Elképesztően menő lett a Jedi: Fallen Order gameplay videója!

Star Wars Jedi: Fallen Order Official Gameplay Demo – EA PLAY 2019

The Empire won’t stop until every Jedi is purged from the galaxy. As a young Padawan on the run, the odds are against you-but the Force is with you. Discover the Jedi abilities you must master to survive. Become a Jedi on November 15, 2019. Pre-order now: http://x.ea.com/58681

Egészen remek videót mutatott a Respawn az új single player Star Wars játékról, amelyben Saw Gerrera is feltűnik!

Írta: Földi Bence és Jégh Attila

Greg Miller műsorvezetésével zajlott az EA Playen a Jedi: Fallen Order panelje, Stig Asmussen rendező és Vince Zampella Respawn igazgató mutatta be a negyedórás videót, amely a játék alfa (tehát nem végleges) verziójából érkezett, vágatlanul.  Cal már nem padavan, de még nem is teljes értékű jedilovag. 

A demóvideó a Kashyyykon kezdődik, ahol  Saw Gerrera ad utasításokat főszereplőnknek, Calnek,  akinek egy droid társa is akad (BD–1). A Game Informer szerint a Zsivány Egyesben már Gerreraként látott Forest Whitaker visszatért a szerep kedvéért a messzi-messzi galaxisba. Izgalmas részlet, hogy itt még nem sérült meg Saw Gerrera tüdeje (az egy későbbi szabotázsakcióban történt), így a Zsivány Egyesben látott légzőkészüléke sincs meg.

Saw Gerrera a Jedi: Fallen Orderben (Respawn Entertainment)

A játék tehát egy kashyyyki küldetéssel kezdődik (így a kánonban egy eddig nem különösebben kifejtett, de kulcsfontosságú résszel, a fogságba esett vukikkal és a kizsákmányolt bolygóval). Meg kell majd küzdenünk rohamosztagosokkal, furcsa pókszerű lényekkel és rejtélyekkel is. Egy ponton egy felderítő rohamosztagos azt is mondja, „We have the high ground!” A játék egyértelműen visszaadja a rajongók által rég áhított Force Unleashed érzést, az első negyedóra alapján megannyi easter egget is tartogat.

A játék mechanikája emellett nagyban hasonlít a Tomb Raiderekhez is, míg grafikailag értelemszerűen a Battlefrontokhoz húz. A grafika mellett emlékeztet még a BF2-re az, hogy Cal BD–1-nal, egy felderítő droiddal a hátán roangászik. BD–1 neve Body Droid One-t jelent és  a legendás hangmérnök, Ben Burtt adta a hangját.  Iden Versio droidjához hasonlóan segítségünkre van a hackeléseknél és egy-egy területen a továbbjutásnál.

A készítők elmondták, sokkal jobb lesz játszani, mint nézni. Falon szaladás és erőugrások mellett láthattunk erőlökéseket, de a jedik civilizált fegyverének is sok szerep jutott: a fénykard ebben a játékban is használható defenzív és offenzív módon. A fegyverek lövéseit eltéríthetjük vagy visszapattinthatjuk, de el is hajíthatjuk a kardot és távolról végezhetünk az ellenfelekkel. Ezek a képességek ismerősek lehetnek a Jedi Knight, vagy a Force Unleashed szériából is. Lesz azonban új erőképesség is, amellyel kicsit belassítatjuk majd az időt. Ellenfeleink lesznek sima rohamosztagosok, felderítők, lángszórósok és tisztogató osztagosok is – a videóban kettővel kellett megküzdenie Calnek.

A sztoriról nem mondhattak semmit Asmussenék. – A Lucasfilmmel dolgoztunk, úgyhogy össze kell szorítaniunk az ajkainkat – mondta Asmussen. De annyit mondhatott, sok más helyen járunk majd a játékban, és nem kell választanunk az Erő sötét és világos oldala között. – Ez egy jedi játék! – szögezte le. Megköszönték a stábnak a munkát és a közönségnek a remek reakciót. – Most még be kell fejeznünk, még annyi mindent kell mutatnunk nektek – fogalmazott Zampella.

Saját űrhajó, nem csak sztoriküldetések
A Game Informer arról is beszámolt, főhősünknek saját űrhajója lesz (Stinger Mantis), amelyet kívül-belül testreszabhatunk. Az űrutazások valós idejűek lesznek, azaz nem egy villanásba telik majd eljutni egyik bolygóról a másikra.

Kiderült továbbá, hogy nemcsak sztoriküldetéseket teljesíthetünk majd, hanem szabadon kószálhatunk majd a galaxisban. Azaz nem lesz annyira lineáris a játék, mint az a bemutatott negyedóra alapján tűnik. A játékhoz saját zene is készült, a Game Informer cikkében bele is lehet hallgatni.

A Jedi: Fallen Order november 15-én érkezik PlayStation 4-re, PC-re, és Xbox One-ra. Az első, sztoriközpontú előzetesét az áprilisi Celebrationön láthattuk.

Nyitókép: Falon szaladás a Jedi: Fallen Orderben (Game Informer / Respawn Entertainment)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink