Három Oscar-jelölésből hányat vált díjra a Skywalker kora? – Huttcast #014

Magyar idő szerint február 10-én, hétfő hajnalban lesz a 2020-as Oscar-gála. Vendégünkkel, Simon Zoltánnal kiveséztük, milyen esélyei vannak a Skywalker-saga záróepizódjának.

Ezúttal főszerkesztőnk, Földi Bence beszélgetett Kádas István főszerkesztő-helyettessel, szerzőnkkel, Szegvári Zoltánnal, valamint vendégünkkel, Simon Zoltán digital mixed media művésszel. A hangminőségért ezúttal is elnézést kérünk – továbbra is tartja magát a trend, hogyha vendégünk érkezik, beüt a krach.

Az adásban az alábbi témák kerültek szóba:

 • Simon Zoltán rövid bemutatása – az első magyar művész, akinek az alkotását beválogatta a Lucasfilm a Star Wars Celebration hivatalos plakátjai közé. Tavaly több interjúnk is volt vele – a Zolival kapcsolatos cikkeket ITT ÉRED EL
 • Oscar-jelölések

Ziro.hu

„A Disney+ Star Wars sorozatainál A mandalore-i lehet az az ismert, … bejáratott sorozat, amely megismertetheti és megkedveltetheti a jövő szériáinak hőseit.” Valamiért törlődött a megosztásunk tegnapról, de íme ismét A mandalore-ival kapcsolatos bejelentések összefoglalója és elemzése.

  •  Legjobb eredeti filmzene
   • Mennyiben volt újszerű a Skywalker kora zenéje? Mennyiben használt korábban ismert motívumokat? Milyen volt az új trilógia filmzenéje?
   • Kinek adnánk át a stafétát John Williams után?
 • A mandalore-i második évada, esetleges spinoffok
 • Project Luminous és Óköztársaság – miért jó, hogy a múltba ugrunk vissza?

Íme, az adás:

#014 Három Oscar-jelölésből hányat vált díjra a Skywalker kora? by Huttcast

Magyar idő szerint február 10-én, hétfő hajnalban lesz a 2020-as Oscar-gála. Vendégünkkel, Simon Zoltánnal kiveséztük, milyen esélyei vannak a Skywalker-saga záróepizódjának.

Köszönjük a Magyar Vöröskereszt kávézójának, az Empathy Cafe & Bistrónak, hogy állandó helyszínt biztosít a felvételeinkhez. Köszönjük továbbá Balogh Ferencnek, az ATV és a Vader: Egy rajongói film zeneszerzőjének, hogy elkészítette a Huttcast intróját a Ziro.hu számára. Emellett külön köszönet illeti Jármai Zsófiát, aki megalkotta a Huttcast logóját.

Amennyiben észrevételeitek, megjegyzésetek, témaötletek lenne a Huttcasthoz, írjatok a Ziro.hu Facebook-oldalán kommentet vagy üzenetet.

Mi az a podkaszt?
A podkaszt a XXI. század közösségi rádiója – a kifejezést 2004-ben találták ki. Röviden a lényeg: digitális, epizodikus adások, amelyek megjelenéséről a saját podkaszthallgató appod adott esetben értesít is, ha feliratkozol a podkasztra. Előnye, hogy mivel az adás nem az éterbe, hanem az internetre kerül ki, nem kell ott ülnünk adott időpontban a gépünk vagy telefonunk mellett, bármikor, bármennyiszer meghallgathatjuk.

A Huttcast az Anchor révén kerül ki a netre és különféle podkaszthallgató appok (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, stb.) kínálatába. Az adásokat akár a laptopunkon vagy az okostelefonunk segítségével is meg tudjuk hallgatni – akár autóvezetés, tömegközlekedés, mosogatás közben, akár a kanapén heverészve.

Legfontosabb posztjaink