Indul a Huttcast, a Ziro.hu saját podkasztja

Izgalmas egybeesés, hogy amikor átléptük az ezerötszáz lájkolói számot a Facebookon, új projekttel is jelentkezünk. Íme, a Huttcast, a Ziro.hu saját podkasztja!

Májusban indult el a Ziro.hu támogatási kampánya, amelyben azért is kértük a segítségeteket, hogy elindíthassuk saját Star Wars-témájú podkasztunkat.  A kampányban ugyan továbbra sem vesznek részt túl sokan – ha van rá lehetőséged, a Ziro.hu/Tamogatas oldalra kukkants –, de volt két nagyobb összegű támogatónk, akik segítségével be tudtuk szerezni a szükséges hangtechnikát. Ennek eredményeként pedig végre elindulhatott a podkasztunk, amelynek a szerkesztőség – Ziro után – a Huttcast nevet adta. Tényleg, még szavaztunk is erről!

A Huttcast nulladik adásában főszerkesztőnk (Földi Bence) és helyettese (Kádas István) beszélgetett arról, hogy mi várható majd ebben a podkasztban.

#000 Miről szól a Huttcast? by Huttcast

A Ziro.hu Star Wars hír- és véleményportál podkasztjának nulladik epizódja arról, mi lesz majd a most induló sorozatban. Ideiglenes intrónk egy részlet a Stealing Orchestra egyik dalából, amely a Star Wars And Twiligh Zone Themes címet viseli, ám remélhetőleg első, igazi adásunkban már a saját intrónk is hallható lesz.

Ideiglenes intrónk egy részlet a Stealing Orchestra egyik dalából, amely a Star Wars And Twiligh Zone Themes címet viseli, ám remélhetőleg első, igazi adásunkban már a saját intrónk is hallható lesz.

Reményeink szerint hétvégére elkészül a Huttcast saját intrója is (Balogh Ferencnek, az ATV és a Vader: Egy rajongói film zeneszerzőjének köszönhetjük majd), és felkerül az első teljes adás is a Ziro.hu-ra.

Mi az a podkaszt?
A podkaszt a XXI. század közösségi rádiója – a kifejezést 2004-ben találták ki. Röviden a lényeg: digitális, epizodikus adások, amelyek megjelenéséről a saját podkaszthallgató appod adott esetben értesít is, ha feliratkozol a podkasztra. Előnye, hogy mivel az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki, nem kell ott ülnünk adott időpontban a gépünk vagy telefonunk mellett, bármikor, bármennyiszer meghallgathatjuk.

A Huttcast az Anchor révén kerül ki a netre és különféle podkaszthallgató appok (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, stb.) kínálatába. Az adásokat akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudjuk hallgatni – akár autóvezetés, tömegközlekedés, mosogatás közben, akár a kanapén heverészve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink