[Hivatalos] Star Wars: Hunters címen érkezik idén a Zynga új mobiljátéka

A Zynga és a Lucasfilm Games végre leleplezték új játékukat, a Star Wars: Hunterst. Egy ingyenes, multiplayer aréna játék lesz. Androidra, iOS-re és Nintendo Switchre is megjelenik 2021-ben.


Pörögnek az események a Star Wars videójátékok körül, mióta újjáéledt a Lucasfilm Games. Már tudjuk, hogy jön a Ubisoft-féle nyílt világú játék és az EA is készülhet számos új projekttel.

Mobilos fronton még tavaly november közepén jelentette be a Zynga, hogy leszerződött a Disney-vel egy új mobilos Star Wars játékra. A facebookos Farmville-ről és más mobiljátékaikról ismert cég egy új stúdiót nyitott a projekthez a texasi Austinban (szintén ebben a városban gondozza a BioWare is a The Old Republicot). Akkor kiderült, hogy a brit BossAlien csapatával együtt már nagy erőkkel dolgoztak a játékon.

A Lucasfilm Games február 17-én leleplezte a készülő játékot a Nintendo Direct online bemutatóján. A Hunters egy  ingyenes, kompetitív PVP multiplayer harci aréna játék lesz.  A játékmenet a csapatjátékra épül, új és változatos karaktereket vonultat majd fel. Valamilyen valós idejű MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) stílusú játékról van tehát szó.

Az ingyenességből következik, hogy a játékot mikrotranzakciókkal fogják hosszú távon fenntartani.

Azt is megtudtuk, hogy időben  az endori csata utáni időszakban játszódik és a Külső Peremvidék alvilágába kalauzolja el a játékost.  Játszhatunk fejvadászokkal, lázadókkal és birodalmi rohamosztagosokkal is, de feltehetően később a kánon (és talán a Legendák?) ismert karakterei is megjelennek benne, mint a Galaxy of Heroesban.

„A Star Wars: Hunters a klasszikus Star Wars-történetekből és helyszínekből inspirálódik, de olyan külsővel és hangulattal, amely különbözik attól, amit korábban csináltunk”

– mondta Douglas Reilly a Lucasfilm Games alelnöke. A játék nemcsak Android és iOS rendszerű készülékekre, hanem Nintendo Switchre is megjelenik. Reilly nagyon örül, hogy a Nintendo hordozható konzolján is elérhető lesz a játék, továbbá reméli, hogy a rajongóknak tetszeni fognak az új karakterek.

A Nintendo Switch platform egyre népszerűbb az utóbbi években, a Lucasfilm is elkezdte rá kiadni a régebbi, klasszikus Star Wars-játékokat, mint a Star Wars: Racer, a Jedi Academy vagy a Republic Commando.

A bejelentésre a Zynga egy rövid ízelítőt is megosztott az új, hivatalos YouTube-csatornájukon (lásd a cikk tetején). A félperces videóban hologram-karaktereket láthatunk Jabba palotájában.  Lesz benne ismeretlen sith nő, nehézfegyveres rohamosztagos, dupla pisztolyos mandalore-i fejvadász, vukik és feltehetően jedik is. 

A játék történetéről (már ha lesz benne) egyelőre még semmit sem tudunk és megjelenési dátum sincsen a 2021-es éven felül, várhatóan az idei év második felében adják ki. Ingyenesen lesz elérhető az Apple Store és a Google Play digitális áruházakból, Switchen pedig online tagság sem szükséges majd hozzá.

Exit mobile version