20 éves lett a Lego Star Wars! – infografika

Húsz évvel ezelőtt a Lego Star Wars univerzum világszerte gyerekek és rajongók millióinak vált élete részévé. A Lego Csoport áprilisban ünnepli a népszerű kollekció 20. évfordulóját, amely továbbra is megszólítja és inspirálja a rajongók minden korosztályát. Cikkünk végén remek infografika!

A Lego Star Wars volt a Lego Csoport első licensz terméke, és azóta is a legnépszerűbb játékaik egyike, amely kortól és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül összehozza a rajongókat – írta a Ziro.hu-nak is megküldött közleményében a Lego. Mintegy 700 különböző készlet (beleértve 1000 Lego Star Wars minifigurát), öt videójáték, több televíziós és websorozat, valamint számos egyéb szórakoztató termék jelent már meg a húsz évvel ezelőzzi bevezetés óta.

„A Lego játék és a Star Wars kooperációja igazi álomegyüttműködés számunkra, és kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy az egyik legerősebb rajongói közösség inspirál, illetve ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan feszegessük a határokat. Ez a húszéves mérföldkő elsősorban hűséges rajongóink érdeme, akik az elmúlt két évtizedben számos Lego Star Wars kalandot építettek meg, éltek át és osztottak meg velünk. Húsz év elteltével az Erő még mindig velünk van, és még rengeteg minden vár ránk”

– mondta a közlemény szerint Jens Kronvodl Frederiksen, a Lego Star Wars kreatív igazgatója.

 A Lego Star Wars-t 1999 novemberében mutatták be először a New York-i Nemzetközi Játékkiállításon,  és azóta is folyamatosan lenyűgözi a rajongókat. Abban az évben tizenhárom izgalmas készlet, valamint egy Lego Mindstorms droidfejlesztő szett jelent meg. Az évek során közkívánatra számos szettet adtak ki, beleértve a Csubakka minifigura első változatát is, amelynek kihívást jelentő kialakítása önmagában is siker volt – áll a közleményben.

A tervezőcsapat azzal az ötlettel állt elő, hogy olyan fejet alakít ki, amelynek szőre a törzs hátoldalát és elülső részét is eltakarja. Ezt a megoldást azóta is számos minifigura megalkotásánál használták már.

Derek Stothard, a Lucasfilm engedélyezési alelnöke így nyilatkozott a közlemény szerin: „A Lego Csoporttal való együttműködésünk továbbra is nagy sikert arat, mert  lehetővé teszi az emberek számára, hogy igazán egyedülálló módon fedezzék fel a Star Wars galaxist.  Akár a Millennium Falcon gondos megépítésről van szó, amely később egy gyűjtői polcra kerül; akár Lego Star Wars modellekről, amelyekkel újra át lehet élni a csatákat;  a Lego Star Wars sorozat lehetővé teszi számunkra, hogy bármilyen korosztályba tartozó rajongót megszólítsunk,  aki a Star Wars galaxist ugyanolyan különlegesnek tartja, mint mi.”

A huszadik évforduló alkalmából a Lego Csoport öt különleges szettet mutat be, amelyek ikonikus hajókkal és exkluzív nosztalgia minifigurákkal tisztelegnek a Lego Star Wars története előtt. Az új készletek, amelyek április elsején debütáltak, az elmúlt húsz év néhány legikonikusabb és legnépszerűbb szettjeinek újraalkotásai, valamint egy új altéma, az Action Battle is megjelent. A Lego játékrendszer segítségével a Star Wars hívőknek még több intergalaktikus kalandban lehet részük azáltal, hogy megépíthetik és életre kelhetik a legkedveltebb témáikat és karaktereiket – a vukiktól kezdve az ewokokon és Leia hercegnőn át egészen Han Soloig.

Ami a Lego Star Wars galaxis még be nem mutatott jeleneteit és karaktereit illeti, érdemes résen lenni! – írja a közlemény.

Lego Star Wars funfactek:

  • Az 1999-es Jar Jar Binks volt a legelső minifigura, amelynek különleges kialakítású Lego feje volt
  • 2002-ben Yoda és az ewokok voltak az első minifigurák, amelyek rövid lábat kaptak
  •  Luke Skywalkeren, Han Solón, a harci droidokon és a klónkatonákon kívül R2–D2 a Lego Star Wars szettekben leggyakrabban feltűnő karakter 
  • A Bob Jedi minifigura csak egy Lego készletben, a 2002-es 7163 Republic Gunshipben található meg
  • A Darth Vader minifigura az évek során sokszor változott, a sisakja azonban változatlan maradt 2002-től 2015-ig

Válogatás a Darth Vader figurákból, 1999–2016 (Lego Csoport)

  • A 10177 UCS Millenium Falcon egy napot szaunában töltött, hiszen nem fért volna be a minőségellenőrző sütőkbe, ahol a termék napfénnyel szembeni ellenállását vizsgálják
  • A 7191 X-Wing Fighter pilótafülke szélvédő eleme egy Lego vonatkészletből származó, 4,5 voltos akkumulátor doboz alapján készült
  •  Az 10188-as szettben található 24 minifigura és droid lehetővé teszi a rajongók számára, hogy szinte minden egyes jelenetet rekonstruálhassanak, ami valaha a Halálcsillagon történt 
  • A 7133 Bounty Hunter Pursuit készletben található Zam Wesell minifigura volt az egyik első minifigura, amelynek kétoldalas arcfestése volt

A Lego Star Wars rövid története:

Lego Star Wars Timeline (Lego Csoport) [a képre kattintva külön is megnyílik, úgy bele lehet nagyítani]

Nyitókép: Válogatás a Luke Skywalker figurákból, 1999–2019 (Lego Csoport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink