the Galaxy’s Edge (Mesék a galaxis pereméről) VR-játék első epizódja – amely a Temple of Darkness (A Sötétség Temploma) címet viseli – A Köztársaság Fénykorába kalauzolja el a játékosokat, akik a múltba utazhatnak vissza. A VR játék cselekményéből csupán tizenöt perc játszódik a múltban, A Köztársaság Fénykora idején, amikor egy jedi padawannak, Ady Sun’Zee-nek a bőrébe bújhatunk. Ady a batuu-i jedi kutatóközpont tanulója, ahol egy titokzatos ereklye elszabadítja a gonoszt. A lánynak a pusztítás egyedüli túlélőjeként kell együttműködnie Yoda mesterrel, akinek a tanításait követve szembe kell néznie a sötétséggel a templom falain belül – és a saját lelkében is.

Ady Sun’Zee

Hátborzongató előzetes is érkezett a VR-játék első epizódjához:

Michael Siglain, a Lucasfilm Publishing kreatívigazgatója – aki összeverbuválta A Köztársaság Fénykorán dolgozó ötfős írói gárdát – elmondta, izgatott amiatt, hogy nem csak nyomtatott oldalakon látogathatunk el ebbe az érába, és hogy magával Yodával közösen tehetjük ezt meg. Elárulta egyébként azt is, hogy nemcsak az IDW korábban beharangozott The High Republic Adventures című képregény-sorozatában, hanem más művekben is szerepel majd Yoda, akit úgy láthatunk majd a játékban, amiben a legjobb: a padawanok képzése közben.

A játék egyébként több szempontból is érdekes. Visszatér C–3PO hangjaként Anthony Daniels, akivel kapcsolatban korábban arról pletykáltak, hogy egy animációs projekthez rögzített hangot, de mint kiderült, a játékon dolgozott. Yoda hangjaként Frank Ozt hallhatjuk majd, s amikor a karakter felbukkant a játék előzetesében, már sokan arra gyanakodtak, hogy A Köztársaság Fénykorában járunk majd.

Korábban is volt arról szó, hogy játék, egyenesen VR-játék készülhet A Köztársaság Fénykorához. 2020. januárjában – amikor a világon elsőként írtunk arról, mit takarhat a később A Köztársaság Fénykorára átnevezett Project Luminous –, informátorunk tájékoztatása nyomán közöltük, hogy az egész projekt egy játékkal indul majd. Márciusban pedig Jordan Maison, a Cinelinx főszerkesztője írt arról (itt szemléztük), hogy VR-játék készül A Köztársaság Fénykorához.

Korábban úgy tűnt, A Köztársaság Fénykora érájával jövő január elején találkozhatunk majd először, amikor két regény és egy képregény is megjelenik. Később úgy festett, idén decemberben, Charles Soule novellája a Star Wars Insiderben lesz az első történet ebből a korszakból, most viszont már tudjuk, hogy

igaznak bizonyult a januári információnk, miszerint egy játék jelenik meg először a projektből, méghozzá jövő hónapban!

Ahogy az is eldőlt, hogy A Köztársaság Fénykora nem csupán egy képregényeket és könyveket tartalmazó projekt. A Star Wars következő nagy durranásának szánt projekt gőzerőkkel halad tovább, már bejelentették a könyvek és képregények második fázisát is, amelyek jövő nyáron jelennek majd meg.

A The High Republic Adventuresből is mutattak két oldalt a THR cikkében, íme:

Exit mobile version