Menyhei Szabolcs: Rajongóként abszolút szürreális volt Star Warson dolgozni – Huttcast #011

Sokan a Zsivány Egyest tartják a Disney-korszak legjobb alkotásának a messzi-messzi galaxisból. Azt azonban kevesen tudják, hogy magyarok is dolgoztak az első antológiafilmen. Régóta terveztük, most végre sikerült leülnünk beszélgetni egyikükkel, Menyhei Szabolccsal.

A Huttcast eme különleges adásában egy interjút hallhattok, amelyben Menyhei Szabolcs vfx-szakember mesél arról, hogyan döntötte el tíz éve, hogy a rajztanári állása helyett inkább filmeken dolgozna.

Az adásban az alábbi témák kerültek szóba:

  • Miként lett Menyhei Szabolcs rajztanárból virtuális effektekkel foglalkozó szakember?
  • Hogyan került be a Zsivány Egyes stábjába mint 3D generalist, utóbbi mit jelent?
  • Min dolgozott konkrétan a filmben?
  • Mi az a matte painting?
  • Milyen Star Warsszal kapcsolatos munkákat tervez a jövőben?
  • Milyen hollywoodi szuperprodukcióban láthatjuk legközelebb a keze munkáját?

Íme, az adás:

#011 Menyhei Szabolcs: Rajongóként abszolút szürreális volt Star Warson dolgozni by Huttcast

Sokan a Zsivány Egyest tartják a Disney-korszak legjobb alkotásának a messzi-messzi galaxisból. Azt azonban kevesen tudják, hogy magyarok is dolgoztak az első antológiafilmen. Régóta terveztük, most végre sikerült leülnünk beszélgetni egyikükkel, Menyhei Szabolccsal.

Menyhei Szabolcs munkáiról többször írtunk már a Ziro.hu-n, ezek a cikkek itt érhetőek el.

A Zsivány Egyes magyarjai
Menyhei Szabolcson kívül négy magyar dolgozott a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című antológiafilmen: Bíró Gábor greens supervisor, Fodor József kaszkadőr, Glovotz Gergely special effects technikus, valamint Kerekes G. Attila színész. Tudunk továbbá olyanokról, akiknek magyaros hangzású a nevük (Russell Balogh, Joshua Devenyi, Steve Hideg, Eniko Karadi és Jessica Laszlo).

Köszönjük Balogh Ferencnek, az ATV és a Vader: Egy rajongói film zeneszerzőjének, hogy elkészítette a Huttcast intróját a Ziro.hu számára.

Amennyiben észrevételeitek, megjegyzésetek, témaötletek lenne a Huttcasthoz, írjatok a Ziro.hu Facebook-oldalán kommentet vagy üzenetet.

Mi az a podkaszt?
A podkaszt a XXI. század közösségi rádiója – a kifejezést 2004-ben találták ki. Röviden a lényeg: digitális, epizodikus adások, amelyek megjelenéséről a saját podkaszthallgató appod adott esetben értesít is, ha feliratkozol a podkasztra. Előnye, hogy mivel az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki, nem kell ott ülnünk adott időpontban a gépünk vagy telefonunk mellett, bármikor, bármennyiszer meghallgathatjuk.

A Huttcast az Anchor révén kerül ki a netre és különféle podkaszthallgató appok (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, stb.) kínálatába. Az adásokat akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudjuk hallgatni – akár autóvezetés, tömegközlekedés, mosogatás közben, akár a kanapén heverészve.

Legfontosabb posztjaink