Újra kiadják Fazekas Attila Star Wars-képregényeit

Az őszi Star Wars Rajongói Találkozóra érkezhet a gyűjteményes kötet, amelynek különlegessége, hogy néhány oldalt színesben is láthatunk majd. Már májusban bemutatták volna, de nem lett kész.

Sok Star Wars- és képregényrajongó őrzi ereklyeként Fazekas Attila Csillagok háborúja képregényeit, amelyet most egy 220-240 oldalas gyűjteményes kötetben ismét kiad a Magyar Star Wars Klub. A Kilencedik.hu-n megjelent közlemény szerint A4-es formátumban, ofszet papíron, néhány színes oldallal, fényes borítóval készülnek a kötetek.

Fazekas Attila: Csillagok háborúja (Kilencedik.hu)

A készítés folyamatáról a Kilencedik.hu-ról az derül ki, hogy az eredeti rajzokról új szkennek készültek, minden oldalt felújítottak és javították az elenyésző számú logikai vagy tartalmi bakikat. A szöveget modernizálták és egységesítették (Kiss Ferenc és Barta Zoltán [Star Wars Klub] végezte). Mindhárom történet első négy oldala színes lesz: az elsőt Gerhát László, a másodikat Sváb József, a harmadikat pedig Téjlor színezi.

A három történeten túl egy 14 oldalas, Fazekas Attila eredeti képregénye előtti tisztelgés is helyet kapott a kötetben, ezt Garisa H. Zsolt és Pilcz Roland jegyzi. Ehhez kapcsolódóan egy három oldalas riportot is lehet majd olvasni is az anyag létrejöttéről. Emellett bekerült egy, a Star Wars-képregényekről szóló Verebics János-írás, Barta Zoltán összeállítása a trilógia létrejöttéről, valamint egy közel húsz oldalas galéria, amelyben vázlatok, meg nem jelent rajzok és borítóvariációk szerepelnek majd.

Első alkalommal a szeptember 22-i, Pólus Moziban tartandó Star Wars rajongói napon lehet majd vásárolni a képregényekből – ezt a Star Wars Klub felől is megerősítették a Ziro.hu-nak.

Úgy tudjuk, hogy a kötetet már a május 5-i, szintén a Pólusban tartott rajongói találkozón szerették volna bemutatni, ám a színezés nem készült el időben.

A gyűjteményes kötet az októberi képregénybörzén is kapható lesz. Megrendelni és előjegyezni augusztus végétől lehet majd.

Frissítés: Cikkünk korábbi változatában egy helyen Fazekas helyett Farkas Attila szerepelt, a hibáért elnézést kérünk.

2 thoughts on “Újra kiadják Fazekas Attila Star Wars-képregényeit”

  1. Tamás Rónaki says:

    "A három történeten túl egy 14 oldalas, Farkas??? Attila eredeti képregénye előtti tisztelgés is helyet kapott a kötetben…" javítsátok!

  2. Bence Földi says:

    Javítottuk már, köszi 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink