Támogasd te is a Ziro.hu-t: elindult a Patreon-kampányunk!

A május végén első születésnapját ünneplő Ziro.hu-nál további fejlesztéseket tervezünk: szeretnénk podkasztot indítani, még jobbá tenni a külcsínt és a belbecset, emellett egyéb nagyratörő álmaink is vannak. Segíts, hogy elérhessük azokat!

Tudjuk, hogy Magyarországon nagyon nehéz megélni az újságírásból, ahogy azt is, hogy nagyon kevesen vannak, akiknek az a munkájuk, hogy a Star Warsszal foglalkozzanak. A mi célunk nem ez – egyelőre, persze 😉 –, hanem az, hogy az olvasóink segítségével a Csillagok háborújával foglalkozó legszínvonalasabb hazai portált alkossuk meg.

Az elmúlt egy évben elindultunk ezen az úton. Cikkeinkkel igyekeztünk szembeszállni a kattintásvadász oldalak álhíreivel, informálni az olvasóinkat megannyi apró részletről, vagy éppen a legfontosabb bejelentésekről. Emellett olyan anyagokat lehetett nálunk olvasni – interjúkat, könyvajánlókat, stb. –, amelyeket másutt nem talált meg az ember magyarul. A chicagói Celebrationt pedig talán mi követtük a legszorosabban, napi összefoglalókkal, szöveges percről percre közvetítésekkel, elemző cikkekkel.

A Ziro.hu az elmúlt egy év során egyre inkább beágyazódott a hazai rajongói szcénába, emellett a nemzetközi SW-médiában is felbukkant ez-az ránk hivatkozva.

Az olvasótáborunk egyre nő, az áprilisunk egészen elképesztően sikerült. Április végén a Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub meghívására részt vehettünk egy Celebration-kibeszélőn. Május 18-án pedig a Magyar Star Wars Klub által szervezett Országos Star Wars Rajongói Találkozón panelbeszélgetésünk lesz – így ünnepeljük meg a Ziro.hu május 30-i első születésnapját.

Miért kérjük a segítségeteket?

Röviden:

  • podkasztot indítanánk,
  • fejlesztenénk a honlapot,
  • fejlesztenénk a tartalmat,
  • rendezvényeket szerveznénk,
  • tudósítanánk külföldről.

Természetesen további nagyratörő álmaink vannak, amelyekhez szeretnénk a ti segítségeteket kérni. Saját podkasztot kívánunk indítani, amelyben heti vagy kétheti rendszerességgel tárgyalnánk ki az azt megelőző időszak legfontosabb információit, valamint olykor sztárvendégekkel dobnánk fel az amúgy sem unalmas beszélgetéseket. Azt azonban nem szeretnénk, hogy rossz technikai felszereltséggel essünk neki a projektnek, részben  azért is várjuk a támogatásaitokat, hogy abból megfelelő mikrofonokat vásárolhassunk majd. 

Szeretnénk a honlapot kívül-belül is fejleszteni, ami szintén forrásigényes feladat. A külcsínt tekintve el kívánjuk kerülni, hogy reklámok jelenjenek meg az oldalon (természetesen vannak „iparági” partnereink, őket továbbra is megjelenítjük majd itt-ott).  Szeretnénk, ha a Ziro.hu gyorsabbá válna és hogy gördülékenyebb legyen a böngészése asztali gépen, mobilon és tableten egyaránt  – ezekhez szintén szükség lesz fejlesztésekre.

Ami pedig a belbecset illeti: továbbra is igyekszünk minden fontos információról tájékoztatni benneteket – ehhez persze az is kell, hogy digitális változatban megvásárolhassuk például a friss könyv- vagy képregénymegjelenéseket. Tervezünk továbbá levéltári kutatásokat, további interjúkat, a magyarok és a Star Wars kapcsolatát feltáró további cikkeket, szóval sok jóságot! Rendezvényeket is szerveznénk a jövőben, ezek járulékos költségeihez is várjuk a segítségeteket.

 Emellett reméljük, külföldi utazásokra is lehetőségünk nyílik majd a jövőben:  legyen szó nyugati Comic-Conokról, európai Celebrationről, vagy akár az amerikai Celebrationről. Természetesen az efféle helyszínekre való kijutáshoz, illetve az onnan való tudósításhoz is segítségre lesz majd szükségünk – persze ez még a nagyon távoli tervek terepe és a jövő zenéje.

Milyen előnyökkel jár mindez neked?

Ha a havi támogatás mellett döntesz, a munkánk gyümölcsén felül további kedvezményekben részesülhetsz:

  • előre megkaphatsz bizonyos cikkeket,
  • szavazhatsz a következő nagyobb cikkünk témájáról,
  • a Star Wars Klub tagjává válhatsz,
  • a Raving Store fanshopban felhasználható kuponból részesülhetsz,
  • valamint a Kolibri Kiadó könyveiből is sorsolunk.

Érdemes átnézni a támogatási szinteket, hogy melyikkel milyen előnyök járnak.

Ziro.hu is creating Star Wars portál és podkaszt | Patreon

Országos szinten jelentős SW-honlapot és podkasztot szeretnénk működtetni, amely exkluzív tartalmai révén hivatkozási pont lehet és képes különbözni a rajongói portáloktól. Szépen megalkotott szövegeinkkel és podkasztunkkal az igényes hazai rajongókhoz szólunk, akik szeretnének új és exkluzív információkat megtudni, egyedi elemzéseket olvasni. Tarts velünk!

Hogyan támogathatsz minket?

Havi vagy egyszeri támogatással. Azt, hogy pontosan miként támogathatod a Ziro.hu-t, itt szedtük össze:

Támogatás a Patreonnal vagy egyéb módokon
Mi az a Patreon és hogyan működik? Miként támogathatsz minket más módokon? Összeszedtük. RÉSZLETEK ITT.

Ha fontos számodra, amit csinálunk, megköszönnénk, ha támogatnád a további munkánkat.

Előre is köszönjük!
A Ziro.hu csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfontosabb posztjaink