Végre tudunk valamit Jon Favreau élőszereplős SW-sorozatáról!

Kiderült, milyen hosszú lesz az első évad és hogy mennyiből készül. Arra vonatkozóan is elkezdtek pletykálni, miről szólhat majd.

Holchauzer Roland – Kádas István

Tíz epizódos lesz Jon Favreau élőszereplős sorozata, erre 100 millió dollár áll a rendelkezésére – derült ki a The New York Times cikkéből, amely annak járt utána, hogy áll és milyen lesz a Disney 2019-ben induló új streaming szolgáltatása. Az már június végén kiderült, hogy a szolgáltatás feje a cég eddigi marketingért felelős vezetője, Ricky Strauss lett. Ez alapvetően jó döntésnek tűnik, hiszen egy főként marketingből élő streaming szolgáltatásnál nem rossz dolog, ha a főnök adta el az utóbbi évek legsikeresebb filmjeit, ráadásul produceri tapasztalatokkal is bír.

A cikk a Jon Favreau (Vasember-filmek, A dzsungel könyve, stb.) vezetésével készülő élőszereplős Star Wars-sorozatára is kitért. Favreau erre a platformra érkező sorozata  10 epizódból fog állni, erre az évadra 100 milliós büdzsé áll rendelkezésükre,  ami nem rossz egy kisképernyős sorozat esetében.

Shocked Jon Favreau GIF by Spider-Man: Homecoming – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Spider-Man: Homecoming GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A sorozat címét és szinopszisát egyelőre nem ismerjük, Favreau csupán annyit árult el korábban, hogy epizódjai hét évvel a yavini (három évvel az endori) csata után veszik fel a történet fonalát. A Making Star Warsnak köszönhetően azonban újabb pletykák láttak napvilágot a tartalmat illetően. A több forrásból hallott morzsák arról szólnak, hogy  a sorozat központi története Mandalore régi fényének visszaállítása lesz.  A Galaktikus Birodalom bukását követően ugyanis Mandalore-on ismét kitört a káosz. Az, hogy ez a „visszaállítás” a békés verziót, vagy a Halálőrség nevével fémjelzett változatot jelenti, még kérdéses – de ez az eseménylánc hatalmas kihatással lesz az egész galaxisra.  Favreau számára egyébként Mandalonre nem ismeretlen terep, A klónok háborújában ugyanis ő kölcsönözte a hangját Pre Vizslának, a Halálőrség vezetőjének.

Persze lehet összeesküvés-elméletet is szőni, elvégre a Lázadók animációs sorozat záró évadában eléggé lógva hagyták Mandalore sorsát, nem tudjuk, mi történt azután, hogy Sabine Wren átadta a vezetést Bo Katan Kryzenak. Ráadásul az ugyancsak a Disney streaming szolgáltatásán visszatérő A klónok háborúja animációs sorozat legfontosabb eleme – úgy tűnik – Mandalore ostroma lesz, tehát szintén a bolygó egy fontos történetét meséli el. Az élőszereplős sorozatban valószínűleg teljesen új karakterekkel számolhatunk, de talán visszatér benne Bo Katan, és felbukkanhatnak olyan innen-onnan ismert karakterek, mint például a Wren klán tagjai, Korkie Kryze, Fenn Rau, vagy esetleg maga Sabine. Meglátjuk.

A sorozat – A klónok háborúja animációhoz hasonlóan – az új szolgáltatás egyik nagy dobása lehet, ám természetesen a Disney a régi tartalmakról sem feledkezik meg, épp igyekszik visszavenni a filmek sugárzási jogait a Turner Broadcasting-tól.  Bárhogy is alakul, a streaming szolgáltatás remeknek ígérkezik,  elvégre a Disney feltehetőleg teljes kínálata mellett – ami nem csekély – az addigra bekebelezett Fox filmek/sorozatok is felmászhatnak ide. Mindezek mellett pedig rengeteg új filmmel, sorozattal kecsegtetnek, amelyek között jó pár a két nagy univerzumban – Marvel és Star Wars – játszódik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink