Végre kiderült, kicsoda Tubes a Solóban!

Hivatalossá vált, hogy a Zsivány Egyesben megismert Kétcsöves-tesók közül melyik szerepelt a Solo: Egy Star Wars-történetben.

Emlékeztek még, amikor arról írtunk, hogy még Jon Kasdan, a Solo forgatókönyvírója sem tudja, a Kétcsöves (Two Tubes) testvérek közül melyik szerepelt a filmben? Nos, a hivatalos források nem adtak támpontot, ugyanis a Solóhoz készült Képes útmutató csak Tubes-nak (Csöves [de nem hajléktalan!]) nevezte a karaktert, aki Enfys Nest Felhőlovasai között felbukkant. Maga a forgatókönyvíró sem volt biztos a dolgában, június végén még arról írt, Edrio volt a tognath, akinek egy dialógusát ki is kellett vágni. Ám egy Reddit-felhasználó összehasonlította a fellelhető hivatalos képeket és azok alapján azt állította, hogy Benthic szerepelt a Solóban.

Mindezek alapján kerestük meg júliusban Joe Kasdant, hogy akkor most már tisztázza, melyik tognathot láthattuk, erre ezt válaszolta a Twitteren:

„Én Edriót KÉRTEM, de TALÁN végül Benthic lett belőle. Sosem tudhatod ezeknél a tognath testvéreknél, és mivel senki sem BESZÉL a stábból tognathul, nem tudjuk megkérdezni őt… De talán ő is itt van a Twitteren, látja ezt és elárulja, melyikük volt”.

Most már elárulhatom, én akkor már javában fordítottam a most megjelent Fajok enciklopédiája c. kötetet, amelyből végre hivatalosan is kiderült, hogy Benthic szerepelt a Solóban – ennek tudatában tettem fel a kérdést is. A kötet egészen pontosan így fogalmaz:

„Kétcsöves Benthic az Enfys Nest vezette banda, a Felhőlovasok tagja volt a Birodalom időszakában”.

A tognathokról szóló szócikk a Fajok enciklopédiájában (Fotó: Földi Bence)

Ez az első hivatalos megerősítése annak, hogy Benthicet láthattuk. Mindezek ellenére a Wookieepedia az eredetileg Alien Archive címen a briteknél október 4-én megjelent kötetre való hivatkozás nélkül (!!) azonosítja a Solo Tubes-ját a Zsivány Egyes Benthicével. Hogy ezt honnan szülték, rejtély. Érdekesség egyébként, hogy a Fajok enciklopédiája csak jövő tavasszal jelenik meg az Egyesült Államokban, így mi hamarabb olvashatjuk, mint sok amerikai (aki nem rendeli meg az Egyesült Királyságból). A kötetről hamarosan mi is írunk!

Most, hogy ezt végre tudjuk, elgondolkodhatunk végre azon, hogy  vajon Edrio mit csinált, amíg Benthic a Felhőlovasok tagjaként tett folyton keresztbe Tobias Beckettnek és társainak?  A Zsivány Egyes egyik legérdekesebb epizodistáinak izgalmas lehet a története, talán megérnének egy képregényt. Benthic amúgy is szerepelt a Star Wars 38. füzetében, ahol a jedhai partizánok vezetőjeként tárgyalt Leiával, Han Solóval és Luke Skywalkerrel, a Lázadók akkori vezetőivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink