Szükségünk van-e Kenobi sorozatra? – Huttcast #004

Első vendégét köszönthette a Ziro.hu podkasztja Barta Zoltán személyében, aki a Magyar Star Wars Klubot vezeti. Az adás főként a negyvenedik évfordulóról és a Klub eseményeiről szólt, de szóba kerültek a végén az élőszereplős sorozatok is.

Az adásban Barta Zoltánon kívül hallhatjátok Földi Bence főszerkesztőnket, valamint szerzőnket, Szegvári Zoltánt is.

Az adásban az alábbi témák kerültek szóba:

  • Mennyire volt sokkoló a Csillagok háborúja 1979-ben?
  • Kádárnak és Aczélnak sem volt kifogása a 40 éve bemutatott Star Warsszal szemben – cikkünk a témában itt
  • A lengyel plakátok és Helényi Tibor poszterei
  • A Magyar Star Wars évfordulós eseménye szeptember 21-én. Facebook-esemény:

Csillagok háborúja 40. évforduló

Film event in Budapest, Hungary by Magyar Star Wars Klub on Saturday, September 21 2019 with 1.4K people interested and 237 people going. 14 posts in the…

    • Csernák János és Kassai Károly is vendégeskedik majd a rendezvényen, amelyen levetítik a klasszikus trilógia szinkronizált, felújítatlan változatait is, bónuszként.
  • Mi várható még ebben az évben a Magyar Star Wars Klubtól?
  • Élőszereplős sorozatok – A mandalore-i, Cassian Andor és… Kenobi?

Íme, az adás:

#004 Szükségünk van-e Kenobi sorozatra? by Huttcast

Első vendégét köszönthette a Ziro.hu podkasztja Barta Zoltán személyében, aki a Magyar Star Wars Klubot vezeti. Az adás főként a negyvenedik évfordulóról és a Klub eseményeiről szólt, de szóba kerültek a végén az élőszereplős sorozatok is.

Köszönjük a Magyar Vöröskereszt kávézójának, az Empathy Cafe & Bistrónak, hogy állandó helyszínt biztosít a felvételeinkhez. Köszönjük továbbá Balogh Ferencnek, az ATV és a Vader: Egy rajongói film zeneszerzőjének, hogy elkészítette a Huttcast intróját a Ziro.hu számára.

Mi az a podkaszt?
A podkaszt a XXI. század közösségi rádiója – a kifejezést 2004-ben találták ki. Röviden a lényeg: digitális, epizodikus adások, amelyek megjelenéséről a saját podkaszthallgató appod adott esetben értesít is, ha feliratkozol a podkasztra. Előnye, hogy mivel az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki, nem kell ott ülnünk adott időpontban a gépünk vagy telefonunk mellett, bármikor, bármennyiszer meghallgathatjuk.

A Huttcast az Anchor révén kerül ki a netre és különféle podkaszthallgató appok (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, stb.) kínálatába. Az adásokat akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudjuk hallgatni – akár autóvezetés, tömegközlekedés, mosogatás közben, akár a kanapén heverészve.

Legfontosabb posztjaink